Overmatig transpireren (hyperhidrose)


Effectieve behandeling tegen overmatig transpireren

Zweten is één van de belangrijkste manieren van het lichaam om warmte kwijt te raken. Heb je last van overmatig transpireren op je voorhoofd, onder de oksels, in de handpalmen en/of onder je voeten, dan lijd je mogelijk aan hyperhidrose, de medische term voor deze aandoening. Is dit inderdaad het geval, dan wordt de behandeling op verwijzing van de huisarts mogelijk (deels) vergoed.

 

Let op: wij zijn sinds 1 augustus 2021 gestopt met verzekerde zorgactiviteiten. Dit betekent dat de behandelingen tegen overmatig zweten niet langer in aanmerking komen voor vergoeding vanuit de zorgverzekering.

Zenuwblokkade met een injectable

Wij behandelen overmatig transpireren met een injectable. Deze behandeling is veilig en doeltreffend en wordt altijd uitgevoerd door een ervaren Cosmetisch Arts.

 

Het middel dat de arts inspuit blokkeert de zenuw die de zweetklieren aanstuurt, waardoor ze geen zweet meer kunnen produceren. Je hoeft overigens niet bang te zijn dat je op andere plaatsen meer gaat zweten.

 

Voor de behandeling van de oksels is het belangrijk dat de oksels zijn geschoren, zodat de arts de prikplaatsen goed kan aftekenen. De arts brengt het middel met enkele prikjes in de huid. Dit wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren.

 

Bij behandeling van de handpalmen en/of voetzolen kan de arts indien gewenst een speciale verdovende crème gebruiken.

 

De behandeling duurt ongeveer 20 minuten.

 

hyperhidrose-overmatig-transpireren

 

Na ongeveer twee dagen merk je dat de transpiratie afneemt. Na twee weken is het transpireren maximaal gereduceerd. Het effect van een behandeling houdt vier tot zes maanden aan. De injectable breekt vanzelf af en als het zweten weer hinderlijk wordt kun je de behandeling herhalen. Na meerdere behandelingen is het effect langer blijvend.