Informatie aanvragen
Ik heb een vraag
WhatsApp
Email
Facebook
Bericht ons
 

Algemeen

FUE haartransplantatie

FUE is de afkorting van Folliculaire Unit Extraction. Dit is een haartransplantatie behandeling die vele voordelen kent ten opzichte van de FUT behandeling. Het grootste voordeel van deze behandeling is dat er geen litteken ontstaat. Er wordt geen huid verwijderd waar de grafts (haarzakje) uitgehaald worden, maar de grafts worden één voor één uit het donorgebied gehaald. Hiervoor gebruiken wij zeer fijne naaldjes. Deze methode zorgt ervoor dat de behandeling niet pijnlijk is. De herstelperiode is kort en de kans op complicaties is niet groot. Dit maakt de behandeling zeer veilig.

 

Een FUE behandeling wordt uitgevoerd onder lokale verdoving. Nadat de huid verdoofd is haalt uw behandelaar de grafts uit het donorgebied. Hiervoor wordt een naaldje gebruikt waarmee de grafts één voor één losgemaakt worden. De behandelaar haalt vervolgens de grafts één voor één uit de huid.

 

Wanneer er voldoende grafts zijn weggehaald, worden ze één voor één teruggeplaatst. De gaatjes worden zo gemaakt dat de haren in de natuurlijke richting groeien. Omdat de huid verdoofd wordt is de behandeling niet pijnlijk.

 

Wat is het verschil tussen FUT, FUE en een FUE haarstamceltransplantatie?

Welke behandeling het meest geschikt is voor uw situatie beoordelen wij op basis van een adviesgesprek. Bij een FUT-behandeling onttrekt de specialist een strookje haar uit de achterzijde van het hoofd. De grafts worden hier vervolgens uitgehaald en daarna teruggeplaatst op de afgesproken plekken. Bij de FUE methode verplaatst de behandelaar elke graft afzonderlijk.

 

Cliënten hebben de mogelijkheid om te kiezen tussen de standaard FUE haartransplantatie en de FUE haarstamceltransplantatie. Beide behandelingen zorgen voor een mooi, verfijnd resultaat. De FUE haarstamceltransplantatie maakt gebruikt van een nog kleiner boortje die een deel van het haarzakje achterlaat. Dit heeft als voordeel dat in de toekomst het gebied opnieuw gebruikt kan worden.

Behandeling

De stamcel haarbehandeling in een dag
In de meeste gevallen kan de FUE (Folliculaire Unit Extraction) in een dag plaatsvinden. Of dit mogelijk is, blijkt uit het consult dat wij altijd voorafgaand aan de behandeling met u hebben. De meeste mensen voelen begrijpelijk wat spanning wanneer het om de haarbehandeling gaat. Gelukkig is de FUE haartransplantatie vrijwel pijnloos.

 

Tijdens de behandeling wordt u door middel van locale anesthesie verdoofd. De prikjes voor de verdoving kunnen een beetje gevoelig zijn. Wanneer de verdoving goed ingewerkt is, start de transplantatie. U voelt tijdens de behandeling vrijwel geen pijn.

Waar u voorafgaand rekening mee kunt houden
Instructies waar u rekening mee kunt houden ontvangt u voorafgaand aan de behandeldag in een overzichtelijk brochure. Zo bent u goed voorbereid. Het wordt bijvoorbeeld vaak als prettig ervaren wanneer iemand u komt ophalen aan het einde van de behandeldag. Deze en andere tips krijgt u vanzelfsprekend van ons. Houd er daarnaast rekening mee dat roken of drinken het geneesproces vertraagt.

Hoe lang duurt de behandeling?
Een volledige behandeling duurt doorgaans een hele dag. Na de haartransplantatie kunt u plaatsnemen in een van onze rustkamers en wat energie opdoen na deze indrukwekkende dag. U kunt vrijwel direct na de behandeling weer naar huis. Het is verstandig om niet zelf naar huis te rijden.

