Direct af van permanente make-up


Permanente make-up: als het resultaat tegenvalt

Ben je niet langer tevreden over je permanente make-up (PMU)? Dat begrijpen we wel. De vorm van een wenkbrauw of de kleur van een lipliner zijn immers behoorlijk trendgevoelig. Is de permanente make-up verkeerd gezet? Geen nood, ook voor het verwijderen van pas geplaatste PMU kun je bij ons terecht!

 

Laserbehandeling (semi-)permanente make-up (PMU)

Bij permanente make-up worden er inkten in de huid gebracht. Een deel van deze inkten breekt vanzelf af, daarom spreekt men ook wel over semi-permanente make-up. Er is echter ook een deel dat door de huid wordt ingekapseld en nooit volledig oplost.

 

Wat we in de kliniek vaak horen is dat de kleur van de inkt in de loop der jaren is veranderd. Dit gebeurt onder invloed van zonlicht of andere invloeden van buitenaf. Er kan ook kleurverschil optreden als de huid van binnenuit verandert.

 

Welke PMU kunnen we verwijderen?

  • Permanente wenkbrauwen (Ombre, Hairstroke, Microblading, haartjestechniek)
  • Micro Hair Pigmentation
  • Lipliners
  • Dermatografie (medische tatoeages als littekencamouflage, puntjes bij bestraling of tepeltatoeages)
  • Getatoeëerde sproetjes of moedervlekken

 

De meest veilige laser

Net als bij tatoeages, verwijderen wij de inkt van permanente make-up op de meest efficiënte en veilige manier: met de Discovery PICO laser. Nationaal Huidcentrum is één van de eerste klinieken in Nederland die met deze krachtige laser werkt.

 

Het grote voordeel van de Discovery PICO laser

De Discovery PICO laser levert in een zeer korte tijd pulsen energie aan de huid. De energie verbrijzelt de inkt in de huid, zodat er hele kleine deeltjes ontstaan. Deze deeltjes worden vanzelf door het lymfesysteem opgeruimd en afgevoerd.

Omdat de deeltjes veel kleiner zijn dan bij andere laserbehandelingen, is je lichaam in staat ze sneller af te voeren. Tenslotte vormt zich tijdens behandeling met deze laser minder warmteontwikkeling in de huid, waardoor er minder kans is op bijwerkingen.

 

Het is niet voor niets dat PMU-artiesten en huisartsen de Discovery PICO laser aanraden voor het verwijderen van permanente make-up.

 

Sneller en veiliger af van permanente make-up

Het is lastig om exact te voorspellen hoeveel behandelingen er nodig zijn om permanente make-up volledig te verwijderen. Gemiddeld genomen zijn het 2 tot 5 sessies. Bij Micro Hair Pigmentation is dit zelfs minder, met gemiddeld 1 tot 3 sessies.

 

De hoeveelheid behandelingen is mede afhankelijk van:

 

De gebruikte inktsoort

Doorgaans zijn inkten met een donkere ondertoon makkelijker te verwijderen dan inkten met een rode of bruine ondertoon. Sommige inkten krijgen tijdens het behandeltraject tijdelijk een andere kleur. Dit noemen we ‘oxideren van de inkt’. De verkleurde inkt zal in de volgende behandelingen alsnog vervagen.

 

De wijze waarop de inkt is gezet

Niet alleen de diepte van de inkt in de huid speelt een rol, maar ook de hoeveelheid inkt. Soms zijn er bij het zetten van de permanente make-up meerdere lagen aangebracht en/of is er littekenvorming ontstaan omdat de inkt te diep is aangebracht.

 

Het huidtype (huidskleur)

Heb je een donkere huid, dan zijn er van nature meer pigmenten in de huid aanwezig. Hierdoor duurt de behandeling langer en heb je ook meer sessies nodig dan iemand met een lichter huidtype.

 

De gebruikte laser

Voor het verwijderen van permanente make-up met de traditionele Yag Q-swiched lasermethode die veel andere klinieken gebruiken, zijn er ongeveer 10 à 15 (of meer) laserbehandelingen nodig. Vaak met lange rustpauzes (12-16 weken) om de vergruisde inktdeeltjes door het lichaam af te laten voeren.

 

Met onze Discovery PICO laser zijn er minder behandelingen nodig. Daarnaast is de tijd tussen de behandelingen korter. De circulatie van lymfe in het gelaat is zeer goed, waardoor het gemiddeld 4 weken duurt voordat de vergruisde inktdeeltjes worden afgevoerd. Om deze reden zit er bij Nationaal Huidcentrum slechts vier weken tussen elke behandeling. Ook al is de prijs per behandeling ergens anders wellicht lager, bij ons ben je uiteindelijk toch voordeliger uit.

 

Hoe wordt permanente make-up verwijderd?

Word je behandeld voor het verwijderen van permanente wenkbrauwen, dan hoef je voorafgaand aan de behandeling de wenkbrauwhaartjes niet weg te scheren.

 

De laserbehandeling zelf duurt slechts zo’n 20 tot 30 seconden. Het verwijderen van permanente make-up kan gevoelig zijn, maar wij maken het je met onze speciale koeling zo aangenaam mogelijk.

 

Na de behandeling ervaar je een warm, branderig gevoel (als een intensieve zonnebrand). Dit kan een aantal uren aanhouden. Ook kan de huid iets gezwollen zijn en zullen (wenkbrauw)haartjes tijdelijk wit verkleuren.

 

De dag na de behandeling mag je weer make-up gebruiken en na 1 week kun je de haartjes van je wenkbrauwen weer verven. Uiteraard zullen we je goed begeleiden en adviseren over de nazorg. De behandeling wordt altijd uitgevoerd door een ervaren en vakbekwame huidtherapeute.

Ben ik geschikt?

Wij kunnen iedereen boven de 18 jaar behandelen. Ben je erg gebruind door de zon dan raden wij aan om even met de behandeling te wachten om te voorkomen dat er pigmentverschuivingen ontstaan. Ben je zwanger of geef je borstvoeding, dan voeren wij de behandeling niet uit. Ook behandelen wij geen permanente eyeliner.

Adviesgesprek

Voordat er een behandeling kan plaatsvinden willen wij je graag even zien om alles met je door te nemen. Ook krijg je instructies mee naar huis. Bij ons is dit consult altijd gratis en vrijblijvend!

 

Is jouw situatie geschikt, dan kunnen we deze afspraak meteen beginnen met het verwijderen van de permanente make-up, dermatografie, Micro Hair Pigmentation of andere vorm van (semi-)permanente tatoeages.

 

Maak hier direct een afspraak in de agenda van de huidtherapeute.

Foto's

Resultaat na drie behandelingen:


Voor Nationaal Huidcentrum Direct af van permanente make-up
Na Nationaal Huidcentrum Direct af van permanente make-up
Nationaal Huidcentrum Direct af van permanente make-up