Liposuctie onder lokale verdoving


Je lichaamscontouren blijvend in balans

Sport je en eet je gezond, maar stoor je je toch aan dat ene randje vet? Je bent niet de enige. Met liposuctie helpen wij dagelijks cliënten met  ‘probleemgebieden’ als buik, taille, heupen, armen, benen, billen en onderkin. Het is een effectieve en veilige behandeling om plaatselijke vetophopingen te verwijderen, de contouren van je lichaam te herstellen en je figuur blijvend in balans te brengen.

 

Klassieke liposuctie versus tumescente liposculptuur

In onze kliniek gebruiken wij ‘tumescente liposuctie’, de meest moderne en verfijnde manier van liposuctie. Bij deze vorm van vetverwijdering hoef je niet onder algehele narcose. We verdoven de huid plaatselijk door infiltratie van een verdovende vloeistof, zodat je tijdens de behandeling niet alleen ligt, maar verschillende houdingen kan aannemen. Zo kan de specialist de natuurlijke vetverdeling van je lichaam optimaal modelleren, zoals een beeldhouwer dat doet bij het maken van een sculptuur. Vandaar dat onze behandeling ‘liposculptuur’ of ‘liposculpture’ wordt genoemd.

 

Meer voordelen van tumescente liposculptuur:

  • Veilig
  • Nagenoeg pijnloos
  • Snel herstel
  • Je mag voor de behandeling eten & drinken
  • Goed zicht op de contouren en symmetrie van het lichaam (ook staand)
  • Weinig last van zwelling en blauwe plekken
  • Geen opname en je mag direct na de behandeling naar huis
  • Zonder nasleep van een volledige narcose

 

Vrouw met mooie lichaamscontouren na liposuctie

 

Liposuctie buik?

Je houdt constant je buik in, draagt wijde truien en buikspieroefeningen lossen niets op. Herkenbaar? Ongewenst buikvet, een zwembandje en lovehandles zijn iets waar veel vrouwen en mannen last van hebben. Liposculptuur kan een geschikte behandelmethode zijn om plaatselijk hardnekkig vet, zoals op de buik, maag en taille, blijvend te verwijderen. Overtollige vetcellen die zijn verwijderd, komen niet meer terug.

 

Wanneer kom je in aanmerking voor liposuctie van de buik?

Liposuctie is vooral geschikt voor het verbeteren van je contouren en het weer in balans brengen van je lichaamsverhoudingen. Hard vet rond de organen kunnen we niet verwijderen, maar zacht onderhuids vet dat je goed kunt beetpakken wél. Vet dat overblijft na afvallen is vaak goed met liposculptuur weg te halen. Plaatselijke vetophopingen die zijn ontstaan onder invloed van veranderingen in de hormoonhuishouding kunnen ook in aanmerking komen voor deze behandeling. Ook kan lokaal vet verwijderen geschikt zijn om ongewenst buikvet dat na zwangerschap(pen) niet meer weg te krijgen is, weg te halen. Een van onze specialisten vertelt je graag wat deze behandeling in jouw situatie kan betekenen tijdens een vrijblijvend adviesconsult.

 

Lichaamscontouren verbeteren met liposuctie

 

Liposuctie bij mannen

Ook voor mannen kan liposculptuur een passende behandeling zijn om van ongewenst lichaamsvet af te komen. Veel mannen krijgen vroeg of laat in hun leven te maken met overtollig vet, met name op hun buik. Dit kan te maken hebben met verschillende factoren, zoals hormonale veranderingen, leefstijl of genetische aanleg. Als je je best hebt gedaan om door sporten en gezonde voeding het lichaam te krijgen waar jij je goed in voelt, maar op een bepaalde plek niet het gewenste resultaat kunt behalen, kan vet verwijderen door liposculpture een uitkomst bieden.

 

Liposuctie benen

Iets waar veel vrouwen last van hebben is dat de verhouding tussen hun taille en bovenbenen uit balans is of de voor- en achterkant van hun benen uit proportie is. Ook hebben vrouwen regelmatig last van de zogenaamde ‘zadeltassen’ of ‘rijbroek’. Deze ophopingen bevinden zich aan de buitenkant van de bovenbenen en zorgen ervoor dat het moeilijk is om passende broeken te vinden. Bovendien kan strakkere kleding dragen ongemakkelijk voelen.

