Informatie aanvragen
Ik heb een vraag
Terugbelverzoek

Waarom zijn er meerdere behandelingen nodig bij permanent ontharen?

Veel vrouwen, en ook mannen, hebben de wens om ongewenste haargroei permanent te laten ontharen. Begrijpelijk. Regelmatig scheren, harsen en epileren kost veel tijd en veel mensen ervaren hier last van. Vaak ontstaan kleine ontstekingen die zichtbaar worden als rode bultjes en haartjes kunnen zelfs ingroeien. Dit alles is niet meer nodig met de komst van permanente ontharing. Deze behandeling is niet voor niets één van de meest uitgevoerde in onze kliniek.

Direct na de eerste behandeling merkt u dat nieuwe haargroei langzamer op gang komt en dat er minder haartjes terugkomen. Ook worden de haartjes zachter van structuur. Voor optimaal resultaat zijn er, met de laser waar wij mee werken, gemiddeld 6 behandelingen nodig.

Waarom zijn er meerdere behandelingen nodig om alle ongewenste haargroei permanent te verwijderen?

Onze haren groeien in verschillende fasen:

  • De actieve groeifase: Tijdens deze fase groeit er een haartje uit het haarzakje en is de groeisnelheid gemiddeld 0,3 millimeter per dag.
  • De overgangsfase: In een paar weken tijd neemt de groei van het haartje af en neemt ook het pigment in de haarwortel af.
  • De rustfase: De haar ligt los in het haarzakje en valt uit. Uit het achtergebleven haarzakje ontstaat weer een nieuw haartje dat in de actieve groeifase komt.

Tijdens de actieve groeifase bevatten de haren het meeste pigment. Omdat de laser reageert op pigment zijn de haren dan het meest gevoelig voor de laser. De behandeling is dus het meest effectief bij haren in deze groeifase. Echter bevinden de haren zich niet allemaal in dezelfde fase, anders zouden we kale plekken hebben. Om die reden zijn er meerdere behandelingen nodig.

Meer informatie

Voor meer informatie over permanent ontharen kunt u een afspraak maken voor gratis en vrijblijvend advies bij mij of één van mijn collega huidtherapeuten. Bel voor een afspraak via telefoonnummer 088 425 1000.


Deel via Twitter Deel via Facebook Deel via E-mail