Informatie aanvragen
Ik heb een vraag
Terugbelverzoek

Onzekerheid is één van de nadelen van puber zijn. Wanneer je als puber dan ook nog last hebt van acne dan kan dat grote gevolgen hebben voor hun sociale leven. Vorige week bezocht Emma onze kliniek samen met haar moeder. Ze heeft last van acne. Haar moeder wil liever niet dat haar dochter (zware) medicatie moet slikken en vroeg me naar andere oplossingen. Die zijn er gelukkig. Emma kwam als een stil en verlegen meisje binnen en ging een stuk vrolijker de deur uit toen ze eenmaal wist dat wij haar gaan helpen om haar huid op te knappen.

 

Bijna iedere puber heeft in bepaalde mate last van acne. Talgklieren produceren tijdens de pubertijd meer talg. Wanneer de uitvoergang van de talg (de porie) niet voldoende open is dan gaat talg zich onder de huid ophopen en als er sprake is van bacteriën kan er een ontsteking ontstaan. Hierdoor ontstaan mee-eters en puisten. Wanneer hier sprake van is dan kunnen wij dit door middel van therapeutische behandelingen, soms in combinatie met medicatie, verhelpen. Acne is niet nodig!

 

Acne is dus te verhelpen maar helaas kan deze huidaandoening ook voor blijvende schade zorgen in de vorm van littekens. Dit wordt onder andere veroorzaakt door het uitknijpen van en krabben aan onzuiverheden. Hierdoor beschadig je jouw huid en is de kans op littekentjes groot. Daarnaast zitten er onder je nagels bacteriën die de ontsteking alleen maar erger maken. Littekens veroorzaakt door acne zijn te behandelen waardoor deze minder zichtbaar worden. Vaak zijn hier wel meerdere behandelingen voor nodig, deze behandeling moet wel meerdere keren uitgevoerd worden voordat het gewenste resultaat bereikt is. Daarom; voorkomen is beter dan genezen.

 

Samen met dermatologen aan Nationaal Huidcentrum verbonden hebben wij een speciaal programma opgesteld voor het behandelen van acne. Therapeutische behandelingen, eventueel in combinatie met medicatie voorgeschreven door één van de dermatologen, zullen bijdragen aan de vermindering van acne met als uiteindelijk doel een schone huid. Al na de eerste behandeling zal je resultaat zien. Daarnaast ontvangen al onze patiënten die ons bezoeken met betrekking tot acne, een acne handboek. Hierin zijn alle tips en adviezen voor een zuivere huid nogmaals beschreven. Zo kan je zelf ook meewerken aan een optimaal resultaat. Ja kan bijvoorbeeld thuis speciale producten gebruiken die erop gericht zijn de talgproductie onder controle te krijgen. Deze speciale producten zijn verkrijgbaar bij ons in de kliniek.

 

Wilt u informatie ontvangen over dit speciale programma? Bel ons dan voor het maken van een afspraak via telefoonnummer 088 425 1000. Op dinsdagen houden wij een speciale acne poli zodat je mij en de dermatoloog in één afspraak kunt ontmoeten.


Deel via Twitter Deel via Facebook Deel via E-mail