 

Een ander veelvoorkomend probleem zijn dijbenen die aan de binnenkant tegen elkaar aanwrijven. Hierdoor kunnen er vervelende plekken ontstaan die vaak ook pijnlijk zijn, vooral op warme dagen bij het dragen van rokjes en jurkjes.

 

Helaas lukt het bij deze lichaamsgebieden ook lang niet altijd om door een gezonde leefstijl storend vet weg te krijgen. Liposculptuur kan dan de juiste optie zijn om op een veilige manier af te komen van ongewenst vet op benen en billen.

 

Liposuctie benen

 

Lipoedeem

Het komt voor dat vrouwen tijdens het intakegesprek van de dermatoloog te horen krijgen dat ze lijden aan lipoedeem, de eigenlijke reden van hun te zware benen en overmatige cellulitis. De dermatologen van Nationaal Huidcentrum zijn expert in de behandeling van lipoedeem door tumescente liposculptuur. Zij helpen je graag om lipoedeemklachten te verminderen en kunnen je tijdens een vrijblijvend adviesconsult vertellen of jouw storende vetophopingen worden veroorzaakt door lipoedeem. Lees op onze lipoedeem pagina meer over deze behandeling.

 

Liposuctie onderkin

Kaaklijnverstrakking met kinliposuctie bij Nationaal Huidcentrum

Een onderkin kun je bijna niet verhullen, vandaar dat veel mensen ervan af willen. Wanneer afvallen niet helpt zijn er opties als een ‘neklift’ of een ‘halslift’. Maar deze cosmetische behandelingen zijn – naast ingrijpend – ook kostbaar.

 

Onderkin liposuctie is een slim alternatief. Je hebt geen vervelende nasleep van een narcose of langdurig littekenherstel. Daarnaast blijven de vetcellen voor altijd weg en zie je er door je krachtige kaaklijn weer jaren jonger uit.

 

James Fouché is als cosmetisch arts KNMG gespecialiseerd in het verwijderen van een onderkin onder lokale verdoving. Lees op onze pagina over liposuctie onderkin alles over deze ingreep.

Wat kan ik verwachten tijdens een behandeling met liposuctie?

Op de dag van de behandeling verwelkomen wij jou en je begeleider in de kliniek. Je neemt plaats in je eigen rustruimte, waar de OK-assistente je ophaalt en je naar de behandelkamer begeleidt.

 

Voorafgaand aan de liposuctie behandeling worden er foto’s gemaakt. Vervolgens tekent de arts het behandelgebied af. Hij verdooft de huid waarna hij kleine, onopvallende sneetjes in de huid maakt. Via deze sneetjes brengt hij via een dunne, holle canule vocht in de huid. Dit vocht zorgt ervoor dat het behandelgebied goed wordt verdoofd en de vetcellen loskomen, zodat hij ze gemakkelijk kan wegzuigen.

 

Onze behandeling wordt altijd uitgevoerd onder lokale verdoving en niet onder algehele narcose. Hierdoor is het herstel sneller en kan de arts nauwkeuriger werken. In tegenstelling tot de uitsluitend liggende houding bij algehele anesthesie, kun je tijdens onze behandeling onder lokale anesthesie van houding veranderen, omdat je bij bewustzijn blijft. Zo kan onze arts de vetverdeling van je lichaam goed zien en vanuit verschillende hoeken vormgeven voor een zo symmetrisch mogelijk resultaat.

 

Na liposuctie

Na de behandeling krijg je van de OK-assistente een strak elastisch drukpak of -band aangedaan. Vervolgens brengt zij je terug naar de rustruimte, waar je even kunt bijkomen. Voel je je goed en vindt de arts het verantwoord dan mag je onder begeleiding naar huis, waar je redelijk snel je dagelijkse bezigheden kunt oppakken.

 

Het drukpak of de drukband zorgt ervoor dat de opperhuid goed tegen de onderste huidlagen drukt. Je draagt het minimaal vier weken dag en nacht en daarna nog twee weken alleen overdag óf ’s nachts.

 

Het duurt even voordat je lichaam de nieuwe vorm heeft aangenomen. Na ongeveer zes maanden zie je het echte eindresultaat.