Wat kunt u van de behandeling verwachten?
In praktisch alle gevallen valt de spanning direct nadat de eerste grafts uit het donorgebied worden gehaald van onze klanten af. De FUE behandeling is namelijk vrijwel pijnloos en meestal is het gezellig in de behandelruimte. Het dragen van een pet met een klittenband sluiting of een gesp is toegestaan. In het getransplanteerde gebied en in het donorgebied ontstaan korstjes. Deze vallen er vanzelf vanaf, u mag deze er niet vanaf krabben.

 

Zware lichamelijke inspanning wordt tijdens de eerste 10 dagen na de behandeling afgeraden. Na een week kunt u weer sporten, sporten waarbij uw hoofd beschadigd kan raken kunt u het beste de eerste maand na de behandeling vermijden.

Ervaringen van anderen
“Ik wilde veel meer dan nodig was en Winny had hier financieel meer mee kunnen winnen. Maar ik merk dat dit niet haar doel is. Zij wil een tevreden klant. Daarbij was behandeling zeer prettig. We hebben veel gelachen. En het resultaat is mooier dan ik had verwacht.

Ben ik geschikt?

Is mijn situatie geschikt voor een FUE  haartransplantatie?

Wie matige haargroei heeft op bepaalde plekken van de hoofdhuid komt in veel gevallen in aanmerking voor een FUE haartransplantatie. Het grote voordeel van deze behandeling is dat het haar niet geschoren hoeft te worden. Dit maakt de haartransplantatie geschikt voor mannen en vrouwen.

Wanneer kunt u een haartransplantatie ondergaan?
Een haartransplantatie is voor iedereen geschikt die een vermeerdering van het haar wenst als gevolg van erfelijke kaalheid, een aangeboren kale plek, na bestraling, littekens of dunner wordend haar door hormoonverschillen. U moet gezond zijn, reële wensen hebben wat betreft het eindresultaat en over voldoende donorharen beschikken.

 

Een haartransplantatie is niet geschikt wanneer u over te weinig donormateriaal beschikt en in geval van bepaalde haarziektes. Ook kan het gebied dat u getransplanteerd wilt hebben te groot zijn voor een FUE haartransplantatie. Hoe dekkend de haartransplantatie uiteindelijk wordt, is afhankelijk van het aantal behandelingen dat u ondergaat en het aantal grafts dat per behandeling wordt herplaatst. Daarnaast speelt uw haarsoort een grote rol. Krullend, donker haar geeft optisch een betere dekking dan stijl blond haar.

Adviesgesprek

Voordat er een haartransplantatie kan plaatsvinden, is het van groot belang dat u voor een adviesgesprek langskomt. Op de eerste plaats om te beoordelen of u in aanmerking komt voor de behandeling. Daarnaast inventariseren we uw wensen en zetten deze om in een realistische aanpak voor uw haartransplantatie.

Het belang van een adviesgesprek
Nationaal Huidcentrum werkt op basis van een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek. Om de meest geschikte techniek te bepalen onderzoekt de specialist de reden van de haaruitval, de groeirichting van de haren, het haarvolume en de haargrens. Het intakegesprek is vrijblijvend. U besluit na afloop of u de haartransplantatie wel of niet wilt ondergaan. Maak een afspraak.

Wanneer kunt u een FUE haartransplantatie ondergaan?
Een haartransplantatie is voor iedereen geschikt die een vollere haarbos wenst als gevolg van

 

  • Erfelijke kaalheid
  • Een aangeboren kale plek
  • Dunner wordend haar door hormoonverschillen
  • Littekens
  • Bestraling

 

U moet gezond zijn en reële wensen hebben wat betreft het eindresultaat. Tevens moet u over voldoende donorharen beschikken.

Haartransplantatie kosten
De kosten van een haartransplantatie zijn afhankelijk van het aantal te verplaatsen haarzakjes. Op verzoek is een proefbehandeling is al mogelijk vanaf € 695, – euro. Bezoek ons voor een intakegesprek zodat wij u een passend voorstel kunnen doen.

