Informatie aanvragen
Ik heb een vraag
Terugbelverzoek

Op 30 mei is het voor de derde keer Nationale Huidkankerdag. Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker en het aantal patiënten neemt nog steeds toe. Alleen wanneer we ons goed beschermen in de zon kunnen we deze stijging stoppen.

 

Verstandig omgaan met de zon, dat is het beste advies om huidkanker te voorkomen. Dat betekent dat u uit de zon blijft tussen 11.00 en 15.00 uur. Zoek ook daarvoor en daarna regelmatig de schaduw op. Verder is een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor onmisbaar:gebruik minimaal SPF (Sun Protection Factor) 30 als u begint met zonnen, ook als u een donkerder huidtype bent. Daarnaast is het van belang om dit om de 2 á 3 uur te herhalen. Op de websites van het KNMI en het RIVM wordt iedere dag de zonnekracht aangekondigd: hoe hoger het cijfer, hoe sterker de zon.

 

UV-straling van de zon zorgt niet alleen voor verbranding, maar ook voor huidveroudering. Wist u dat 90% van de rimpels en verslapping door zonlicht ontstaat? Wilt u uw huid fris en jeugdig houden, voorkom dan dat u in de zomer erg bruin wordt. Blijf zoveel mogelijk in de schaduw en bedek uw huid met beschermende kleding. Gebruik in de zomer elke dag een zonnebrandcrème voor uw gezicht, decolleté en handen – ook op dagen dat de zon niet schijnt!


Deel via Twitter Deel via Facebook Deel via E-mail