 

Liposuctie

Wanneer is liposculptuur geschikt?

Ben je redelijk gezond en wil je plaatselijk de contouren van je lichaam verbeteren? Dan is liposuctie waarschijnlijk een geschikte behandeling voor jou.

 

De volgende liposuctie behandelingen zijn mogelijk:

Ben je er niet zeker van of je in aanmerking komt voor een liposuctie behandeling? Neem contact op! Wellicht kun je ons alvast wat foto’s sturen. Zo kunnen wij je adviseren of het zinvol is om langs te komen voor het gratis consult met de specialist. Wij hanteren korte wachttijden, dus als je snel wilt worden geholpen, dan is dat mogelijk.

Adviesgesprek

Tijdens het vrijblijvende adviesgesprek nemen de patiëntcoördinator en de specialist de behandeling stap-voor-stap met je door. Zij bespreken je verwachtingen en beantwoorden je vragen. Ook beoordeelt de arts de vetverdeling van jouw lichaam.

 

Wil je naast minder vetophopingen eveneens een strakkere huid? Dan raden we je aan om de liposculptuur te combineren met BodyTite. Ook deze optie komt in het gesprek aan bod.

 

Door alles goed door te spreken ben je in staat een weloverwogen beslissing te nemen en kunnen wij jou ook echt de liposuctiebehandeling aanbieden die aan je verwachtingen voldoet. Download hier alvast onze digitale folder met alle informatie over liposculptuur.

 

Bel 088 425 10 00 om je consult te plannen of maak zelf een afspraak in de agenda van de specialist.

 

Vrijblijvend en gratis intakegesprek liposuctie

Foto's

Meer liposuctie foto’s zie je in het eerste consult.


Voor Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving
Na Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving
Voor Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving
Na Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving
Voor Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving
Na Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving
Voor Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving
Na Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving
Voor Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving
Na Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving
Voor Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving
Na Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving
Voor Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving
Na Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving
Voor Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving
Na Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving
Voor Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving
Na Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving
Voor Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving
Na Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving
Voor Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving
Na Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving
Voor Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving
Na Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving
Voor Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving
Na Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving
Voor Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving
Na Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving
Voor Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving
Na Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving
Voor Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving
Na Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving
Voor Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving
Na Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving
Voor Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving
Na Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving
Voor Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving
Na Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving
Voor Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving
Na Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving
Voor Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving
Na Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving
Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving Nationaal Huidcentrum Liposuctie onder lokale verdoving

De meestgestelde vragen over liposculptuur

Wat is liposuctie?

Liposuctie is een snelle en effectieve behandeling om door middel van vetafzuiging onderhuids vet definitief weg te halen.

Als je vet laat wegzuigen, kan het terugkomen na liposuctie?

Nee, als je weer aankomt zal het vet zich over het gehele lichaam verdelen. Op de behandelde plek zal het vet echter niet weer gaan stapelen, zoals voorheen. Uiteraard raden wij aan om zo goed mogelijk op gewicht te blijven om je figuur in balans te houden.

Wat betekent tumescente liposuctie?

Tumescente liposuctie is de meest moderne en verfijnde manier van liposuctie, waarbij je niet onder narcose hoeft maar de huid lokaal wordt verdoofd. Deze vorm van liposuctie maakt het vet meer vloeibaar, zodat het beter is af te zuigen. Voor cliënten met lipoedeem is een belangrijk voordeel van deze methode dat de kwetsbare lymfevaten worden beschermd.

Wat is het verschil tussen liposuctie en liposculptuur (of liposculpture)?

In veel klinieken ga je volledig onder narcose en/of verblijf je in een zorghotel. Dat is bij ons niet het geval. Wij werken onder plaatselijke verdoving. Het voordeel hiervan is dat je geen nare nasleep hebt van een narcose en je na de behandeling naar huis kunt. Ook mag je voor de behandeling gewoon eten & drinken. Doordat je tijdens de behandeling zowel ligt als staat, kan de arts de vetverdeling van het lichaam goed zien en wordt het eindresultaat mooi symmetrisch. Liggend ziet een buik er bijvoorbeeld heel anders uit dan staand. Zoals een beeldhouwer bij het maken van een sculptuur, werkt de arts aan het verfijnen van de contouren van het lichaam. Vandaar dat we spreken over ‘liposculptuur’ of ‘liposculpture’.

