Informatie aanvragen
Ik heb een vraag
Terugbelverzoek
 

Algemeen

Stoor je je aan je kalende kruin of dieper wordende inhammen? Heb je een litteken waar geen haar groeit? Daar kun je tegenwoordig gewoon iets aan laten doen. Haartransplantaties worden steeds populairder en dat is niet zo gek; de behandelingen zijn veelal nagenoeg onzichtbaar uit te voeren, pijnloos en het herstel is snel.

 

Wie voor een haartransplantatie kiest, wil dat weloverwogen doen. Nationaal Huidcentrum gebruikt de meest geavanceerde methode op het gebied van haartransplantatie en heeft ruim 35 jaar ervaring in haartransplantaties.

 

Oorzaak van haaruitval

Per dag verlies je ongeveer 100 tot 150 haren. Dit is niet zichtbaar, omdat er iedere dag ongeveer evenveel haren aangroeien. Wanneer er echter minder of geen nieuwe haren aangroeien, is er sprake van haaruitval en begin je kale plekken te zien. Hier krijgt ongeveer 70% van de mannen en 40% van de vrouwen mee te maken.

 

De meest voorkomende oorzaak van haaruitval is een toename van het hormoon Dihydrotestosteron (DHT). Dit hormoon bindt zich aan het haarzakje waardoor deze afsterft. Haaruitval door DHT is erfelijk bepaald.

Behandeling

Op de afgesproken dag en tijd meld je je bij Nationaal Huidcentrum. Als je dat prettig vindt kun je iemand meebrengen om je tijdens de behandeling te vergezellen. We halen je op uit de wachtkamer en nemen nogmaals met je door wat we in de intake hebben afgesproken. Op basis van deze afspraken en in overleg met jou tekenen we het te behandelen gebied af en nemen we foto’s voor in je dossier.

 

Tijdens een haartransplantatie wordt je eigen haar van het achterhoofd verplaatst naar de plek waar het haar is uitgevallen of dunner geworden. Dit doen we door het haarzakje met haartje (graft) te verplaatsen.

 

Om de grafts uit het donorgebied te halen gebruiken we een heel klein naaldje. Voordat we beginnen zullen we het donorgebied eerst scheren en verdoven. Als het donorgebied niet te groot is en het haar op het achterhoofd niet te kort, kunnen we het geschoren gebied meestal onder de rest van het haar verstoppen. Naast de verdovende prikjes in de hoofdhuid voeren we de behandeling geheel pijnloos uit.

 

Bij het uithalen van de grafts lig je op je buik in onze comfortabele behandelstoel. We zetten een muziekje op of maken een praatje. Je kunt zelfs gaan slapen! Het is noodzakelijk om tijdens de behandeling zo goed mogelijk stil te blijven liggen. Natuurlijk houden we af en toe pauze voor een drankje en worden zowel jij als je eventuele begeleider voorzien van een heerlijke lunch.

 

Wanneer alle grafts uit het donorgebied zijn gehaald mag je rechtop gaan zitten. Als je dat prettig vindt kun je de rest van de behandeling televisie kijken. Nadat we de huid weer hebben verdoofd krijgen de grafts hun nieuwe plaats op het hoofd. Het is meestal niet nodig om dit gebied te scheren.

 

Na de behandeling

Direct na de behandeling heb je zowel op het achterhoofd (in het donorgebied) als in het ontvangstgebied kleine rode puntjes en een rode huid. We raden je aan om je na de behandeling te laten rijden. Ondanks dat je de hele dag weinig hoeft te doen is het toch een vermoeiende dag. Na een kleine behandeling kun je uiteraard zelf naar huis rijden.

 

In de dagen na de behandeling vormen zich kleine korstjes. Het is belangrijk dat je hier niet aan komt. Soms ontstaat er wat zwelling, maar dat slinkt binnen enkele dagen. Een week na de haartransplantatie mag je je haar wassen en stylen en in de eerste week mag je even niet sporten. Alle instructies worden uitgebreid met je doorgenomen en je krijgt ze op papier mee naar huis.

 

Na ongeveer 6 weken zien we je terug voor de eerste controle. Mocht je eerder vragen hebben dan zijn we voor onze klanten 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

 

Resultaat

Het resultaat van een haartransplantatie laat even op zich wachten. De nieuwe haartjes vallen eerst weer uit, dit kan vrij snel na de behandeling al beginnen. Pas een maand of 3 na de behandeling wordt de eerste (blijvende) haargroei zichtbaar. Deze haartjes hebben nog wel even tijd nodig om dikker en sterker te worden. We zien je daarom graag na een maand of 6 terug. Pas na 9 tot 12 maanden kunnen we tijdens een laatste controle samen het eindresultaat beoordelen. We maken weer foto’s om het verschil goed in kaart te brengen.

