Laserontharing: geen last meer van ongewenste haargroei


Overmatige haargroei is verleden tijd

Veel mannen en vrouwen storen zich aan (overmatige) haargroei op het lichaam of in het gezicht. Regelmatig scheren, epileren of harsen kan zorgen voor huidirritaties, ingegroeide haartjes en stoppels. Bovendien kost het veel tijd en komen de haartjes altijd weer terug. Laserontharing is dé oplossing om hier vanaf te komen.

 

Laserontharen voor een gladde huid

Ook al noemt men laserontharing ‘permanente ontharing,’ helaas is er geen garantie dat er helemaal geen haartjes terugkomen. We gaan uit van 80% tot 90% vermindering in haargroei. Dit is nog altijd meer dan er met andere ontharingsapparatuur te behalen is. Wat overblijft zijn meestal hele dunne haartjes die niet gezien worden door de laser. Gelukkig zijn deze haartjes zo zacht en dun dat ze meestal niet als storend worden ervaren.

 

De voordelen van laserontharen:

 • De haargroei wordt aanzienlijk verminderd
 • Alleen de haartjes worden behandeld, de omliggende huid blijft intact
 • Je hebt geen last meer van huidirritaties na scheren of harsen
 • De structuur van de huid wordt gladder
 • Je hoeft je nauwelijks meer te scheren of te harsen
 • Beduidend minder behandelingen nodig dan IPL-apparaat

 

 

De vele voordelen van laserontharing

De laser geeft een lichtbundel met een bepaalde golflengte af. De golflengte reageert op het pigment in de haartjes. Het licht van de laser wordt door het pigment omgezet in warmte, waardoor het haarzakje wordt vernietigd. Om de behandeling zo aangenaam mogelijk te maken koelen we de huid met koude lucht. De haren waarvan de haarzakjes nog niet zijn vernietigd groeien terug en worden tijdens een volgende laserbehandeling opnieuw belicht.

 

Haar groeit in verschillende fasen. Om deze reden voeren wij de behandeling met tussenpozen van ongeveer 6 weken uit. Door de behandeling steeds te herhalen bereiken we het meest optimale resultaat. Gemiddeld zijn er 6 tot 8 laserbehandelingen nodig om de beharing voor meerdere jaren te verwijderen.

 

Na de behandeling

Vlak na de behandeling kun je enige tijd warmte in de huid voelen. Je mag de huid koelen als je dat prettig vindt. Tussen de behandelingen en na je laatste behandeling dien je tijdelijk voorzichtig te zijn met de zon en/of zonnebank. Omdat de laser reageert op pigment, is het goed om zo min mogelijk pigment in de huid te hebben. Ook mag je tussentijds het haar wel scheren, maar de wortels moeten blijven zitten (dus niet epileren of harsen).

 

laserontharen in het najaar of de winter

Ben ik geschikt?

Laserontharing is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Ook als je last hebt van overmatige haargroei (of hypertrichose of hirsutisme) biedt laserontharing een oplossing. Helaas “ziet” de laser geen witte, grijze en blonde haren dus deze kunnen we niet effectief behandelen. Tijdens zwangerschap, bij het geven van borstvoeding en als je erg zongebruind bent raden wij aan om met de behandeling te wachten.

 

Welk huidtype heb je?

Wij werken met de vernieuwde Duetto M.T. EVO, de eerste laser in de markt die de twee laserbronnen, Alexandriet en Nd:YAG combineert. Met deze laser kunnen wij bijna alle huidtypes behandelen. Het grote voordeel van de Duetto M.T. EVO is de geringe kans op pigmentverschuivingen. Dit maakt de  laserbehandelingen effectiever, minder pijnlijk en veiliger. De Alexandriet is de beste laser voor het ontharen van huidtypes I tot IV. De ND:Yag laser is zeer geschikt voor ontharen van huidtypes V en VI. Welk huidtype je hebt wordt duidelijk in een gratis en vrijblijvend intakegesprek met de huidtherapeut.

 

Laserontharing is uitermate geschikt voor:

 • Ontharen benen
 • Ontharen rug
 • Ontharen bikinilijn/schaamstreek/bilplooi
 • Ontharen oksels
 • Ontharen gezicht
 • Ontharen armen
 • Ontharen borst
 • Ontharen voeten

Adviesgesprek

Voordat er een behandeling kan plaatsvinden is het van belang dat je langskomt voor een vrijblijvend intakegesprek. In dit gesprek kunnen wij beoordelen of je voor laserontharing in aanmerking komt. Je hoort hoeveel behandelingen je nodig hebt, wat de kosten zullen zijn en de huidtherapeut legt je precies uit wat je mag verwachten.

 

Voordat je op intakegesprek komt is het zaak dat je twee dagen het haar niet wegscheert. Indien je epileert of harst, dan verzoeken wij je de behandeling enkele weken te staken, zodat de huidtherapeut het haar kan zien.

 

Huidtherapeute Tamara de Grooth Nationaal Huidcentrum gratis adviesgesprek

Foto's

Voor en na:


Voor Nationaal Huidcentrum Laserontharing: geen last meer van ongewenste haargroei
Na Nationaal Huidcentrum Laserontharing: geen last meer van ongewenste haargroei
Voor Nationaal Huidcentrum Laserontharing: geen last meer van ongewenste haargroei
Na Nationaal Huidcentrum Laserontharing: geen last meer van ongewenste haargroei
Voor Nationaal Huidcentrum Laserontharing: geen last meer van ongewenste haargroei
Na Nationaal Huidcentrum Laserontharing: geen last meer van ongewenste haargroei
Nationaal Huidcentrum Laserontharing: geen last meer van ongewenste haargroei Nationaal Huidcentrum Laserontharing: geen last meer van ongewenste haargroei Nationaal Huidcentrum Laserontharing: geen last meer van ongewenste haargroei