Focus Behandeling: huidverjonging op milde wijze


Een strakkere en vitalere huid zonder pijn of vervelling

Wil je af van de lijntjes, rimpels of vlekken in je gezicht of decolleté, maar gaan cosmetische ingrepen je te ver? Dan is huidverjonging met de laser iets voor jou.

 

In een Focus Behandeling verjongen, verstevigen en verstrakken we de huid. De behandeling kan iets gevoelig zijn, maar verdoving is niet nodig. Het resultaat is prachtig. Je ziet er al snel weer fris en stralend uit! We behandelen onder andere kraaienpootjes, lijnen, rimpels, vergrote poriën, (pigment)vlekken en een verslapte huid van het gezicht, de hals, decolleté en handen.

 

Vanwege de verhoogde aanmaak van collageen en elastine in de huid, heeft deze behandeling ook een gunstig effect op (acne)littekens.

 

Milde, maar doeltreffende vorm van huidverjonging

De Focus Behandeling is een milder alternatief voor laserpeeling met de Fractional C02-laser en is geschikt voor alle huidtypen, ook voor huidtypen 3 en hoger. Deze laserbehandeling is dan ook vooral in Azië erg populair.

 

huidverjonging

Zo werkt het:

Met de speciale Focus-lens op de Discovery PICO laser wordt de energie die op de huid vrijkomt 20x hoger. Deze energie zorgt voor micro-beschadigingen net onder het huidoppervlak. In vaktermen noemen we dit non-ablatief: het huidoppervlak beschadigt niet.

 

De warmte van de laser activeert collageen en elastine. De huidverjonging komt op gang en de huid wordt gladder, steviger en strakker.

Hoe verloopt een behandeling voor huidverjonging?

Voor de behandeling maken we foto’s van het te behandelende gebied. Ook verwijderen we eventuele crème of make-up.

 

Omdat de pijn minimaal is, gebruiken we geen verdovingszalf. Tijdens de behandeling met de laser kunnen we de huid koelen met een koude luchtstraal, maar vaak is dat zelfs niet nodig. Een speciale bril beschermt je ogen tegen het licht van de laser. De duur van de behandeling is afhankelijk van het te behandelen gebied.

 

Direct na de behandeling is de huid een beetje rood, alsof je te lang in de zon hebt gezeten. Ook zal de huid nog warm aanvoelen, maar dit neemt na 2 dagen af.

 

Na 2 tot 3 dagen is de huid hersteld. De stimulatie van collageen en elastine houdt na de behandeling nog 3 tot 6 maanden aan. Na die tijd zie je dan ook het mooiste resultaat. 

Lees hier de uitgebreide voor- en na- instructies van de behandeling.

 

Voorzorg voor en na een behandeling:

  • Gebruik tot 4-6 weken voor de behandeling een zonnebrandcrème met beschermingsfactor SPF30
  • Gebruik 1 week voor de behandeling geen zelfbruinende producten

Ben ik geschikt?

Huidverjonging door middel van de Focus Behandeling is geschikt voor alle huidtypen en iedereen met beginnende huidveroudering en/of (acne) littekens. Wij behandelen de huid van het gezicht, hals, decolleté en de handen. 

Adviesgesprek

In een uitgebreid intakegesprek inventariseert onze huidtherapeute jouw wensen en onderzoekt ze de huid. Je krijgt advies over het aantal behandelingen en je ontvangt een behandelplan op maat.