Informatie aanvragen
Ik heb een vraag
Terugbelverzoek
 

Algemeen

Heb je spijt van je tatoeage of wil je ruimte maken voor een nieuwe? Wij kunnen je helpen met onze PicoSure™ laser, de nieuwste techniek op het gebied van tatoeageverwijdering.

 

  1. Met het speciale handstuk (755nm en 532nm) kunnen wij alle kleuren behandelen
  2. Wij zijn één van de twee klinieken in Nederland die met de PicoSure™ werken
  3. Veel kennis en ervaring
  4. Beduidend minder behandelingen nodig
  5. Geen risico op littekenvorming

 

PicoSure™ laser

De PicoSure™ laser is een nieuwe, veilige laser voor het verwijderen van tatoeages. Met deze laser kunnen wij zelfs tatoeages die pas gezet zijn en permanente make-up verwijderen. Nationaal Huidcentrum is één van de eerste klinieken die de PicoSure™ laser aanschafte. Inmiddels hebben wij al veel ervaring met deze laser.

 

Op diverse websites staat verkeerde informatie over de PicoSure™ laser, onder andere dat de laser alleen zwart en blauw kan behandelen. Dit klopt NIET.

 

De PicoSure™ laser levert in een zeer korte tijd pulsen energie aan de huid. Deze energie verbrijzelt de inkt in de huid zodat er hele kleine deeltjes ontstaan. Deze deeltjes worden vanzelf door het lichaam opgeruimd en afgevoerd. Omdat de deeltjes veel kleiner zijn dan bij andere laserbehandelingen, is je lichaam in staat ze sneller af te voeren. Dit geldt voor alle kleuren, dus ook voor kleuren die met andere lasers moeilijk te verwijderen zijn. Met deze laser zijn er veel minder behandelingen nodig. Tatoeëerders en huisartsen raden de PicoSure™ dan ook aan voor het verwijderen van ongewenste tatoeages.

 

Wat is het verschil tussen de PicoSure™ en andere lasers voor het verwijderen van tatoeages?

Bij de traditionele Yag Q-swiched lasermethode zijn er ongeveer 10 à 15 (of meer) laserbehandelingen nodig om een tatoeage te verwijderen. Vaak met lange rustpauzes (12-16 weken) om de vergruisde inktdeeltjes door het lichaam af te laten voeren. Met de PicoSure™ laser zijn er minder behandelingen nodig en zit er gemiddeld 8 weken tussen de behandelingen. Daarnaast kunnen de meeste lasers niet alle kleuren verwijderen. Met de PicoSure kunnen wij alle kleuren behandelen.

 

vergelijking-pico-nano

Het verschil tussen andere lasers en de PicoSure laser

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Behandeling

Het verwijderen van een tatoeage is gevoelig maar wij zorgen met onze speciale koeling voor een zo aangenaam mogelijke behandeling. In de regel duurt de behandeling niet lang (40 seconden bij een tatoeage ter grootte van een pinpasje). Erg grote tatoeages behandelen we meestal in delen.

 

Na de behandeling ervaar je een warm, branderig gevoel, als een intensieve zonnebrand. Dit kan een aantal uren aanhouden. Ook kan de huid iets gezwollen zijn en kan er blaarvorming ontstaan. Uiteraard zullen we je goed begeleiden en adviseren over de nazorg. De behandeling wordt uitgevoerd door ervaren en vakbekwame huidtherapeuten. Tussen de behandelingen moet 8 weken zitten zodat het lichaam de tijd heeft de inktdeeltjes af te voeren.

 

 

Welke tatoeages kunnen wij behandelen?

  • Alle kleuren tatoeages
  • Permanente make-up
  • Straatvuil in de huid
  • Puntjes na bestraling

Na de behandeling

Je kunt direct na de behandeling bijna al je dagelijkse bezigheden weer oppakken. De eerste 24 uur is het belangrijk de behandelde plek droog te houden, wij zullen deze verbinden. We geven instructies op papier mee over het verzorgen van de tatoeage na de behandeling. Vermijd contactsporten en andere activiteiten die een goed herstel in de weg kunnen staan.

