Huidverjonging (Fotodynamische Therapie)


Algemeen

Onze nieuwste ‘Glowy Skin Facial’ is een vorm van cosmetische fotodynamische therapie (PDT). Door de sterke stimulatie van collageen-aanmaak verstevigt, verstrakt en verjongt de huid. Tijdens de behandeling gebruiken we licht met een hoog energieniveau, al dan niet in combinatie met een fotosensitieve gel.

 

Huidverjonging met fotodynamische therapie

 

In de regel gebruiken artsen fotodynamische therapie bij de behandeling van zonlichtbeschadigingen (actinische keratosen). Wetenschappelijk onderzoek wijst echter uit dat deze medische behandeling de collageen-aanmaak dusdanig stimuleert, dat de huid aantoonbaar verbetert.

 

Fotodynamische therapie mag alleen worden toegediend door een bevoegde en bekwame arts of huidtherapeut. Vanwege onze expertise op het gebied van de huid zijn wij één van de weinige klinieken die deze behandeling als cosmetische gezichtsbehandeling kunnen aanbieden.

 

Voordelen van de Glowy Skin Facial met fotodynamische therapie:

  • verbetert de structuur en stevigheid van de huid
  • vermindert de grootte van poriën
  • verzacht en vermindert rimpels, (acne)littekens en andere onregelmatigheden
  • zorgt voor een egale huid met een jongere en frissere uitstraling

 

De verhoogde collageen-aanmaak bereikt ongeveer drie maanden na de behandeling een piek en werkt vervolgens nog zo’n 6 tot 9 maanden door.

 

Fotodynamische therapie is een vorm van fysische peeling. In combinatie met de fotosensitieve gel is het zowel een fysische als een chemische peeling.

 

huidverjonging cosmetische fotodynamische therapie Nationaal Huidcentrum

Behandeling

Voorafgaand aan een intensieve Glowy Skin Facial brengen we een fotosensitieve gel op de huid aan. Bij de milde vorm laten we de gel achterwege. Nadat de gel is ingewerkt belichten we de huid met een lamp met een hoge lichtintensiteit, dat doordringt tot diep in de huid. Tijdens de behandeling kun je een warm, licht prikkelend gevoel ervaren. De behandeling duurt ca. 30 minuten.

 

Na de behandeling ziet de huid er rood uit en kun je een gevoel van hitte (als een zonnebrand) ervaren. In sommige gevallen zwelt de huid licht op. De huidtherapeute brengt een medische zonnebrandcrème met een zeer hoge beschermingsfactor aan en kan – indien gewenst – de roodheid camoufleren met een minerale make-up.

 

Na een intensieve Glowy Skin Facial met fotosensitieve gel is het belangrijk om de zon te mijden zolang de huid nog rood is. Dit is meestal zo’n 2 tot 4 dagen na de behandeling.

Adviesgesprek

In een gratis en vrijblijvend consult geeft de huidtherapeute advies over het aantal en de sterkte van de Glowy Skin Facials waarmee ze het meest optimale resultaat kan bereiken. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Tarieven

Milde Glowy Skin Facial: fysische peeling met lichttherapie

Voor een goed resultaat passen we deze behandeling met lichttherapie 6 tot 9 keer toe, met 1 week tussen de behandelingen.

 

Sterke Glowy Skin Facial: combinatie van fysische en chemische peeling

Door de combinatie van de fotosensitieve gel met lichttherapie werkt deze facial tot in de diepere huidlaag door. Vandaar dat we de behandeling slechts 1 tot 3 keer toepassen, met een interval van 4 weken.