Chemische peeling


Algemeen

Een chemische peeling is een behandeling om fijne lijntjes, grove poriën, pigmentvlekken of een grauwe huid minder zichtbaar te maken. Ook zonbeschadiging en pigmentvlekken kunnen hiermee worden behandeld. Een chemische peeling kan de huid verjongen of bepaalde huidproblemen behandelen. De peeling wordt toegepast op het hele gezicht of delen van het gezicht.

 

Huidverjonging met een chemische peeling
Naarmate we ouder worden vernieuwt de huid zich steeds langzamer. De huid is te vergelijken met een huis dat is opgebouwd uit stenen met cement ertussen. Indien men het cement zou oplossen komen de stenen los te liggen. Zo werkt dit ook met een peeling. Deze lost als het ware de tussen celstof tussen de huidcellen op, zodat de huidcellen los komen te liggen. De huid kan hierdoor sneller vernieuwen waardoor deze frisser en strakker wordt. Afhankelijk van de concentratie en de zuurgraad van de peeling, kunnen er meer of minder huidlagen verwijderd worden.

Behandeling

Voor aanvang van de behandeling wordt de huid gereinigd. Daarna volgt het aanbrengen van de chemische peeling. Het inwerken van de vloeistof kan een branderig gevoel geven. Hierna wordt de huid gekoeld en zal dit gevoel snel afnemen.

 

Wij werken met de Jessner peeling. Door de diepe werking is al na één behandeling het effect van de peeling zichtbaar. Voor een optimaal resultaat moet de behandeling herhaald worden. Afhankelijk van de conditie van je huid en het soort chemische peeling adviseren wij een kuur van 4 tot 6 behandelingen.

 

Acne behandeling
Door een verminderde schilfering ontstaat er verhoorning van de huid. Hierdoor worden de afvoergangen van de talg vernauwd of afgesloten. De talg hoopt zich hierdoor onderhuids op en er ontstaan puisten en mee-eters. Met een chemische peeling zorgen we ervoor dat de afvoergangen weer open komen te staan en de talg afgevoerd kan worden.

 

Na de behandeling
Na de behandeling dien je dagelijks een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor SPF30 aan te brengen.

Ben ik geschikt?

In een vrijblijvend intakegesprek zal de huidtherapeute jouw huid onderzoeken en je informeren over de behandeling.