Chemische peeling vermindert zichtbare huidproblemen


Huidverbetering zonder naalden, lasers of operatie

Met een chemische peeling verjongen we de huid en verminderen we huidproblemen. Zo kunnen we fijne lijntjes, grove poriën of een grauwe huid minder zichtbaar maken. Ook zonbeschadiging en pigmentvlekken kunnen we door middel van peelings goed behandelen.

 

Een chemische peeling bestaat uit zuren in de vorm van een vloeistof. Elke peelingstof (bijvoorbeeld amandelzuur, melkzuur, salicylzuur of glycolzuur) heeft zo zijn eigen uitwerking op de huid. Afhankelijk van de hulpvraag en de conditie van de huid adviseren wij het type peeling, van mild tot sterk.

 

Doeltreffend bij huidverjonging en (acne) littekens

Naarmate we ouder worden, vernieuwt de huid zich steeds langzamer. Een peeling lost als het ware de celstof tussen de huidcellen op, zodat de cellen los komen te liggen. Doordat de huid nu sneller kan vernieuwen, wordt de huid frisser en strakker.

 

Bij acne kan er verhoorning van de huid ontstaan, waardoor afvoergangen van talg vernauwen of afsluiten. De talg hoopt zich onderhuids op en er ontstaan puisten en mee-eters. Met een chemische peeling zorgen we ervoor dat de afvoergangen weer openstaan en de talg kan worden afgevoerd. Ook verkleuringen van de huid en littekentjes ten gevolge van acne kunnen we met een chemische peeling verminderen.

 

Actieve bestanddelen en resultaten van onze chemische peelings

  • DermaQuest Hibiscus Peel
   Peeling op basis van 10% amandelzuur, 2% azëlinezuur, hibiscus AHA en lilac plant stamcellen. Uitermate geschikt wanneer er geen ‘downtime’ gewenst is, maar de gevoelige huid toch verzorging nodig heeft. De peeling werkt antibacterieel en kan worden ingezet bij acne en rosacea.

 

  • DermaQuest Mango Bright
   Deze peeling bestaat o.a. uit vitamine C, mangovruchtvlees en sinaasappelstamcellen waardoor de huid na de peeling direct gehydrateerd aanvoelt. Verfrist, egaliseert en helpt hyperpigmentatie (pigmentvlekken) te herstellen. Kojinezuur helpt de aanmaak van melanine te minimaliseren waardoor donkere vlekken verminderen. Na deze peeling ziet de huid er weer stralend uit.

 

  • DermaQuest Power Pumpkin Resurfacer
   Deze peeling is opgebouwd uit melkzuur, salicylzuur, glycolzuur en pompoen-enzymen en is uitermate geschikt bij de behandeling van acne. Vermindert pigmentatie en verbetert fijne lijntjes en hydratatie. Na de behandeling kan de huid tijdelijk egaal rood zien. Dit komt door de activiteit van de pompoen-enzymen, die ervoor zorgen dat afvalstoffen snel uit de huid trekken.

 

  • DermaQuest Salicylzuur Resurfacer 20%
   Werkt – mede door de 20% salicylzuur – vetoplossend en voorkomt ontstekingen. Op deze manier kunnen we actieve acne goed aanpakken.

 

  • Retinol Solution
   Tegen een de meerprijs van € 10,- zetten we deze oplossing in bij de chemische peelings van DermaQuest. Retinol Solution bestaat uit 4% Retinol. In combinatie met de peeling stimuleert de Retinol de celdeling, herstelt het DNA-schade en zorgt het voor een versterkt eindresultaat.

 

  • Dermaceutic Cosmo Peel
   Midden tot sterke peel die de eerste tekenen van huidveroudering aanpakt, waardoor onder andere fijne lijntjes in de loop der tijd verminderen. Egaliseert de teint en vermindert pigmentvlekken. Een favoriete behandeling bij de eerste tekenen van huidveroudering.

 

  • Dermaceutic Cosmo Peel Forte
   Deze sterke peeling bestaat uit 20% TCA (trichloorazijnzuur), 10% fenol en 10% glycolzuur en is uitermate geschikt om de textuur van de huid optimaal te beïnvloeden. Geeft in korte tijd goed resultaat, onder andere bij een verouderde huid waarbij huidverslapping en rimpels zichtbaar zijn, een huid met onregelmatige huidstructuur of een huid met (acne)littekens. De behandeling start al thuis met huidproducten van Dermaceutic, minimaal 2-4 weken voorafgaand aan de peeling. Dit zorgt ervoor dat de huid doorlaatbaar wordt voor de peeling en naderhand ook weer veilig en snel herstelt.

 

  • DermaCeutic Mela Peel Forte
   Peeling met arbutine, kojinezuur, phytinezuur, retinol, salicylzuur en melkzuur. De ingrediënten remmen de aanmaak van tyrosinase, een enzym dat is betrokken bij de vorming van pigment. Omdat de peeling de aanmaak van nieuw pigment tegengaat, is het een zeer geschikte peeling om in te zetten bij melasma. Naast de peeling bieden wij ook effectieve pigmentremmende DermaCeutic producten om thuis te gebruiken.

 

 • DermaCeutic Milk Peel
  Op basis van glycolzuur, melkzuur en salicylzuur. Deze zuren bereiden de huid voor op sterke peels als de Mela Peel Forte of Cosmo Peel (Forte). Kan vanwege de antibacteriële en exfoliërende werking ook worden ingezet bij acne.

Wat gebeurt er tijdens een chemische peeling?

Voor aanvang van de behandeling reinigen we de huid. Indien noodzakelijk voeren we een korte dieptereiniging uit waarbij we overmatig talg, gerstekorrels of andere onzuiverheden verwijderen. Daarna brengen we de chemische peeling aan.

 

Het inwerken van de vloeistof kan een branderig gevoel geven maar dit gevoel neemt ook weer af. Na de behandeling is het van belang dat je dagelijks een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor SPF30 gebruikt. De diepte van een peeling de hersteltijd van de huid.

 

Lees hier de voor- en na- instructies behorende bij een peeling.

 

Een chemische peeling vermindert huidproblemen en huidverslapping. Huidverjonging zonder operatie, laser of naalden.

Adviesgesprek

Elke peeling heeft een specifiek doel. De soort en sterkte is afhankelijk van het aan te pakken huidprobleem (acne, pigmentatie, rosacea of huidverjonging) en de conditie van je huid. Daarom nodigen we je uit voor een gratis intakegesprek waarin de huidtherapeute de huid onderzoekt en je advies geeft over de meest geschikte peeling en het aantal peelings dat je nodig hebt om het mooiste resultaat te bereiken.

 

Voor een veilige behandeling met een voorspelbaar resultaat is het belangrijk om de huid goed voor te bereiden. Dat begint vaak al thuis. Naast de prijs informeert de huidtherapeute je in dit consult dan ook over de voorbereiding, behandeling en nazorg van een chemische peeling.