 

Daarnaast is het belangrijk om het behandelde gebied de eerste 4 weken niet bloot te stellen aan zonlicht of zonnebanklicht zodat je huid goed kan herstellen zonder dat er pigmentproblemen optreden.

Ben ik geschikt?

Iedereen boven de 18 jaar kan worden behandeld. Het verwijderen van een tatoeage voeren wij niet uit als je zwanger bent of borstvoeding geeft.

 

Ben je erg gebruind door de zon, dan raden wij aan om te wachten met de behandeling (om te voorkomen dat er pigmentverschuivingen ontstaan).

Adviesgesprek

Voordat er een behandeling kan plaatsvinden, willen wij je graag even zien. Samen zullen we dan de behandeling doornemen en alle instructies meegeven. Ook ontvang je een recept voor een crème die je na de behandeling nodig hebt.

 

Maak hier een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek.

Foto's

Voor -en na foto’s


Voor Nationaal Huidcentrum Tatoeage verwijderen
Na Nationaal Huidcentrum Tatoeage verwijderen
Voor Nationaal Huidcentrum Tatoeage verwijderen
Na Nationaal Huidcentrum Tatoeage verwijderen
Voor Nationaal Huidcentrum Tatoeage verwijderen
Na Nationaal Huidcentrum Tatoeage verwijderen
Voor Nationaal Huidcentrum Tatoeage verwijderen
Na Nationaal Huidcentrum Tatoeage verwijderen
Nationaal Huidcentrum Tatoeage verwijderen Nationaal Huidcentrum Tatoeage verwijderen Nationaal Huidcentrum Tatoeage verwijderen Nationaal Huidcentrum Tatoeage verwijderen

Tarieven

De kosten voor het verwijderen van een tatoeage zijn afhankelijk van een aantal factoren. Factoren die invloed zijn, zijn onder andere de kleur(en) van de tatoeage, wanneer de tatoeage is gezet, hoe diep en wat voor soort inkt er is gebruikt. Tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek informeren wij je over een reële verwachting van het aantal benodigde behandelingen.

 

Waarom kost een behandeling met de PicoSure™ meer dan bij andere lasers?

Een tatoeage verwijderen op andere plaatsen kan al vanaf € 45,- per behandeling. Veelal wordt de behandeling dan uitgevoerd met een de Q-Switched YAG laser. De resultaten van deze laser zijn goed maar er zijn vaak drie keer zoveel behandelingen nodig dan met de PicoSure™ laser. De PicoSure™ laser is echter vele malen duurder dan de Q-switched lasers. Een totale prijs van behandelingen met PicoSure is daarom ongeveer gelijk aan de totale prijs bij vergelijkbaar resultaat met de Q-Switched YAG.

 

Een rekensom:
12 behandelingen met Q-Switched YAG: 12 x € 45,-: € 540,- totaal
4 behandelingen met de PicoSure™ laser: 4 x € 130,-: € 520,- totaal.

 

Het grote voordeel bij behandeling met de PicoSure™ is dat je veel sneller van je ongewenste tatoeage af bent en dat de behandeling vele malen minder uitgevoerd hoeft te worden. Hierdoor bespaar je tijd en reiskosten.

 

In onderstaande prijslijst zie je een overzicht van onze prijzen:

Behandeling
Vanaf prijs
5 tot 10 cm2
€ 130,-
11 tot 15 cm2
€ 140,-
16 tot 20 cm2
€ 160,-
21 tot 25 cm2
€ 180,-
26 tot 30 cm2
€ 200,-
31 tot 35 cm2
€ 220,-
36 tot 40 cm2
€ 240,-
41 tot 50 cm2
€ 260,-
51 tot 60 cm2
€ 280,-

Veelgestelde vragen

Waarom de PicoSure ™ laser?

