XL Hair® – behandeling tegen haaruitval en voor dikker en steviger haar


Haarverlies en dunner wordend haar

Helaas krijgen velen van ons ermee te maken, dunner wordend haar en haaruitval. De oorzaken hiervan kunnen heel divers zijn, zoals erfelijke aanleg en hormonale afwijkingen.  Met XL Hair® kunnen we iets tegen haarverlies en dunner wordend haar doen.*

 

Wat doet XL Hair®?

XL Hair® kan gebruikt worden als jouw haar dunner wordt of uitvalt. Ook kan het een goede behandeling zijn voor mensen met bepaalde vormen van Alopecia (een ziekte waarbij haaruitval ontstaat).

 

Wat is XL Hair®?

XL Hair® is een injectable behandeling tegen de symptomen van haarverlies en dunner wordend haar. Deze behandeling remt haaruitval, stimuleert haargroei en activeert de haarfollikels.

 

Tijdens de behandeling worden er, door middel van oppervlakkige injecties in de huid, speciale werkstoffen ingebracht. De combinatie van deze werkstoffen, die o.a. bestaan uit hyaluronzuur, vitaminen, antioxidanten, groeifactoren (FGF) en een biorevitalisatie complex, voedt en reactiveert de haarfollikels. 

 

De behandeling met XL Hair® is zowel geschikt voor mannen als voor vrouwen.

 

De voordelen van XL Hair®:

  • Remt haaruitval
  • Stimuleert nieuwe haargroei
  • Activeert en voedt de haarfollikels
  • Verlengt de groeifase van het haar (anagene fase)
  • Verkort de rustfase van het haar (telogene fase)

Hoe vaak moet ik met XL Hair® behandeld worden?

XL Hair® is een kuur. Het aantal behandelingen verschilt tussen man en vrouw. Mannen hebben 6 behandelingen nodig, vrouwen 8 behandelingen.

 

Behandeling mannen: De eerste 4 behandelingen zijn 1 x per week. De laatste 2 behandelingen 1 x in de 2 weken.

Behandeling vrouwen: De eerste 6 behandelingen zijn 1 x per week. De laatste 2 behandelingen 1 x in de 2 weken.

 

XL Hair® remt haaruitval bij alopecia

XL Hair® is geschikt voor mensen die lijden aan niet-verlittekende vormen van alopecia. Hierbij kun je denken aan alopecia androgenetica. Zolang er nog haarfollikels aanwezig zijn, en er geen andere oorzaken zijn van het haarverlies (zoals medicijngebruik of onderliggend lijden), kan XL Hair® het proces remmen.

Hoe bereid ik me voor op een XL Hair® behandeling?

Bij de behandeling schaf je ook een starterspakket aan met alle benodigde thuisverzorgingsproducten. Dit pakket bestaat uit de ScalpFit shampoo, Revitalix onderhoudsshampoo en de Hair Energizer Spray.

 

Het is de bedoeling dat je de dag voor, of op de dag van de behandeling je haar en hoofdhuid goed wast met de ScalpFit (pre-treatment) shampoo. Dit om de hoofdhuid goed te kunnen reinigen en de doorlaatbaarheid van de hoofdhuid te verbeteren. De shampoo maakt de hoofdhuid toegankelijker. Daarna kun je je hoofdhuid en haar het beste verzorgen met de dagelijkse verzorging van XL Hair®.

Kom ik in aanmerking voor XL Hair®?

Er moeten haarzakjes aanwezig zijn op de hoofdhuid om de behandeling tot een succes te kunnen maken. Het is niet mogelijk om de behandeling in te zetten op plekken waar het haar al volledig is verdwenen. Daarvoor is een haartransplantatie nodig. Wel kan een XL Hair® behandeling dan ondersteuning bieden om het beste resultaat te behalen.

Korte intake

Voordat we met de XL Hair® behandeling beginnen, heb je een korte intake met één van onze specialisten. Hierna kunnen we de behandelingen inplannen en krijg je de noodzakelijke producten mee naar huis. Je kunt bij ons een afspraak inplannen voor de intake.

Zijn de XL Hair® behandelingen pijnloos?

De XL Hair® behandeling kan soms gevoelig zijn, maar is over het algemeen niet pijnlijk.

 

Voor en na behandeling

 

* zolang er follikels aanwezig zijn


Veelgestelde vragen

Wat kan ik verwachten na de behandelingen?

Na de behandelingen duurt het even voordat je resultaat ziet. Dit heeft te maken met het proces van het remmen van de haaruitval en het ontstaan van nieuwe haargroei. Sommige mensen merken al vrij snel resultaat, bij anderen duurt het tussen de 3 en 6 maanden. Na ongeveer 2 maanden zal de haaruitval worden afgeremd.

Is XL Hair® te combineren met een haartransplantatie?

Het is mogelijk om de XL Hair® behandelingen te combineren met een haartransplantatie. Deze behandelingen dragen bij aan het behalen van het beste resultaat en aan het herstel van de hoofdhuid. In de meeste gevallen wordt eerst de haartransplantatie uitgevoerd en daarna ondersteund door de XL Hair® behandelingen. Deze behandeling kan een maand na de haartransplantatie starten.

Wat gebeurt er als ik eerder stop met XL Hair® behandelingen?

Als je het traject van 6 tot 8 behandelingen niet volledig doorloopt, zal het resultaat niet optimaal zijn.