Bovenooglidcorrectie


Een bovenooglidcorrectie voor een uitgeruste blik

Na een bovenooglidcorrectie zijn hangende oogleden en een vermoeide oogopslag verleden tijd. Een bovenooglidcorrectie, ook wel ooglift genoemd, zorgt voor een verzorgde en uitgeruste oogopslag. 

 

Wat zijn hangende oogleden?

Hangende oogleden zijn eigenlijk het huidoverschot op de bovenoogleden. Zeer veel mensen krijgen er vroeg of laat mee te maken. Vaak ontstaan ze door genetische aanleg, je kunt het niet voorkomen.

 

Alleen een bovenooglidcorrectie (blefaroplastie of ‘ooglift’) is een effectieve en positieve ingreep tegen hangende oogleden. Effectief, omdat het huidoverschot definitief wordt verwijderd. Positief, omdat de dankbaarheid groot is. Deze relatief kleine ingreep kan een groot verschil maken voor je uitstraling en welzijn.

 

Een bovenooglidcorrectie is niet voor niets één van de meest voorkomende chirurgische ingrepen, ook binnen Nationaal Huidcentrum. Volgens recente cijfers wordt de ingreep circa 35.000 keer per jaar uitgevoerd. Onze kliniek ligt centraal in Nederland. Uit het hele land komen mensen naar Nationaal Huidcentrum om de hangende bovenoogleden te laten verwijderen.

 

 

Welke stappen neem je?

Veel mensen vinden een bovenooglidcorrectie spannend. Geen zorgen, wij begeleiden je er van A tot Z doorheen.

 

Stap 1: Afspraak maken

Maak een online afspraak voor een gratis bovenooglidcorrectie consult en kies een spreekuur dat jou uitkomt. Je kunt ons ook bellen op 088-425 10 00.

 

Stap 2: Gratis consult

In een informatief consult stelt de arts een diagnose. Ook legt hij je uitgebreid uit wat je van de bovenooglidcorrectie kunt verwachten. Kom je niet in aanmerking voor een bovenooglidcorrectie, dan legt de arts duidelijk uit waarom.

 

Heb je de juiste indicatie voor een bovenooglidcorrectie, dan kun je de informatie rustig laten bezinken. Je kunt later telefonisch of online een afspraak voor de behandeling inplannen. Ook kun je je afspraak direct bij de receptioniste plannen. Wij raden je aan om een behandeldatum te kiezen, waarna je wat tijd hebt om te herstellen. Wij helpen je daar graag bij!

 

Stap 3: De bovenooglidcorrectie

Op de behandeldag zorg je dat je ongeveer 15 minuten voor het afgesproken tijdstip in de kliniek bent. De behandeling voor de bovenooglidcorrectie duurt ongeveer drie kwartier. Circa 90 minuten na het afgesproken tijdstip kun je weer naar huis.

 

Stap 4: Hechtingen verwijderen

Een week na de bovenooglidcorrectie verwijdert de arts de hechtingen. Deze afspraak duurt ongeveer 10 minuten.

 

Stap 5: Eindcontrole

Na 3 maanden kom je op eindcontrole. Ook deze afspraak duurt ongeveer 10 minuten.

 

james-fouche

Wat kan ik precies verwachten tijdens een bovenooglidcorrectie?

Wij raden aan om de bovenooglidcorrectie, ook wel blepharoplastiek genoemd, zorgvuldig in te plannen. Maar een geschikte datum is voor iedereen anders. Veel mensen kiezen ervoor om de bovenooglidcorrectie net voor het weekend te plannen. Vaak kun je je dan in het weekend lekker laten verzorgen. Andere mensen plannen de ingreep net voor een vakantie, om in de vakantie helemaal te herstellen Hoe dan ook, bij Nationaal Huidcentrum kun je zelf kiezen wanneer je behandeld wilt worden!

 

Voorbereiding voor de bovenooglidcorrectie

Heb je eenmaal een datum gepland, dan is het goed om te weten waar je rekening mee moet houden in de voorbereiding naar de ooglift.

