Couperose


Algemeen

lipoedeembehandeling

 

Veel mensen hebben last van ontsierende spidernaevi of spinadertjes (verwijde vaatjes). Dit wordt in de volksmond ook wel couperose genoemd. Deze aandoening komt zowel bij mannen als bij vrouwen voor. Bij mannen met name in het gelaat, bij vrouwen in het gelaat en op de benen. Spinadertjes zijn cosmetisch storend maar goed te behandelen.
Met een laserbehandeling kunnen de verwijde vaatjes binnen enkele minuten probleemloos verwijderd worden. Nationaal Huidcentrum maakt gebruik van de laatste laser technieken waarmee zeer goede resultaten worden geboekt. Zowel rode als blauwe vaatjes kunnen behandeld worden.

Behandeling

Tijdens de laserbehandeling wordt er gebruik gemaakt van een cryo koeling. Dit is een koude luchtstraal die op de huid wordt geblazen. Dit zorgt voor meer comfort. Tevens zorgt dit ervoor dat de warmte die tijdens de behandeling in de huid ontstaat, wordt afgekoeld.
Ons bloed bevat de kleurstof hemoglobine dat het laserlicht absorbeert en omzet in warmte. Deze warmte lost de eiwitten in het bloed en de vaatwand op. Het gevolg hiervan is dat het bloed gaat stollen en de vaatjes hierdoor verdwijnen. Het beste effect wordt bereikt bij een lichte huid, aangezien een donkere huid ook een deel van de laserenergie absorbeert. Hoe lichter de huidskleur hoe effectiever het resultaat. De tijdsduur van deze couperose behandeling in het gelaat beslaat ongeveer 10 tot 20 minuten, een behandeling op de benen duurt ongeveer 20 tot 50 minuten.

 

Na de behandeling
Het aantal behandelingen wat men nodig heeft is afhankelijk van de hoeveelheid zichtbare vaatjes, maar een gemiddelde ligt op 1 tot 4 behandelingen. Na de behandeling kan roodheid ontstaan en een aantal dagen later tot zelfs twee weken na de behandeling kunnen korstjes ontstaan op de behandelde vaatjes. Uiteindelijk verdwijnen deze en blijft er een mooi resultaat over.

Foto's

Voor-en-na-foto’s:


Voor Nationaal Huidcentrum Couperose
Na Nationaal Huidcentrum Couperose
Voor Nationaal Huidcentrum Couperose
Na Nationaal Huidcentrum Couperose
Voor Nationaal Huidcentrum Couperose
Na Nationaal Huidcentrum Couperose
Voor Nationaal Huidcentrum Couperose
Na Nationaal Huidcentrum Couperose
Nationaal Huidcentrum Couperose Nationaal Huidcentrum Couperose Nationaal Huidcentrum Couperose Nationaal Huidcentrum Couperose