Tatoeage verwijderen


Tattoo verwijderen met de Discovery PICO laser

Heb je spijt van je tatoeage of wil je ruimte maken voor een nieuwe? Wij kunnen een (deel van je) tattoo verwijderen met onze Discovery PICO laser, de nieuwste techniek op het gebied van tatoeageverwijdering. 

 

De Discovery PICO laser is de nieuwste, veiligste en krachtigste laser. Als één van de weinige klinieken die met deze innovatieve laser werkt, verwijderen wij tatoeages van alle kleuren. Zélfs de doorgaans moeilijk te verwijderen inkten.

Het grote verschil tussen de Discovery PICO en andere lasers

De Discovery PICO laser levert in een zeer korte tijd pulsen energie aan de huid. Deze energie verbrijzelt de inkt in de huid zodat er hele kleine deeltjes ontstaan. Deze deeltjes worden vanzelf door het lichaam opgeruimd en afgevoerd. Omdat de deeltjes veel kleiner zijn dan bij andere laserbehandelingen, is je lichaam in staat ze sneller af te voeren. De Discovery PICO laser verwijdert de inkt zónder de huid te beschadigen.

 

Tattoo weglaseren door het picoseconde effect

Door de combinatie van krachtige pulsen met hoge energie in pico- en nanoseconden verpulvert de laser zelfs de kleinste inktdeeltjes en de meest diep gezette inkten, ook als de tattoo pas is geplaatst.

De Discovery PICO laser werkt in drie golflengtes: pico-, nano- en microseconden.

  • FD Nd:YAG 532 nm: effectief bij rode, oranje, gele, bruine en paarse inkten
  • Nd:YAG 1064 nm: effectief bij zwarte, donkerblauwe en donkerbruine tatoeage inkten
  • Ruby 694 nm: effectief bij blauwe, zwarte, bruine, groene en violette inkten

 

vergelijking-pico-nano

De werking met drie golflengtes maakt de veelzijdige laser niet alleen geschikt voor het verwijderen van tatoeages en permanente make-up, maar ook voor behandelingen op het gebied van huidverbetering, zoals huidpigmentatie en acne littekens.

 

Tattoo verwijderen in minder behandelingen

Bij de traditionele Yag Q-swiched lasermethode zijn er ongeveer 10 à 15 (of meer) laserbehandelingen nodig om een tattoo te verwijderen. Vaak met lange rustpauzes (12-16 weken) om de vergruisde inktdeeltjes door het lichaam af te laten voeren. Met de Discovery PICO laser heb je veel minder behandelingen nodig om een tattoo te verwijderen. Daarnaast zitten er gemiddeld 8 weken tussen de behandelingen. Ook is de behandeling veiliger. Vandaar dat tatoeëerders en huisartsen de Discovery PICO laser aanraden voor het verwijderen van ongewenste tatoeages.

 

Dit is waarom je Nationaal Huidcentrum kiest voor het weghalen van een ongewenste tattoo:

 

  1. Een tattoo verwijderen wij ongeacht de kleur, ook rood en groen
  2. Wij zijn één van de eerste klinieken in Nederland die werken met de nieuwste lasertechnologie
  3. Onze huidtherapeuten hebben veel kennis en ervaring
  4. Je hebt beduidend minder behandelingen nodig
  5. De behandeling is veilig, zonder risico op littekenvorming
  6. Zowel huisartsen als tattoo artists bevelen de Discovery PICO laser aan

Met speciale koeling, voor een aangename behandeling

Een tattoo weglaseren is gevoelig, maar wij zorgen met onze speciale koeling voor een zo aangenaam mogelijke behandeling. In de regel duurt het verwijderen van een tatoeage niet lang (40 seconden bij een tatoeage ter grootte van een pinpasje). Erg grote tatoeages behandelen we meestal in delen. Tussen de behandelingen zit ongeveer 8 weken. Deze tijd heeft het lichaam nodig om de inktdeeltjes af te voeren.

