Verschil buikhuid- en buikwandcorrectie

Wat is het verschil tussen een buikhuidcorrectie en een buikwandcorrectie? Waarom verschillen de prijzen zo van elkaar? Kan ik toch beter kiezen voor liposuctie? Dit zijn vragen die wij vaak horen van cliënten die geïnteresseerd zijn in een cosmetische behandeling om een slappe, hangende buik weer mooi plat te krijgen.

 

Buikwandcorrectie of buikhuidcorrectie. Wat is het verschil?

 

Naarmate je ouder wordt verliest de huid haar elasticiteit. Zo kan het voorkomen dat er na een zwangerschap of veel gewichtsverlies een huidoverschot overblijft. Hoeveel sit-ups je ook doet, huid die eenmaal is gaan hangen komt niet meer terug in de oude vorm. Dit is voor veel mensen een lastig probleem. Want ook al zijn ze op gewicht, toch hebben ze nog steeds het gevoel dat ze hun buik moeten verstoppen.

 

De enige oplossing om de buik écht platter te krijgen is verwijdering van het huidoverschot. Maar welke vorm kies je?

 

Buikwandcorrectie

 

Een buikwandcorrectie is geschikt voor mensen met een duidelijk overhangende buik. Het is best een grote ingreep die altijd wordt uitgevoerd onder algehele narcose. Meestal word je één tot enkele dagen in een kliniek opgenomen. Na een buikwandcorrectie heb je ongeveer zes weken nodig om te herstellen.

 

Hoe werkt een buikwandcorrectie?

 

De plastisch chirurg maakt de buikwand los van de onderliggende spierlaag, helemaal tot aan de ribbenboog en het borstbeen. De navel wordt van de huid losgemaakt maar blijft verbonden aan het onderliggende spierweefsel, zodat hij later kan worden teruggezet.

 

De chirurg verwijdert overtollig vet- en huidweefsel en trekt de huid strak. De navel wordt op zijn nieuwe plek in de huid gezet en de buikwand wordt gesloten. Het litteken loopt van heup tot heup.

 

Na een zwangerschap of veel afvallen kan de huid gaan hangen

 

Buikhuidcorrectie bij Nationaal Huidcentrum

 

Bij Nationaal Huidcentrum voeren wij geen buikwandcorrecties uit, maar buikhuidcorrecties (ook wel mini-plastiek genoemd). Een buikhuidcorrectie is een goede optie als de huid van je buik is verslapt, maar je verder goed op gewicht bent. Wij behandelen voornamelijk vrouwen met een BMI van maximaal 30.

 

De buikhuidcorrectie is een minder ingrijpende behandeling dan een buikwandcorrectie. We verwijderen namelijk alleen het huidoverschot onder de navel, de navel zelf blijft op z’n plek.

 

Bij een buikhuidcorrectie verwijderen we de overtollige huid onder de navel

 

Hoe werkt een buikhuidcorrectie?

 

Een buikhuidcorrectie is poliklinisch, onder lokale verdoving en duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur.

 

Nadat de arts de huid heeft verdoofd maakt hij een incisie. Hij neemt de overtollige huid weg en sluit vervolgens de huidlagen. Net als bij de buikwandcorrectie loopt ook hier het litteken vaak van heup tot heup. Het wordt zo laag mogelijk gezet, zodat het onder je (bikini)broekje valt.

 

Voel je je na de ingreep goed en is de arts akkoord dan mag je onder begeleiding naar huis. Het herstel duurt ongeveer 2 weken.

 

De kosten van een buikhuid- of buikwandcorrectie

 

Voor een buikwandcorrectie betaal je al snel rond de €5.000,-. Een buikhuidcorrectie bij Nationaal Huidcentrum is er al vanaf €1.750,-.

 

In de regel worden beide behandelingen niet vergoed. Alleen in uitzonderlijke medische gevallen zou het kunnen dat je een buikwandcorrectie (deels) vergoed krijgt.

 

Zowel de buikwandcorrectie als de buikhuidcorrectie zijn géén behandelingen om gewicht te verliezen. Heb je last van vetophoping bij je buik, dan kun je je beter laten informeren over liposuctie (ook wel liposculptuur genoemd). Net als de andere cosmetische ingrepen bij Nationaal Huidcentrum zijn ook de liposuctiebehandelingen altijd poliklinisch en onder plaatselijke verdoving. Voor één locatie betaal je slechts € 1.000,-.

 

Meer weten over de buikhuidcorrectie of liposuctie?

Zowel een buikhuidcorrectie als liposuctie doen veel voor je zelfvertrouwen. Met je platte buik kun je weer zonder problemen alles dragen.

 

Wil je meer informatie? Neem contact op! Dan kunnen wij beoordelen welke behandeling het beste bij jouw situatie past. Vervolgens kom je langs voor een gratis en vrijblijvend informatief gesprek met onze patiëntencoördinator en de behandelend arts. Op basis hiervan kun je vervolgens een weloverwogen keuze maken.