De PicoSure laser is een door de Amerikaanse FDA goedgekeurde laser voor het verwijderen van tatoeages. De ultra korte picoseconde pulsen maken het mogelijk om een tatoeage sneller te verwijderen ten opzichte van de, nog steeds veel gebruikte, nanoseconde lasers (meestal Q-switched Nd:yag en Ruby lasers). Daarnaast zijn de pulsen van de PicoSure™ laser krachtiger. ‘Pico’ staat voor picoseconde. Dit is de tijd waarin de laser zijn energie afgeeft. Hoe korter de puls, hoe fijner de inktdeeltjes door het laserlicht worden gemaakt en des te makkelijker de tatoeage vervaagt. Dit is in diverse klinische onderzoeken bewezen. Ter vergelijking: 1 nanoseconde is 1 1.000.000.000e (miljardste) van een seconde en 1 picoseconde is een 1.000.000.000.000e (biljoenste) van een seconde. Ook zijn de pulsen krachtiger. Nationaal Huidcentrum is als één van de eersten in Nederland begonnen met deze revolutionaire manier van tattoo verwijderen en daarmee zeer ervaren met dit nieuwe type laser.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal behandelingen is afhankelijk van waar de tatoeage op het lichaam zit, wanneer de tatoeage is gezet, of deze later gecoverd of bijgewerkt is, wat de samenstelling van de inkt is, hoeveel inkt er is gebruikt, hoe diep de inkt zich in de huid bevindt en je huidtype (huidskleur). Tijdens een intake bekijkt de huidtherapeute jouw tatoeage en kan ze een indicatie geven van het aantal te verwachten behandelingen.

Hoe vaak word ik behandeld?

Gemiddeld eens per 8 weken. Hoe snel de inkt wordt afgevoerd door het lichaam verschilt per plaats op het lichaam en ook per persoon.

Hoe voelt het en hoe lang duurt de behandeling?

De behandeling is niet pijnloos, maar goed te doen. Je voelt scherpe tikken op de plekken waar wordt gelaserd en tegelijkertijd blaast ons Zimmer Cryo koelsysteem koude lucht op de huid om je behandeling comfortabeler te maken. Gelukkig duurt het niet lang. Er worden 10 shots per seconde gegeven. Zo is een tatoeage ter grootte van een pinpasje bijvoorbeeld in ongeveer 40 seconden al gelaserd. Na de behandeling is de pijn weg en voelt de huid licht branderig aan. De huidtherapeute verzorgt daarna het behandelde gebied en geeft je instructies mee over hoe je het thuis dient te verzorgen.

Mag ik voor mijn laserbehandeling een verdovende zalf gebruiken?

Ja, dit mag. Bijvoorbeeld met zalf. Echter hebben wij gemerkt dat het gebruikt van deze crème maar een heel klein beetje werkt. Wat vele malen effectiever blijkt is goed koelen. Dit doen wij met het Zimmer Cryo koelsysteem. Deze -30 graden Celsius koude lucht blaast voor en tijdens het laseren op je huid, wat de behandeling comfortabeler maakt. Daarnaast kun je pijnstilling innemen in de vorm van paracetamol 500 mg (2 stuks), 1 uur voorafgaand aan je behandeling.

Waar moet ik na de behandeling rekening mee houden?

Na de behandeling ervaar je geen pijn, maar een (licht) branderig gevoel. Wanneer er blaren ontstaan, wat in sommige gevallen gebeurt, dien je deze te verzorgen volgens de meegegeven instructies. Totdat de huid is hersteld, raden wij sterk af om te zwemmen, naar de sauna te gaan of lang en heet te baden of douchen. Ook moet de huid beschermd worden tegen de zon: op een gebruinde huid is er een verhoogd risico op pigmentschade.