Wij behandelen:

 

 

Na de behandeling

Na de behandeling ervaar je een warm, branderig gevoel, als een intensieve zonnebrand. Dit kan een aantal uren aanhouden. Ook kan de huid iets gezwollen zijn en kan er blaarvorming ontstaan. Maar direct na de behandeling kun je je dagelijkse bezigheden gewoon weer oppakken. Wel is het belangrijk om de behandelde plek de eerste 24 uur droog te houden.

 

De behandeling wordt uitgevoerd door ervaren en vakbekwame huidtherapeuten die je goed begeleiden en adviseren, ook over de nazorg. Je krijgt dan ook uitgebreide instructies mee over de verzorging van de tatoeage na de behandeling. Vermijd in elk geval contactsporten en andere activiteiten die een goed herstel in de weg kunnen staan. Ook is het belangrijk om het behandelde gebied de eerste 4 weken niet bloot te stellen aan zonlicht (of de zonnebank). Zo kan je huid goed herstellen, zonder dat er pigmentproblemen optreden.

 

Lees hier alle instructies behorende bij de behandeling.

 

Bekijk hier hoe influencer OnneDi bij ons haar tattoo liet verwijderen:

 

Kan iedereen een tattoo laten weglaseren?

Wij kunnen iedereen boven de 18 jaar behandelen, tenzij je zwanger bent of borstvoeding geeft. Ben je erg gebruind door de zon, dan raden wij aan om te wachten met de behandeling (om te voorkomen dat er pigmentverschuivingen ontstaan).

Adviesgesprek

Voordat er een behandeling kan plaatsvinden willen wij je graag even zien om de behandeling met je door te nemen. Ook krijg je instructies en ontvang je het recept voor een crème die je na de behandeling gebruikt. Is jouw situatie geschikt, dan kunnen we deze afspraak meteen beginnen met het verwijderen van de tattoo.

 

Een intake is altijd gratis en vrijblijvend. Maak hier zelf een online afspraak of bel naar 088 425 10 00.

 

Tarieven tattoo verwijderen

Wij berekenen de tarieven in vierkante centimeters. Ter illustratie: een bankpasje is 47 vierkante centimeter (8,5 x 5,5 cm). Een ansichtkaart is 150 vierkante centimeter (15 x 10 cm). Tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek informeren wij je over een reële verwachting van het aantal benodigde behandelingen.

Kost een behandeling met de Discovery PICO laser meer?

Een tattoo verwijderen kan op andere plaatsen al vanaf € 45,- per behandeling. Veelal wordt de behandeling uitgevoerd met een de Q-Switched YAG laser. De resultaten van deze laser zijn goed, maar er zijn vaak drie keer zoveel behandelingen nodig. De totale prijs van behandelingen met de Discovery PICO laser is ongeveer gelijk aan de kosten bij een vergelijkbaar resultaat met de Q-Switched YAG, maar je hebt minder afspraken nodig.

 

Een rekensom:
– 12 behandelingen met Q-Switched YAG: 12 x € 45,- = € 540,-
– 4 behandelingen met de Discovery PICO laser: 4 x € 130,- = € 520,-

 

Voor ongeveer hetzelfde geld ben je dus niet alleen veel sneller van je ongewenste tatoeage af, maar bespaar je ook nog eens tijd en reiskosten. Heb je een vraag? Bel voor advies naar 088 425 10 00.

 

Download hier de digitale folder.

 

Foto's

Meer voor-en-na-foto’s zie je in het intakegesprek.


Voor Nationaal Huidcentrum Tatoeage verwijderen
Na Nationaal Huidcentrum Tatoeage verwijderen
Voor Nationaal Huidcentrum Tatoeage verwijderen
Na Nationaal Huidcentrum Tatoeage verwijderen
Voor Nationaal Huidcentrum Tatoeage verwijderen
Na Nationaal Huidcentrum Tatoeage verwijderen
Voor Nationaal Huidcentrum Tatoeage verwijderen
Na Nationaal Huidcentrum Tatoeage verwijderen
Voor Nationaal Huidcentrum Tatoeage verwijderen
Na Nationaal Huidcentrum Tatoeage verwijderen
Voor Nationaal Huidcentrum Tatoeage verwijderen
Na Nationaal Huidcentrum Tatoeage verwijderen
Voor Nationaal Huidcentrum Tatoeage verwijderen
Na Nationaal Huidcentrum Tatoeage verwijderen
Nationaal Huidcentrum Tatoeage verwijderen Nationaal Huidcentrum Tatoeage verwijderen Nationaal Huidcentrum Tatoeage verwijderen Nationaal Huidcentrum Tatoeage verwijderen Nationaal Huidcentrum Tatoeage verwijderen Nationaal Huidcentrum Tatoeage verwijderen Nationaal Huidcentrum Tatoeage verwijderen

