Informatie aanvragen
Ik heb een vraag
Terugbelverzoek

Lipoedeem is een aandoening waarbij vet en/of vocht zich ophoopt op verschillende lichaamsdelen. Meestal zijn dit de benen maar ook de armen kunnen zijn aangedaan. Lipoedeem vraagt om een specialistische aanpak door ervaren artsen. Verschillende behandeltechnieken kunnen bijdragen aan het verbeteren van lipoedeem klachten. De belangrijkste behandeling is liposuctie. Door middel van liposuctie kunnen de lokale ophopingen sterk verbeterd worden.

 

Ben je benieuwd of deze behandeling geschikt is voor jou? Wij nodigen je graag uit voor een vrijblijvende intake. Je kunt ons bereiken op nummer 088 425 1000.

 

De tarieven

 

Lipoedeem behandelingen zijn vaak complexer dan “gewone” liposuctie behandelingen en vereisen een specialistische aanpak. Om een prijs te bepalen is het van belang dat wij je zien. Na de intake ontvang je een uitgebreide offerte op maat. de behandeling wordt niet door zorgverzekeraars vergoed, wel kun je via de Belastingdienst in aanmerking komen voor het terugontvangen van (een deel van de) zorgkosten.

 

Afspraak maken

 

De behandeling

Nationaal Huidcentrum voert de nieuwste technieken uit op het gebied van liposuctie. Het grootste voordeel is dat wij behandelen onder plaatselijke verdoving. Tijdens deze zogenaamde “tumescente” methode kan de arts je tijdens de behandeling vragen om op te staan, zodat de verdeling van het vet goed te zien is. Ook kun je zonder de nasleep van een narcose na de behandeling je dagelijkse bezigheden snel weer oppakken. Tijdens de intake laten wij je aan de hand van beelden uitgebreid zien wat je van de behandeling kunt verwachten.

 

Bij de behandeling van lipoedeem zetten wij verschillende disciplines in. Al deze disciplines vind je bij Nationaal Huidcentrum onder één dak.

 

Voor -en na foto’s

Liposuctie benen voor

Liposuctie benen na


Lipoedeem is een vervelende aandoening die niet alleen als cosmetisch storend ervaren kan worden maar ook pijn kan veroorzaken. Het is een chronische aandoening en wordt veroorzaakt door een ongelijkmatige verdeling van vetcellen welke vocht aantrekken. Letterlijk betekent lipoedeem ‘vetzwelling. Het komt met name voor bij vrouwen en het ontwikkelt zich tijdens en na de pubertijd en na een zwangerschap. Dit komt doordat er dan hormoonveranderingen plaatsvinden. Lipoedeem is te herkennen aan pijnlijke gezwollen benen. Benen voelen vaak zwaar aan en er is sprake van ernstige cellulite.

 

Ik hoor regelmatig dat deze aandoening niet herkend wordt en de vrouw in kwestie naar huis wordt gestuurd met het advies (extra) te gaan sporten en (nog meer) af te vallen. Het resultaat is vaak dat het bovenlijf sterk vermagert of afgetraind raakt, maar het lipoedeem in het onderlijf hardnekkig blijft bestaan. Vaak ontstaat een vicieuze cirkel: uit frustratie stopt men met sporten en gaat men toch meer eten en snoepen, waardoor het probleem uiteindelijk toch verergert!

 

Het is niet alleen lijden aan, maar ook lijden ónder lipoedeem. Het cosmetisch aspect komt vaak op de eerste plaats, maar lipoedeem brengt vaak ook zware, pijnlijke benen en gewrichtsproblemen met zich mee. Daarnaast is er, buiten dat het vaak erfelijk bepaald is, nog geen duidelijke oorzaak bekend. Wel is duidelijk dat het vrouwelijk hormoonstelsel een rol speelt, omdat het probleem vaak verergert na zwangerschap of in de menopauze.

 

Bij Nationaal Huidcentrum hebben we al jaren ervaring met de behandeling van lipoedeem. Afhankelijk van het stadium waarin het lipoedeem zich bevindt, kunnen wij meerdere behandelmethoden toepassen. Bij gematigd lipoedeem maken wij gebruik van een combinatie van endermologie en/of handmatige lymfedrainage, met als doel overmatig vocht af te voeren. Het direct hierna zwachtelen van de behandelde gebieden draagt hier aan bij. Afhankelijk van de resultaten zal een dergelijke behandeling een aantal maanden duren. Bij ernstige lipoedeem biedt een speciaal op lipoedeem gerichte vorm van liposuctie een oplossing, waarna u voor een bepaalde periode speciale steunkousen draagt. De artsen van Nationaal Huidcentrum hebben inmiddels veel kennis en ervaring op dit gebied opgedaan en kunnen u hierin uitstekend adviseren en begeleiden. Samen vormen wij een team waarbij u zich veilig, op uw gemak en in goede handen zal voelen en zullen wij u ondersteunen tijdens de behandelingen.

 

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende afspraak? Neemt u dan contact met ons op via 088 425 1000.


Deel via Twitter Deel via Facebook Deel via E-mail