Hoe weet ik of ik in aanmerking kom voor deze behandeling?

Liposuctie is vooral geschikt voor het terugbrengen van je contouren terwijl je verder goed gevormd bent. Ben je er niet zeker van of je je voor liposculpture in aanmerking komt, neem dan contact op. Misschien kun je ons wat foto’s sturen. Zo kunnen we je adviseren of het zinvol is om een intake te plannen.

Wat kost een intakegesprek voor liposuctie?

Bij ons zijn alle intakes gratis. In het gesprek beoordeelt de arts de vetverdeling van jouw lichaam en neemt de patiëntcoördinator de behandeling stap-voor-stap met je door. Zo kunnen wij jou de behandeling aanbieden die aan je verwachtingen voldoet en ben jij in staat een weloverwogen beslissing te nemen.

Hebben jullie een wachtlijst?

Je kunt vrijwel direct langskomen voor een intake en daarna binnen 1-3 weken worden behandeld.

Is de liposuctie behandeling voor iedereen geschikt?

Ben je redelijk gezond en wil je plaatselijk de contouren van je lichaam verbeteren? Dan is liposuctie waarschijnlijk een geschikte behandeling voor jou. Er bestaan enkele contra-indicaties voor liposuctie. Bijvoorbeeld voor patiënten die bloedverdunners slikken en hier niet mee mogen stoppen. Tijdens het intakegesprek krijg je meer informatie van de arts. Ook als de arts van mening is dat de liposuctie niet de gewenste resultaten kan opleveren, zal hij je afraden om de behandeling te ondergaan.

Wat kost liposuctie?

Hoe meer locaties je afneemt, hoe voordeliger het wordt. Dit heeft te maken met de voorbereiding van de behandeling. De kosten zijn afhankelijk van jouw wensen en wat er mogelijk is. Dit wordt allemaal duidelijk in het intakegesprek.

Wat betekent BodyTite?

BodyTite is een aanvullende behandeling die tijdens de liposuctie kan worden uitgevoerd. Hierdoor wordt de kans op een slappe huid na de behandeling kleiner.

Worden de kosten van liposuctie vergoed?

Liposuctie wordt niet door zorgverzekeraars vergoed.

Kan ik het vet uit mijn buik laten wegzuigen?

Heb je geen (ernstig) overgewicht en ben je in goede gezondheid? Dan is liposuctie van de buik waarschijnlijk mogelijk. Hard vet (zoals rond de organen) kunnen we niet verwijderen. Als je buik hard of stevig aanvoelt, dan zit je vet niet direct onder de huid en is liposuctie geen geschikte behandeling voor jou. Is je buik zacht en kun je het onderhuidse vet goed beetpakken, dan lukt het meestal wel. Maar: ben je al erg veel afgevallen en hangt je buik, dan is liposuctie geen geschikte behandeling. Na het afzuigen van het vet zou je immers te veel losse huid overhouden.

Wat is onderkin liposuctie?

Liposuctie van de onderkin werkt op een iets andere manier, maar ook bij deze behandeling heb je geen vervelende nasleep van een narcose of langdurig littekenherstel en blijven de vetcellen voor altijd weg. Wij bieden verschillende behandelingen aan om een onderkin te verwijderen. Bel 088 245 10 00 voor advies of kijk op onze pagina ‘kaaklijnverstrakking’.

Behandelen jullie ook benen en billen?

Ja, liposculptuur is dé methode om op een veilige manier voorgoed af te rekenen met te dikke billen en benen, bijvoorbeeld als de verhouding tussen de taille uit balans is of als de voor- en achterkant van de benen uit proportie zijn.

Wat zijn ‘locaties’?

Een ‘locatie’ is een gebied op het lichaam. De meeste mensen kiezen niet voor één locatie, maar voor een combinatie van locaties, bijvoorbeeld ‘bovenbenen, binnenbenen en billen’ of ‘buik, maag en taille’. Hoe meer locaties je laat behandelen, hoe voordeliger de behandeling per locatie wordt. Dit geldt overigens niet voor liposuctie van de kin, omdat deze behandeling een iets andere procedure heeft.

