Rosacea: behandeling door de beste huidspecialisten


Hoe herken je Rosacea?

Rosacea is een veel voorkomende chronische aandoening van de huid in het gezicht. De kenmerken zijn roodheid, kleine uitgezette bloedvaatjes, pukkeltjes, bultjes en puistjes. Soms komen er ook oogafwijkingen voor.

 

Rosacea ontstaat meestal rond het 30e levensjaar en komt meer voor bij vrouwen dan bij mannen. Het treft vooral mensen met een licht huidtype. De oorzaak van Rosacea is onbekend. De aandoening is goed te behandelen – of beter gezegd te onderdrukken – maar is zelden definitief te genezen.

 

Wat zijn de verschijnselen van Rosacea?

Rosacea is te herkennen aan een blijvend rode huid, vooral op de neus, de wangen, het voorhoofd en de kin. Permanent rode bloedvaatjes in het gelaat wordt ook wel couperose genoemd. Iemand die last heeft van couperose heeft overigens niet altijd Rosacea, en andersom.

 

De roodheid en het blozen kan worden uitgelokt door emotie, warmte, zonlicht of de menopauze. Een oorzakelijke rol van voeding is nooit aangetoond, wel kan (tijdelijke) verergering van de roodheid optreden door het drinken van alcohol en het eten van sterk gekruid voedsel.

 

Het gebruik van de verkeerde cosmetische producten kan de huidklachten verergeren. Ook zonlicht en andere vormen van warmte zullen bij de meeste mensen met Rosacea een verergering van de verschijnselen veroorzaken.

 

Wang van een jonge vrouw met symptomen van rosacea; roodheid door uitgezette bloedvaatjes, papels en puistjes

De symptomen van Rosacea: roodheid, papels en puistjes

Hoe wordt Rosacea behandeld?

Bij Rosacea wordt er gekozen voor lokale behandeling (op de huid zelf), al dan niet gecombineerd met medicatie (voorgeschreven door een dermatoloog). Binnen een halfjaar na staken van de therapie treedt er bij de helft van de mensen een verergering op. Wij maken gebruiken van de meest moderne behandelingen tegen Rosacea.

 

Wij behandelen roodheid in het gezicht:

Met de laser

De uitgezette adertjes die voor roodheid zorgen, kunnen we behandelen met een flitslamp of laser. Het licht van de laser absorbeert de rode kleur en de vaatjes verdwijnen.

Met een peeling

Een chemische peeling is een vloeistof dat uit bepaalde zuren bestaat. Elke peeling heeft een andere uitwerking op de huid. Afhankelijk van de hulpvraag en de conditie van de huid adviseren wij het type peeling, bij Rosacea zijn dat meestal de milde varianten van onze chemische peelings.

 

Met een injectable

De injectable zorgt ervoor dat de signalen die verantwoordelijk zijn voor het openstaan van de bloedvaten worden geblokkeerd, waardoor er minder bloed door de huid stroomt. Met als gevolg: een minder rode huid.

 

Met herstellende huidproducten

Ter ondersteuning van de behandelingen kunnen we je adviseren over de juiste cosmetische producten die roodheid van de huid verminderen.

Wang van een jonge vrouw met symptomen van rosacea voor en na de behandelingen

Adviesgesprek

Nationaal Huidcentrum is een gespecialiseerd behandelcentrum met diverse huidspecialisten onder één dak. Wij helpen je graag met het inplannen van een afspraak. Bel voor meer informatie naar 088 425 10 00.