Dag van de behandeling
Wij kunnen ons voorstellen dat u tegen de behandeling opziet. Echter is een haartransplantatie vrijwel pijnloos. U bent gewoon bij en de meeste cliënten kletsen gezellig met onze behandelaars. Ook na de behandeling kunt u snel weer de dagelijkse draad oppakken.

Foto's

Na de haartransplantatie behandeling rust u uit in de speciaal daarvoor ingerichte kamer. Het is vrijwil direct mogelijk, om naast intensief sporten de alledaagse zaken weer op te pakken. Om een beeld te geven van het resultaat na een FUE haartransplantatie behandeling ziet u hieronder voor- en na foto’s van cliënten die bij ons een haartransplantatie ondergingen.

Voor -en na foto’s


Voor Nationaal Huidcentrum FUE
Na Nationaal Huidcentrum FUE
Voor Nationaal Huidcentrum FUE
Na Nationaal Huidcentrum FUE
Voor Nationaal Huidcentrum FUE
Na Nationaal Huidcentrum FUE
Voor Nationaal Huidcentrum FUE
Na Nationaal Huidcentrum FUE
Voor Nationaal Huidcentrum FUE
Na Nationaal Huidcentrum FUE
Voor Nationaal Huidcentrum FUE
Na Nationaal Huidcentrum FUE
Voor Nationaal Huidcentrum FUE
Na Nationaal Huidcentrum FUE
Voor Nationaal Huidcentrum FUE
Na Nationaal Huidcentrum FUE
Voor Nationaal Huidcentrum FUE
Na Nationaal Huidcentrum FUE
Voor Nationaal Huidcentrum FUE
Na Nationaal Huidcentrum FUE
Voor Nationaal Huidcentrum FUE
Na Nationaal Huidcentrum FUE
Voor Nationaal Huidcentrum FUE
Na Nationaal Huidcentrum FUE
Nationaal Huidcentrum FUE Nationaal Huidcentrum FUE Nationaal Huidcentrum FUE Nationaal Huidcentrum FUE Nationaal Huidcentrum FUE Nationaal Huidcentrum FUE Nationaal Huidcentrum FUE Nationaal Huidcentrum FUE Nationaal Huidcentrum FUE Nationaal Huidcentrum FUE Nationaal Huidcentrum FUE Nationaal Huidcentrum FUE

Tarieven

Kosten haartransplantatie

De kosten van een haartransplantatie zijn afhankelijk van het aantal haarzakjes die verplaatst worden. Tijdens het intakegesprek bespreken we daarom uw wensen en bekijken de kwaliteit van uw donorharen. Hierbij spelen bijvoorbeeld de dikte en kleur van uw haar een rol. Donker krullend haar geeft een betere dekking dan stijl blond haar. Op basis van alle indicatoren maken we een passend behandelplan en prijsafspraak.

 

Model- en last minute korting

Wij zijn altijd geïnteresseerd in mannen en vrouwen die voor- en na foto’s beschikbaar stellen. Zo kunnen wij uw ervaring op onze website delen en anderen helpen. Dit tegen een aantrekkelijke korting. Daarnaast is het mogelijk om u op te geven voor een last minute behandeling. Mocht er onverhoopt een haartransplantatie uitvallen dan wordt u gebeld en bieden wij een gereduceerd tarief.

 

Vergoeding van een haartransplantatie

In enkele gevallen, bijvoorbeeld bij een aangeboren kale plek, komt u bij een haartransplantatie in aanmerking voor een vergoeding. Om hier zeker van te zijn, adviseren wij u om contact op te nemen met uw zorgverzekering.

Behandeling
Vanaf prijs
600 grafts
€ 2.070,-
900 grafts
€ 2.880,-
1200 grafts
€ 3.570,-
1500 grafts
€ 4.320,-