Informatie aanvragen
Ik heb een vraag
Terugbelverzoek
 

Algemeen

Met een littekenbehandeling kunnen wij een litteken goed behandelen. Het litteken zal sterk verminderen en in sommige gevallen niet meer zichtbaar zijn.

 

Littekens zijn stukjes huid die verhard, verkleefd en/of verdikt zijn. Littekens kunnen rood van kleur zijn maar ook wit (kleurloos). Littekens ontstaan na een beschadiging in de dieper gelegen lagen van de huid. Wanneer alleen de opperhuid wordt beschadigd, zoals bijvoorbeeld bij schaafwonden, herstelt de huid zonder een litteken achter te laten. Wanneer de beschadiging dieper is en ook de lederhuid (dieper gelegen huidlaag) is beschadigd zal de huid herstellen met een litteken.

 

Soorten littekens

  • Normaal litteken: een “normaal” litteken heeft gemiddeld een jaar de tijd nodig om “uit te rijpen”. Na dit jaar heeft het litteken zijn definitieve vorm en kleur gekregen.
  • Hypertrofische littekens: deze littekens worden gekenmerkt door een fel rode kleur, zijn dik en stug, komen boven het huidniveau uit en veroorzaken vaak jeuk en pijn.
  • Keloïde littekens: dit type litteken groeit buiten de oorspronkelijke wondrand. Bovendien kan het litteken felrood tot paars kleuren.
  • Atrofische littekens: deze littekens vertonen een atrofisch aspect. Het littekenweefsel is dun, droog, zacht en fijn rimpelig.
  • Scleroserend littekens: door pathologische veranderingen in het bindweefsel kan een litteken ook gaan scleroseren. Het litteken wordt dan hard, dik en moeilijk plooibaar.

Behandeling

Een litteken is een ophoping van bindweefsel en vaak cosmetisch storend. Ze kunnen goed behandeld worden door onze huidtherapeuten. Ieder litteken behoeft zijn eigen aanpak en daarom werken wij met verschillende behandelingen.

 

Bindweefselmassage
Door middel van een reeks bindweefselmassages worden de littekens met een speciale massagetechniek los gemaakt van de onderhuid. Ook wordt de doorbloeding in het gebied wordt verbeterd en hierdoor wordt het litteken dunner, soepeler en minder zichtbaar.

 

Fractionele CO2 laserbehandeling
De fractionele CO2 laser zorgt ervoor dat de structuur van de huid verbetert en heeft op hypertrofische littekens (verdikte littekens) een ‘schurende’ werking. Het litteken wordt hierdoor vlakker en minder zichtbaar. Bij hypotrofische littekens (littekens in de vorm van putjes) heeft het een verstevigende en verdikkende werking waardoor de littekens opgevuld worden. Hierdoor zijn bijvoorbeeld acne littekens erg goed te behandelen.

 

Microdermabrasie
Een microdermabrasie behandeling is het best te vergelijken met een soort zandstraal behandeling voor de huid. Enerzijds worden er aluminiumoxide kristallen met een bepaalde kracht op de huid geblazen en anderzijds gelijktijdig ook weer afgezogen. Hierdoor ontstaat een soort schurende werking van deze kristallen op de huid, waardoor zeer gecontroleerd huidlagen kunnen worden verwijderd en hypertrofische littekens (verdikte littekens) kunnen worden afgevlakt.

Foto's

Voor -en na foto’s


Voor Nationaal Huidcentrum Littekenbehandelingen
Na Nationaal Huidcentrum Littekenbehandelingen
Voor Nationaal Huidcentrum Littekenbehandelingen
Na Nationaal Huidcentrum Littekenbehandelingen
Voor Nationaal Huidcentrum Littekenbehandelingen
Na Nationaal Huidcentrum Littekenbehandelingen
Nationaal Huidcentrum Littekenbehandelingen Nationaal Huidcentrum Littekenbehandelingen Nationaal Huidcentrum Littekenbehandelingen