Chemische peeling


Algemeen

Een chemische peeling is een behandeling om fijne lijntjes, grove poriën of een grauwe huid minder zichtbaar te maken. Ook zonbeschadiging en pigmentvlekken kunnen we goed behandelen. Met een chemische peeling verjongen we de huid en verminderen we huidproblemen.
 

Huidverjonging met chemische peeling

Naarmate we ouder worden vernieuwt de huid zich steeds langzamer. Je kunt huid vergelijken met een huis dat is opgebouwd uit stenen met cement ertussen. Zou je het cement oplossen, dan komen de stenen los te liggen. Zo werkt het ook met een peeling. De behandeling lost als het ware de celstof tussen de huidcellen op, zodat de cellen los komen te liggen. Zo kan de huid sneller vernieuwen en wordt de huid frisser en strakker.
 

Acne behandeling met chemische peeling

Bij acne kan er verhoorning van de huid ontstaan, waardoor de afvoergangen van de talg worden vernauwd of afgesloten. De talg hoopt zich onderhuids op en er ontstaan puisten en mee-eters. Met een chemische peeling zorgen we ervoor dat de afvoergangen weer openstaan en talg kan worden afgevoerd. Ook verkleuringen op de huid en littekentjes ten gevolge van de acne kunnen we met een chemische peeling verminderen.
 

 

Behandeling

Voor aanvang van de behandeling reinigen we de huid. Daarna brengen we de chemische peeling aan. Het inwerken van de vloeistof kan een branderig gevoel geven, maar zodra we de huid koelen neemt dit gevoel snel af.

 

Wij werken met diverse chemische peelings, waaronder de Jessner peeling. De diepte van de peeling is afhankelijk van de conditie van de huid en de concentratie van de peeling.

 

Na de behandeling is het van belang dat je dagelijks een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor SPF30 gebruikt.

 

Ben ik geschikt?

Afhankelijk van het aan te pakken huidprobleem (acne, pigmentatie, rosacea of huidverjonging) kiest de huidtherapeute een een peeling. Elke peelingstof (bijvoorbeeld amandelzuur, melkzuur, salicylzuur, glycolzuur of TCA) heeft namelijk zo zijn eigen uitwerking op de huid.

Adviesgesprek

Voor een veilige behandeling met een voorspelbaar resultaat is het belangrijk om de huid goed voor te bereiden. In een vrijblijvend intakegesprek onderzoekt de huidtherapeute de huid en informeert ze je over de behandeling, de voorbereiding en de nazorg.

Tarieven

Afhankelijk van de conditie van je huid en de soort peeling, adviseren wij een kuur van 4 tot 6 behandelingen. Het effect is echter al na één behandeling zichtbaar.