Veelgestelde vragen

Waarom de Discovery PICO laser?

De Discovery PICO laser is de nieuwste, veiligste en krachtigste laser voor het verwijderen van tatoeages. De ultrakorte picoseconde-pulsen maken het mogelijk om een tatoeage sneller te verwijderen ten opzichte van de, nog steeds veel gebruikte, nanoseconde lasers (meestal Q-switched Nd:yag en Ruby lasers). Daarnaast zijn de pulsen van deze laser krachtiger. ‘PICO’ staat voor picoseconde. Dit is de tijd waarin de laser zijn energie afgeeft. Hoe korter de puls, hoe fijner de inktdeeltjes door het laserlicht worden gemaakt en des te makkelijker de tatoeage vervaagt. Dit is in diverse klinische onderzoeken bewezen. Ter vergelijking: 1 nanoseconde is een 1.000.000.000e van een seconde en 1 picoseconde is een 1.000.000.000.000e van een seconde.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal behandelingen is afhankelijk van waar de tatoeage op het lichaam zit, wanneer de tatoeage is gezet, of deze later is gecoverd of bijgewerkt, wat de samenstelling van de inkt is, hoeveel inkt er is gebruikt, hoe diep de inkt zich in de huid bevindt en je huidtype (huidskleur). Tijdens een intake bekijkt de huidtherapeute jouw tatoeage en kan ze een indicatie geven van het aantal te verwachten behandelingen.

Hoe vaak word ik behandeld?

Gemiddeld eens per 8 weken. Hoe snel de inkt wordt afgevoerd door het lichaam verschilt per plaats op het lichaam en ook per persoon.

Hoe voelt het en hoe lang duurt de behandeling?

De behandeling is niet pijnloos, maar goed te doen. Je voelt scherpe tikken op de plekken waar wordt gelaserd en tegelijkertijd blaast ons Zimmer Cryo koelsysteem koude lucht op de huid om je behandeling comfortabeler te maken. Gelukkig duurt het niet lang. Er worden 10 shots per seconde gegeven. Zo is een tatoeage ter grootte van een pinpasje bijvoorbeeld al in ongeveer 40 seconden gelaserd. Na de behandeling is de pijn weg en voelt de huid licht branderig aan. De huidtherapeute verzorgt daarna het behandelde gebied en geeft je instructies mee over hoe je het thuis dient te verzorgen.

Mag ik voor mijn laserbehandeling een verdovende zalf gebruiken?

Ja, dit mag. Echter hebben wij gemerkt dat het gebruikt van deze crème maar een heel klein beetje werkt. Wat vele malen effectiever blijkt is goed koelen. Dit doen wij met het Zimmer Cryo koelsysteem. Deze -30 graden Celsius koude lucht blaast voor en tijdens het laseren op je huid, wat de behandeling comfortabeler maakt. Daarnaast kun je pijnstilling innemen in de vorm van paracetamol 500 mg (2 stuks), 1 uur voorafgaand aan je behandeling.

Waar moet ik na de behandeling rekening mee houden?

Na de behandeling ervaar je geen pijn, maar een (licht) branderig gevoel. Wanneer er blaren ontstaan, wat in sommige gevallen gebeurt, dien je deze te verzorgen volgens de meegegeven instructies. Totdat de huid is hersteld, raden wij sterk af om te zwemmen, naar de sauna te gaan of lang en heet te baden of douchen. Ook moet de huid tegen de zon worden beschermd: op een gebruinde huid is er een verhoogd risico op pigmentschade.