 

Medicijngebruik

Eventueel medicijngebruik dien je te melden voorafgaand of tijdens het eerste consultgesprek. Stop 1 week voor de behandeling met Aspirine of andere pijnstillers waar acetylsalicylzuur in zit. Dit geldt ook voor bloedverdunnende medicijnen als Marcoumar of Sintromitis. Ben je elders onder behandeling of ben je allergisch voor een bepaalde stof of medicijn, meld dit dan eveneens.

 

Twee weken vóór de ingreep

Je mag niet roken, twee weken vóór en twee weken na de behandeling. Roken verhoogt namelijk de kans op complicaties en heeft een negatieve invloed op de wondgenezing.

 

De dag voor de ingreep

Drink deze dag geen alcohol.

 

De dag van de ingreep

Op de dag van de ingreep mag je gewoon eten en eventueel je medicijnen nemen. Deze dag mag je geen make-up of (oog)crème gebruiken. Na de behandeling mag u niet zelf naar huis rijden. Wij raden aan dat iemand je op de dag van de behandeling de eerste uren bij je blijft.

 

Download hier de uitgebreide voor- en na-instructies.

 

De bovenooglidcorrectie (ooglift)

Het is heel normaal dat je gespannen bent voor een bovenooglidcorrectie, je hebt het immers nog nooit meegemaakt. Ook het eindresultaat blijft spannend. Hoe zie je er uit na de bovenooglidcorrectie?

 

Wat dat betreft ben je bij Nationaal Huidcentrum in goede handen. Wij onderscheiden ons écht door onze focus op het cosmetische resultaat. Onze cosmetisch artsen maken het je voor, tijdens en na de ooglidcorrectie zo comfortabel mogelijk. Daar krijgen ze dan ook veel waardering voor. ‘Het werd zo goed uitgelegd’, ‘We werden zo goed begeleid’ en ‘Het viel 100% mee’, zijn voor ons veelgehoorde opmerkingen na de bovenooglidcorrectie.

 

 

Procedure tijdens de ooglift

Voor de behandeling maakt de arts enkele foto’s. Vervolgens reinigt hij de huid rondom de ogen en maakt hij de preoperatieve tekening. Met kleine injecties verdooft hij het bovenooglid. Onze cosmetisch artsen verdoven ‘vanuit verdoofd gebied’. Alles voor jouw comfort.

 

 

Als de huid goed is verdoofd, maakt de arts een opening in de arcadeboog. Hierna neemt hij het overschot aan huid en eventueel vetweefsel weg. Onze cosmetisch artsen opereren diathermisch. Dit betekent dat ze alle kleine bloedvaatjes direct dichtbranden. Hier voel je niks van, maar het is wel bevorderlijk voor het herstel. Er is minder kans op zwelling en/of blauwe plekken dan bij een ooglidcorrectie die op de traditionele manier (snijdend) wordt uitgevoerd.

 

Tenslotte sluit de arts de wondjes met een onderhuidse hechting en bedekt hij ze met kleine pleistertjes. Deze pleistertjes mag je niet zelf verwijderen, dit doet de arts bij het verwijderen van de hechtingen, één week na de bovenooglidcorrectie.

 

De hele behandeling duurt ongeveer 45 minuten.

 

Een bovenooglidcorrectie in beeld

In deze video leggen we je stap-voor-stap uit hoe een bovenlidcorrectie in zijn werk gaat. Je ziet alles, van het adviesgesprek tot en met het verwijderen van de hechtingen.

 

 

Herstel na een bovenooglidcorrectie

Direct na de bovenooglidcorrectie start het herstel. Je krijgt een koelcompres en rust nog even uit. Na de bovenooglidcorrectie zijn je oogleden gezwollen. Ook zie je vaak verkleuring door kleine bloeduitstortinkjes.

 

Wij adviseren je met name de eerste 48 uur veel rust te nemen en te blijven koelen. Zo maak je de beste start voor een vlot herstel. Heb je toch een dringende vraag? Nationaal Huidcentrum is voor cliënten na een behandeling 24/7 bereikbaar.

