Informatie aanvragen
Ik heb een vraag
 

Algemeen

Lipoedeem is een pijnlijke, vervelende en chronische aandoening, waarbij vetweefsel ongelijkmatig over het lichaam is verdeeld. De plaatselijke vetophopingen op de heupen, dijen, onderbenen, achterkant van de knieën en/of armen zijn niet weg te krijgen door sporten of diëten. Tot frustratie van vele vrouwen en mannen, die last hebben van zere of vermoeide armen of benen en zich schamen voor het lipoedeem, ook wel vetsyndroom genoemd.

 

Nationaal Huidcentrum is gespecialiseerd in en heeft jarenlange ervaring met het behandelen van lipoedeem. De ziekte kan niet worden genezen, maar met een effectieve liposuctie kunnen de klachten flink worden verminderd. U kunt gemakkelijker bewegen en sporten en zich beter kleden door verwijdering van vetweefsel én uw zelfvertrouwen krijgt een stevige boost. Neem contact op voor meer informatie of maak direct een afspraak voor behandeling van lipoedeem in onze drukbezochte kliniek.

 

 

Meerdere oorzaken

Lipoedeem komt vaker voor bij vrouwen. Kenmerkend is dat de afwijkende, overmatige vetverdeling zich aan beide heupen, dijen, benen of armen voordoet. Er bestaat in de medische wereld veel onduidelijkheid over de oorzaak van deze chronische ziekte. Het wordt in ieder geval niet veroorzaakt door te veel eten. Het staat vast dat erfelijke factoren een rol spelen en klachten vaak beginnen of erger worden bij een hormonale wisseling. Denk aan de puberteit, tijdens of na de zwangerschap of in de menopauze. De aandoening kan ook ontstaan als gevolg van een schildklierafwijking. De aandoening kan samengaan met lymfoedeem ofwel lymfo-lipoedeem, waarbij sprake is van verminderde afvoer van weefselvocht en verslapping van het bindweefsel.

 

Lipoedeem stadia

 

 

Symptomen van lipoedeem

  • Zware en pijnlijke armen en/of benen door overtollig vetweefsel, aan beide zijden
  • De afwijkende, slappe vetverdeling stopt abrupt bij de knieën/enkels of ellebogen/polsen
  • Vrijwel geen verbetering kwaal bij sporten of gewichtsvermindering
  • De huid is drukpijnlijk en oogt walnootachtig, als extreme vorm van cellulitis (sinaasappelhuid)
  • Snel blauwe plekken op de plek van het lipoedeem
  • Opgezwollen benen door vochtophoping
  • Snelle vermoeidheid en toenemende immobiliteit met verminderde spierkracht en zwakke gewrichten

Lees meer over lipoedeem op https://nl.wikipedia.org/wiki/Lipoedeem

Behandeling

Lipoedeem vraagt om een specialistische behandeling op meerdere vlakken. Het helpt om voldoende te bewegen en overgewicht te voorkomen door een uitgebalanceerd dieet. Steunkousen en lymfedrainage zijn een middel tegen overmatige vochtophoping (lymfoedeem). De meest effectieve methode om het overtollige vetweefsel aan te pakken is liposuctie. Hierbij worden onderhuidse vetcellen verwijderd. In combinatie met een ook in Nationaal Huidcentrum uitgevoerde lymfedrainage en compressietherapie wordt het lipoedeem vanuit breed perspectief aangepakt. Indien nodig, kunnen wij thuisbehandelingen met compressietherapie voor u verzorgen. Vraag een gratis intakegesprek aan dat uitwijst of u gebaat bent bij een lipoedeembehandeling en u ontvangt € 50 tegoed voor een behandeling naar keuze.

 

Behandeltijd en duur

Een complete lipoedeembehandeling in Nationaal Huidcentrum vindt meestal op één dag plaats. De behandeltijd is afhankelijk van het aantal en de grootte van de behandellocaties. De behandeling is poliklinisch. U meldt zich een half uur van tevoren in onze kliniek en u wordt ontvangen in een relaxruimte met tv, muziek, tijdschriften en wifi. U wordt tijdens het gehele proces uitgebreid geïnformeerd over de aanpak, uitvoering, effecten en resultaten. Na het maken van foto’s van de behandelgebieden wordt de huid verdoofd en wordt het door de via een canule ingespoten vloeistof zacht en vloeibaar geworden vet weggezogen. Dit wordt tumescent liposuctie genoemd. Hierna worden alle wondjes verzorgd en wordt u geholpen met aankleden en naar uw begeleider teruggebracht. U mag na een korte wachttijd onder begeleiding naar huis. Het optimale resultaat van de lipoedeembehandeling toont zich na ongeveer een half jaar.

