Facelift zonder operatie: de liquid facelift


Tekenen van ouderdom? Draai de klok terug

Gelukkig kun je tegenwoordig ouder worden zonder er oud uit te zien, zelfs zonder operatie! De naam zegt het al; een liquid facelift is een vloeibare facelift. Deze ‘facelift zonder snijden’ bestaat uit een combinatie van fillers en een spierontspanner. Door de tekenen van het ouder worden aan te pakken kunnen we de klok jaren terugdraaien, met een natuurlijk resultaat.

 

Liquid facelift tegen volumeverlies

 

Als je jong bent heeft je gezicht een V-vorm. Naarmate we ouder worden, verliest ons gezicht aan volume. De kaaklijn verslapt en jukbeenderen en wangen vallen in.

 

Als de huid verslapt en het volume in je gezicht afneemt wordt de kaaklijn breder, waardoor de V-vorm zich eigenlijk omkeert. Deze omgekeerde V-vorm maakt dat we er ouder uitzien. Dit effect zie je vaak ook bij iemand die veel gewicht verliest

 

 

Met een liquid facelift herstellen we het volumeverlies door diepe lijnen op te vullen. Dynamische rimpels en lijnen in het voorhoofd, rondom de ogen (en soms de hals) verzachten we met een spierontspanner.

Wat is een liquid facelift?

Om stap-voor-stap het volume in je gezicht terug te brengen maken wij gebruik van fillers op basis van hyaluronzuur. Soms is het voldoende om alleen de jukbeenderen of wangen extra vulling te geven. Contouren herstellen en de huid verstrakken is altijd maatwerk.

 

Na de liquid facelift

Direct na de liquid facelift zie je al verschil. Het hyaluronzuur in de filler zal de eerste twee weken na de behandeling vocht aantrekken, waardoor het resultaat nóg mooier wordt. De spierontspanner heeft ongeveer 9 dagen nodig om zijn werk te doen.

 

Het resultaat van een liquid facelift blijft gemiddeld één jaar tot veertien maanden zichtbaar en wordt geleidelijk op natuurlijke wijze afgebroken. Bijkomend voordeel: door de behandeling wordt de huid gestimuleerd om collageen aan te maken. Dit geeft de huid extra stevigheid. Bij herhaling van de behandeling blijft het resultaat steeds langer zichtbaar.

 

Adviesgesprek

Tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek met één van onze artsen hoor je welke combinatie van injectables voor jou het beste resultaat zullen geven.