Kan ik na het afronden van de behandelingen wel weer met mijn behandelde huid zonnen?

Ja, als je helemaal klaar bent met de behandelingen hoef je geen extra maatregelen te nemen omtrent zonnen. Ook zou je, als je dit wilt, weer een nieuwe tatoeage over het behandelde gebied kunnen laten zetten.

Wat zijn de risico’s van tatoeageverwijdering?

Na het laseren kunnen er blaren ontstaan. Als je deze niet goed verzorgt kan er een infectie optreden (maar als je je aan de instructies houdt, is kans op infectie nihil). Waar de tatoeage is verwijderd kan er een lichte plek achterblijven. Deze verdwijnt in de regel vanzelf. Om risico’s te minimaliseren dien je je goed aan de instructies te houden. Wij lichten de instructies toe in het intakegesprek en ook krijg je ze op papier mee naar huis. Bij twijfel of overige vragen kun je ons per telefoon bereiken.

Wat zijn de kosten van tattoo verwijderen en waarom verschillen de prijzen per aanbieder?

Dat is afhankelijk van de grootte van de tatoeage en in hoeverre deze helemaal is ingekleurd. De huidtherapeute zal tijdens de intake de tatoeage opmeten en de prijs berekenen. Het starttarief is € 130,-. Waarom de prijzen per aanbieder verschillen hangt af van de gebruikte apparatuur en de behandelaar. Eerder legden we al het verschil tussen nanoseconde en picoseconde lasers uit. Zo’n nanoseconde laser is er al vanaf enkele tienduizenden euro’s en er zijn zelfs lasers te koop via webshops zoals Ali Express! De Discovery PICO is een medische laser van de zwaarste klasse (klasse 4). Zo’n apparaat is nu eenmaal niet goedkoop. Voor de beeldvorming: voor hetzelfde bedrag kun je een nieuwe Ferrari kopen. Of 4 nieuwe Tesla’s model X. Bij Nationaal Huidcentrum word je uitsluitend behandeld door gediplomeerde en ervaren huidtherapeuten. Dat wil zeggen dat jouw behandelaar een 4-jaar durende paramedische bachelorstudie heeft afgerond.

Kan een net gezette tattoo worden behandeld?

Zodra de huid is genezen is kan een pas gezette tatoeage worden verwijderd, dat is in de regel al na enkele dagen.

Kan mijn tatoeage voor 100% worden verwijderd?

Nee. Maar: het kan wel zo fraai worden dat het erg onopvallend is. Als je wéét dat er een tatoeage heeft gezeten, zie je het. Iemand die niet weet dat er een tatoeage heeft gezeten, ziet het ook niet.

Kunnen jullie alle kleuren verwijderen?

Ja, met de Discovery PICO laser kunnen we alle kleuren behandelen. De meeste andere lasers verwijderen alleen zwarte, groene en blauwe inkten.

Wordt het verwijderen van een tattoo vergoed?

Nee, aangezien de tatoeages vrijwillig zijn gezet en het verwijderen ervan cosmetisch is. Alleen tatoeages die gezet zijn ten behoeve van bestraling (stipjes) kunnen - afhankelijk van de polisvoorwaarden – in aanmerking komen voor vergoeding.

Is een tattoo verwijderen definitief?

Ja, de inkt wordt vernietigd door de laser en door het lichaam afgevoerd.

Kan ik behandeld worden als ik zwanger ben of borstvoeding geef?

Nee. Er is namelijk onvoldoende wetenschappelijk bewijs omtrent de veiligheid bij zwangerschap en borstvoeding. Wij voeren daarom de behandeling pas uit als je klaar bent met het geven van borstvoeding.

Is het verwijderen van blauwe en/of groene inkt gevaarlijk?

Er is op het moment onvoldoende bewijslast voor mogelijke kankerverwekkende stoffen in de inkt. Het gebruik van blauwe/groen inkt voor het zetten van tatoeages wordt per 1-1-2022 verboden.