 

Omdat de verplaatste grafts uit een gebied komen waar het haar bestand is tegen DHT en haaruitval, zullen de getransplanteerde haren – zolang je gezond blijft – niet uitvallen.

Ben ik geschikt?

Wanneer je last hebt van kaalheid, kan een haartransplantatie uitkomst bieden. Natuurlijk moet er wel voldoende haar in het zogenaamde ‘donorgebied’ groeien (het donorgebied bevindt zich globaal midden op het achterhoofd, ter hoogte van en net boven de oren). In dit gebied moet er – naast genoeg haar – ook haar groeien van goede kwaliteit.

 

Naast erfelijke kaalheid is een haartransplantatie ook geschikt voor aangeboren kale plekken, lege plekken na bestraling of op littekens. Voor de behandeling moet je gezond zijn, reële wensen hebben over het eindresultaat en over voldoende donorharen beschikken.

 

Een haartransplantatie is soms niet mogelijk bij bepaalde haar- of huidziekten en vormen van diffuse kaalheid (dunner wordend haar over het hele hoofd, dus ook in het donorgebied).

 

Hoe dekkend de haartransplantatie uiteindelijk wordt is afhankelijk van het aantal behandelingen en het aantal grafts dat per behandeling kan worden herplaatst. Daarnaast speelt haarsoort een grote rol. Krullend, donker haar geeft een betere dekking dan steil, blond haar.

 

Met andere woorden: de grootte en kwaliteit van het donorgebied zijn bepalend voor de hoeveelheid haar die we kunnen verplaatsen. De behandeling is geschikt voor alle mannen en vrouwen die aan deze voorwaarden voldoen. Dit kunnen we allemaal in een uitgebreid intakegesprek beoordelen.

 

 

Adviesgesprek

Voordat er een haartransplantatie kan plaatsvinden zien we je eerst voor een vrijblijvend consult. In dit gesprek onderzoeken wij of een haartransplantatie aan jouw wensen voldoet en of jouw situatie geschikt is. We bekijken het donormateriaal en het gebied dat je wilt laten behandelen en vertellen je alles over het herstel en de nazorg. Ook kunnen we de eventuele nieuwe haarlijn aftekenen. Hiervan mag je uiteraard foto’s nemen zodat je het thuis nog eens rustig kunt bekijken.

 

Als we de hele behandeling stap-voor-stap hebben doorgenomen, maken we een prijsopgave. Je krijgt alle besproken punten en het prijsvoorstel mee naar huis. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

 

 

 

 

Foto's

Voor-en-na-foto’s


Voor Nationaal Huidcentrum Haartransplantatie
Na Nationaal Huidcentrum Haartransplantatie
Voor Nationaal Huidcentrum Haartransplantatie
Na Nationaal Huidcentrum Haartransplantatie
Voor Nationaal Huidcentrum Haartransplantatie
Na Nationaal Huidcentrum Haartransplantatie
Voor Nationaal Huidcentrum Haartransplantatie
Na Nationaal Huidcentrum Haartransplantatie
Voor Nationaal Huidcentrum Haartransplantatie
Na Nationaal Huidcentrum Haartransplantatie
Voor Nationaal Huidcentrum Haartransplantatie
Na Nationaal Huidcentrum Haartransplantatie
Nationaal Huidcentrum Haartransplantatie Nationaal Huidcentrum Haartransplantatie Nationaal Huidcentrum Haartransplantatie Nationaal Huidcentrum Haartransplantatie Nationaal Huidcentrum Haartransplantatie Nationaal Huidcentrum Haartransplantatie

Tarieven

De kosten van een haartransplantatie zijn afhankelijk van het aantal haarzakjes dat kan worden verplaatst. Hierbij spelen ook de dikte en kleur van je haar een rol. Donker, krullend haar geeft een betere dekking dan stijl, blond haar. Op basis van alle indicatoren maken we tijdens het intakegesprek een passende aanpak en prijsafspraak.

 

Plan nu een afspraak voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek of neem contact op via telefoonnummer 088 425 1000.

 

Vergoeding van een haartransplantatie

In enkele gevallen kom je in aanmerking voor een vergoeding, bijvoorbeeld bij een aangeboren kale plek, een (chronische) ziekte of ongeval. Dit dien je met een bewijs van een arts bij je verzekeraar aan te tonen. Wij adviseren je contact op te nemen met de zorgverzekeraar om jouw situatie te bespreken. Download hier onze gemiddelde tarieven en de mogelijkheid tot gespreide betaling.

Behandeling
Prijs
300 grafts
€ 1.150
1.200 grafts
€ 3.960
2.200 grafts
€ 6.820