Kan ik mijn hele lichaam in één keer laten behandelen?

Nee, gemiddeld is 4 locaties het maximum om in één keer te behandelen. Soms lukt dat echter ook niet. Dat is afhankelijk van de omvang van de locaties en of ze aan elkaar grenzen. Er is namelijk een medisch verantwoord maximum aan de in te brengen vloeistof en aan het weg te halen vet.

Hoeveel vet kan er worden weggezogen?

In één keer is dat maximaal 5 liter, anders kan het lichaam in shock raken.

Mag ik voor de behandeling eten?

Omdat de behandeling plaatsvindt onder plaatselijke verdoving en niet onder volledige narcose, kun je voorafgaand aan de behandeling gewoon eten en drinken.

Mag ik voor de behandeling roken?

Wij adviseren om twee weken vóór en twee weken na de behandeling af te zien van roken. Roken verhoogt de kans op complicaties en heeft een negatieve invloed op de wondgenezing.

Mag ik voor de behandeling alcohol drinken?

Ons advies is om vanaf één week voor de ingreep het gebruik van alcohol te matigen tot maximaal één glas per dag.

Hoe verloopt de liposuctie behandeling precies?

Op de dag van de behandeling kom je met je begeleider naar de kliniek. Je neemt plaats in je rustruimte, waar de OK-assistente je ophaalt en je naar de behandelkamer begeleidt. Voorafgaand aan de behandeling worden er foto’s gemaakt. Vervolgens tekent de arts het behandelgebied af. Hij verdooft de huid waarna hij kleine, onopvallende sneetjes in de huid maakt. Via deze sneetjes brengt hij via een dunne, holle canule vocht in de huid. Dit vocht zorgt ervoor dat de vetcellen loskomen, zodat hij ze kan wegzuigen. Na de behandeling krijg je van de OK-assistente een strak elastisch drukpak of -band aangemeten. Vervolgens brengt zij je terug naar de rustruimte waar je even van de behandeling kunt bijkomen. Voel je je goed en vindt de arts het verantwoord, dan mag je onder begeleiding naar huis.

Doet de behandeling pijn?

Het enige dat je tijdens de behandeling voelt zijn de verdovingsprikjes en/of een drukkend gevoel. Na de behandeling is het gevoel als een flinke spierpijn.

Mag ik na de behandeling autorijden?

Na de behandeling mag je niet zelf naar huis rijden. Je begeleider kan tijdens de behandeling in een eigen wachtruimte (met gratis wifi) blijven wachten maar ook het centrum van Naarden en Bussum is vlakbij.

Waar is lipobandage voor?

De lipobandage na de behandeling zorgt ervoor dat de opperhuid goed tegen de onderste huidlagen drukt. Je draagt het vier weken, de eerste twee weken dag en nacht en daarna alleen overdag of ’s nachts.

Hoe lang duurt de behandeling?

Een kinliposuctie duurt ongeveer 1 uur. Bij de andere locaties (zoals buik, taille, heupen, benen en billen) is het helemaal afhankelijk van welke locaties je precies wilt laten behandelen en kan een behandeling 1,5 tot 2,5 uur duren.

Hoe verloopt het herstel?

In de regel verloopt het herstel snel. Je kunt vrijwel direct na de behandeling (onder begeleiding) naar huis. Na drie maanden kom je terug voor een controle en na ongeveer 6 maanden het volledige resultaat bereikt. De huid heeft deze tijd nodig om zich aan de nieuwe vorm aan te passen.

Mag ik na de behandeling in de zon, sporten of naar de sauna?

Dat mag niet totdat de wondjes dicht zijn en de zwelling is verdwenen.

Is liposuctie gevaarlijk?

Tumescente liposuctie volgens de Dr. Klein methode is de meest veilige vorm van liposuctie ter wereld. Complicaties bij liposuctie worden vooral geassocieerd met klassieke liposuctie onder narcose. De kans dat er bij tumescente liposuctie onder lokale verdoving complicaties optreden, is zeer klein. Mogelijke complicaties worden in het informatiegesprek besproken. Ook krijg je uitvoerige voor- en na-instructies mee, waarin vermeld staat hoe je eventuele zeldzame complicaties kunt voorkomen.