 

Wij raden je af om in de eerste week bukkende en/of zware werkzaamheden uit te voeren. ’s Nachts mag je een extra kussen onder je hoofd leggen. Zo voorkom je druk op de oogleden.

 

Draag de eerste dagen geen lenzen. Na een paar dagen kan het weer, mits het je lukt om bij het in- en uithalen van je lenzen niet aan je oogleden te trekken. Douchen en wassen is natuurlijk geen probleem. Voorkom wel dat de pleistertjes op de oogleden nat worden. Het herstel verloopt bij iedereen anders. Over het algemeen ziet niemand op dag 10 na de behandeling dat je een bovenooglidcorrectie hebt gehad.

 

Risico’s en complicaties na een bovenooglidcorrectie

Zoals bij iedere behandeling zijn er bijwerkingen en is er kans op complicaties. Bijwerkingen zijn bijvoorbeeld wat gezwollen ogen en/of blauwe plekken. Dit komt echter niet bij iedereen voor. Tijdens het gratis consult ontvang je alle informatie over mogelijke risico’s. Ook krijg je duidelijke voor- en na-instructies.

 

Complicaties bij bovenooglidcorrecties, mits uitgevoerd in een steriele omgeving, zijn erg zeldzaam. Door goed geïnformeerd te zijn over je ziekte(geschiedenis), medicijngebruik en allergieën, kunnen we de risico’s nagenoeg wegnemen. Tijdens een bovenooglidcorrectie wordt een wond gemaakt. Ten slotte kan ieder wondje gaan ontsteken. De kans is gering, maar het kan gebeuren.

 

Nationaal Huidcentrum wordt regelmatig gevisiteerd door externe auditcommissie’s van de verschillende beroepsverenigingen. Daarnaast visiteert de IGJ periodiek alle locaties waar medisch specialisten werkzaam zijn. In die zin is de controle groter dan bijvoorbeeld bij een tandarts of huisarts.

 

Op deze pagina vindt u meer informatie over de voordelen van een ooglidcorrectie.

Ben ik geschikt?

Hangende oogleden kunnen storend zijn. Ze kunnen het zicht beperken en je een vermoeid gevoel geven. Met hangende oogleden zie je er vaak ouder of vermoeider uit dan je bent. Daarnaast geven hangende oogleden vaak fysieke klachten. Om te compenseren sper je onbewust je ogen open en trek je je wenkbrauwen op. Dit kan leiden tot diepe voorhoofdsrimpels en hoofdpijn.

 

Bij een bovenooglidcorrectie corrigeert een gespecialiseerde en ervaren arts de hangende oogleden zo fraai en natuurlijk mogelijk. Wil je weten of je in aanmerking komt voor deze ooglift? Maak een gratis afspraak of bel 088 425 10 00 voor een gratis advies van onze arts.

 

Een bovenooglidcorrectie, ook voor mannen

Een ooglift is echt niet alleen voor vrouwen. Jaarlijks laten ook duizenden mannen een ooglidcorrectie uitvoeren. Mannen hebben immers net zo veel last van hangende oogleden als vrouwen. Voorheen liepen mannen vaak langer door met hangende oogleden. Met als resultaat; tranende ogen, verminderd zicht en/of hoofdpijnklachten. Op dit moment is de verhouding man/vrouw die kiest voor een ooglidcorrectie ongeveer 75%/25%.

 

Anatomisch gezien verschilt het aangezicht van mannen en vrouwen aanzienlijk. Onze artsen zijn zo getraind dat ze rekening houden met de specifieke kenmerken van iedere individuele cliënt, man óf vrouw.

 

Ooglidchirurgie is echt een ervaringsvak. Wij raden je dan ook aan om te kiezen voor een gerenommeerde kliniek als Nationaal Huidcentrum. Je wilt toch worden behandeld in een kliniek met veel expertise, een goede reputatie en een goed oog voor cosmetisch resultaat? Wij ontvangen al ruim 15 jaar zowel mannen als vrouwen.

 

Adviesgesprek

Iedereen is uniek. Het te verwachten resultaat is afhankelijk van jouw uitgangssituatie. Is er sprake van ernstig huidoverschot? Wat is de vorm van je ogen? Staan je wenkbrauwen hoog of laag?

