Informatie aanvragen
Ik heb een vraag
Terugbelverzoek

Littekens kunnen zo hun charme hebben maar meestal worden ze als cosmetisch storend ervaren. Met name wanneer het litteken op een plek zit die veel in het zicht is. Een goed voorbeeld hiervan zijn acne littekens.

Littekens kunnen vervaagd worden en zelfs bijna niet meer zichtbaar zijn na speciale behandelingen. Hoe jonger het litteken, des te gemakkelijker is deze te vervagen en des te sneller zal er een goed resultaat bereikt worden. Ook oude littekens kunnen goed behandeld worden en met mooie resultaten maar hiervoor zijn vaak meer behandelingen nodig.

Behandelen van littekens

Kleine littekens, ook wanneer deze verspreid zijn over een groot gebied zoals bij ance littekens, zijn zeer goed te behandelen met de fractionele CO2 laser. Door de laser verbetert de structuur van de huid. Het heeft een schurende werking op verdikte littekens. Deze littekens worden hypertrofische littekens genoemd. Het litteken wordt door de behandeling vlakker en minder zichtbaar. Door de behandeling te herhalen kan het litteken uiteindelijk bijna niet meer zichtbaar worden.

Op hypotrofische littekens, dit zijn littekens waarbij de huid dunner en onregelmatiger is, heeft het een verstevigende en verdikkende werking. Hierdoor wordt de structuur van het littekenweefsel gladder waardoor deze steeds minder zichtbaar wordt.

Grotere littekens kunnen ook goed behandeld worden met een speciale massage techbniek. Door de rollende en zuigende beweging van de huid wordt deze gestimuleerd om collageen en elastine aan te maken. Daarnaast wordt de doorbloeding van de huid verbeterd. Hierdoor wordt het litteken zachter en wordt het herstellend vermogen van de huid geactiveerd.

Persoonlijk advies

Hebt u een litteken of meerdere littekens waar u zich aan stoort? Tijdens een persoonlijk advies kunnen wij u informeren over de mogelijkheden. Aan dit advies zijn geen kosten verbonden. Bel 088 425 1000 voor het maken van een afspraak.


Deel via Twitter Deel via Facebook Deel via E-mail