Ben ik geschikt?

Denkt u dat u last heeft van lipoedeem? U kunt uw huisarts of medisch specialist een diagnose laten stellen, of dit door een van onze gekwalificeerde en zeer ervaren specialisten laten beoordelen. Nationaal Huidcentrum geldt als dé specialist op het gebied van lipoedeembehandelingen. Onze kliniek heeft het ZKN-keurmerk, dat betekent dat u bent verzekerd van de beste zorg en nazorg, korte wachttijden en een persoonlijke benadering in een ontspannen setting. Chirurgische liposuctie bij lipoedeem verbetert de functionaliteit van uw lichaam, vermindert pijnklachten en zwellingen, verfraait uw fysieke uiterlijk en verhoogt uw kwaliteit van leven. Met een multidisciplinaire aanpak van medisch specialismen wordt het meest optimale resultaat bereikt.

 

 

Adviesgesprek

Adviesgesprek

 

Een kosteloos intakegesprek is essentieel voor een adequate en effectieve behandeling van lipoedeem. In een persoonlijk en vrijblijvend consult met onze patiëntcoördinator en een van onze artsen wordt onderzocht of een lipoedeembehandeling voor u geschikt is. U wordt stap voor stap geïnformeerd over het behandelproces, van de eerste aankomst tot de eindcontrole. U kunt al uw vragen stellen en weet precies waar u aan toe bent. Maak meteen een afspraak voor een adviesgesprek in Nationaal Huidcentrum.

 

Lees hier meer over een liposuctiebehandeling

 

Nationaal Huidcentrum is dé specialist op het gebied van lipoedeem. Alle behandelingen die kunnen bijdragen aan de verbetering van lipoedeem vinden plaats onder één dak en worden nauwkeurig op elkaar afgestemd. Ook kunnen wij thuisbehandeling met compressietherapie voor u verzorgen indien nodig.

 

Foto's

U kunt tijdens het intakegesprek voorbeeldfoto’s zien van vóór en na een lipoedeembehandeling, zodat u een goede indruk krijgt welk resultaat er met een combinatie van liposuctie, lymfedrainage, steunkousen en compressietherapie bereikt kan worden. Op de behandeldag maakt de arts foto’s van de gebieden op uw lichaam die behandeld gaan worden.

 

Voor -en na foto’s


Voor Nationaal Huidcentrum Lipoedeem
Na Nationaal Huidcentrum Lipoedeem
Voor Nationaal Huidcentrum Lipoedeem
Na Nationaal Huidcentrum Lipoedeem
Voor Nationaal Huidcentrum Lipoedeem
Na Nationaal Huidcentrum Lipoedeem
Voor Nationaal Huidcentrum Lipoedeem
Na Nationaal Huidcentrum Lipoedeem
Voor Nationaal Huidcentrum Lipoedeem
Na Nationaal Huidcentrum Lipoedeem
Nationaal Huidcentrum Lipoedeem Nationaal Huidcentrum Lipoedeem Nationaal Huidcentrum Lipoedeem Nationaal Huidcentrum Lipoedeem Nationaal Huidcentrum Lipoedeem

Tarieven

Lipoedeem is een dermatologische aandoening. Een dermatoloog is daarom bij uitstek jouw behandelaar. Lipoedeem vraagt speciale behandelingen aan de benen met intensieve nazorg en bandages, deze behandelingen worden helaas niet vergoed door de zorgverzekeraar. Vaak zijn er 2 of 3 behandelingen nodig wanneer er sprake is van ernstige lipoedeem. De kosten van liposuctie bij lipoedeem is daarom sterk afhankelijk van de omstandigheden en de noodzakelijke nazorg. Tijdens het intakegesprek worden deze kosten met u besproken.

 

Plan nu een gratis intake en ontvang € 50,00 behandeltegoed voor een behandeling naar keuze!

Behandeling
Vanaf prijs
Bovenbenen
€ 2.995,-
Onderbenen
€ 2.450,-
Boven- en onderbenen
€ 4.950,-