Kan ik na het afronden van de behandelingen wel weer met mijn behandelde huid zonnen?

Ja, als je helemaal klaar bent met de behandelingen hoef je geen extra maatregelen te nemen omtrent zonnen. Ook zou je, als je dit wilt, weer een nieuwe tatoeage over het behandelde gebied kunnen laten zetten.

Wat zijn de risico’s van tatoeageverwijdering?

Na het laseren kunnen er blaren ontstaan. Als je deze niet goed verzorgt kan er een infectie optreden (maar als je je aan de instructies houdt, is kans op infectie nihil). Waar de tatoeage is verwijderd kan er een lichte plek achterblijven. Deze verdwijnt in de regel vanzelf. Om risico’s te minimaliseren dien je je goed aan de instructies te houden. Wij lichten de instructies toe in het intakegesprek en ook krijg je ze op papier mee naar huis. Bij twijfel of overige vragen kun je ons per telefoon bereiken.

Wat zijn de kosten van tattoo verwijderen en waarom verschillen de prijzen per aanbieder?

Dat is afhankelijk van de grootte van de tatoeage en in hoeverre deze helemaal is ingekleurd. De huidtherapeute zal tijdens de intake de tatoeage opmeten en de prijs berekenen. Het starttarief is € 130,-. Waarom de prijzen per aanbieder verschillen hangt af van de gebruikte apparatuur en de behandelaar. Eerder legden we al het verschil tussen nanoseconde en picoseconde lasers uit. Zo’n nanoseconde laser is er al vanaf enkele tienduizenden euro’s en er zijn zelfs lasers te koop via webshops zoals Ali Express! De PicoSure laser is een FDA goedgekeurde medische laser in de zwaarste klasse (klasse 4). Zo’n apparaat is nu eenmaal niet goedkoop. Voor de beeldvorming: voor hetzelfde bedrag kun je een nieuwe Ferrari kopen. Of 4 nieuwe Tesla’s model X. Bij Nationaal Huidcentrum word je uitsluitend behandeld door HBO-gediplomeerde en ervaren huidtherapeuten. Dat wil zeggen dat jouw behandelaar een 4-jaar durende paramedische bachelorstudie heeft afgerond.

Kan een net gezette tattoo worden behandeld?

Zodra de huid genezen is kan de tatoeage al worden verwijderd, dat is in de regel al na enkele dagen.

Kan mijn tatoeage voor 100% worden verwijderd?

Nee. Maar: het kan wel zo fraai worden dat het erg onopvallend is. Als je wéét dat er een tatoeage heeft gezeten, zie je het. Iemand die die niet weet dat er een tatoeage heeft gezeten, ziet het ook niet. Kijk bijvoorbeeld naar de foto’s op onze pagina.

Kunnen jullie alle kleuren verwijderen?

Ja, alle kleuren kunnen met de PicoSure™ laser worden behandeld. Wij beschikken over een speciaal kopstuk waarmee niet alleen zwarte, groene en blauwe inkten kunnen worden verwijderd (zoals bij de meeste lasers) maar ook alle andere kleuren.

Wordt het verwijderen van een tattoo vergoed?

Nee, aangezien de tatoeages vrijwillig zijn gezet en het verwijderen ervan cosmetisch is. Alleen tatoeages die gezet zijn ten behoeve van bestraling (stipjes) kunnen - afhankelijk van de polisvoorwaarden – in aanmerking komen voor vergoeding.

Is een tattoo verwijderen definitief?

Ja, de inkt wordt vernietigd door de laser en door het lichaam afgevoerd.

Kan ik behandeld worden als ik zwanger ben of borstvoeding geef?

Nee. Er is namelijk onvoldoende wetenschappelijk bewijs omtrent de veiligheid bij zwangerschap en borstvoeding. Wij voeren daarom de behandeling pas uit als je klaar bent met het geven van borstvoeding.