 

Gratis consult met de behandelend arts

In een informatief consult stelt de arts een diagnose. Ook legt hij je uitgebreid uit wat je van de ooglidcorrectie kunt verwachten. Daarnaast bekijk je foto’s van cliënten met een vergelijkbare anatomie en uitgangssituatie. Zo weet je precies wat je kunt verwachten!

Maak hier meteen een gratis afspraak of bel 088 425 10 00.

Foto's

Deze foto’s zijn gemaakt tijdens de eindccontrole, drie maanden na de bovenooglidcorrectie. Er kan nog wat roodheid en zwelling zichtbaar zijn. Naarmate de tijd verstrijkt wordt het eindresultaat steeds mooier.

 

In een gratis en informatief consult met de behandelend arts krijg je voor-en-na-foto’s te zien van cliënten met oogleden in een vergelijkbare situatie (en daar toestemming voor hebben gegeven). Zo zie je precies wat je te wachten staat!

 

Maak hier de afspraak voor een gratis consult of bel 088 425 10 00.


Voor Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie
Na Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie
Voor Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie
Na Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie
Voor Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie
Na Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie
Voor Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie
Na Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie
Voor Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie
Na Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie
Voor Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie
Na Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie
Voor Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie
Na Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie
Voor Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie
Na Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie
Voor Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie
Na Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie
Voor Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie
Na Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie
Voor Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie
Na Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie
Voor Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie
Na Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie
Voor Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie
Na Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie
Voor Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie
Na Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie
Voor Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie
Na Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie
Voor Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie
Na Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie
Voor Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie
Na Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie
Voor Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie
Na Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie
Voor Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie
Na Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie
Voor Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie
Na Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie
Voor Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie
Na Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie
Voor Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie
Na Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie
Voor Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie
Na Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie
Voor Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie
Na Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie
Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie Nationaal Huidcentrum Bovenooglidcorrectie

Veelgestelde vragen

Wat kost een bovenooglidcorrectie?

Een bovenooglidcorrectie bij Nationaal Huidcentrum kost slechts € 890,00. Dit bedrag is inclusief het consultgesprek, de behandeling, ijskompres, hechtingen verwijderen en de controles. Zonder andere bijkomende kosten.

Ben ik geschikt voor een bovenooglidcorrectie?

In een gratis informatief consult stelt de arts een diagnose. Kom je niet in aanmerking voor een bovenooglidcorrectie, dan legt de arts duidelijk uit waarom.

Hoeveel ervaring heeft mijn arts?

Onze artsen zijn zeer bekwaam, zij hebben inmiddels al honderden behandelingen uitgevoerd, zonder complicaties en naar volle tevredenheid van onze cliënten.

Wordt een bovenooglidcorrectie vergoed?

Een bovenooglidcorrectie wordt vergoed vanuit het basispakket van je zorgverzekering. Om kans te maken op deze vergoeding moet de diagnose aan strenge eisen voldoen. Een ooglidcorrectie wordt pas vergoed als je een aangeboren afwijking aan de oogleden hebt, de bovenoogleden minimaal voor de helft over je pupil hangen of als je oogleden hangen als gevolg van een aandoening. Voldoe je niet aan de voorwaarden voor vergoeding uit het basispakket, dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor (enige) dekking uit een aanvullend pakket. Sommige zorgverzekeringen bieden aanvullende polissen aan waaruit plastische chirurgie (gedeeltelijk) wordt vergoed. Neem voor de exacte voorwaarden contact op met je zorgverzekeraar. De arts beoordeelt in een gratis consult of je voor vergoeding in aanmerking komt. Krijg je bericht van je verzekeraar dat de behandeling in aanmerking komt voor vergoeding, dan betaal je eerst de factuur aan ons. Vervolgens dien je de factuur in bij je verzekeraar.

Doet een bovenooglidcorrectie pijn?

De kleine prikjes van de verdoving kunnen een beetje gevoelig zijn, maar dit valt meestal reuze mee. Na de ingreep voelen je oogleden de eerste uren een beetje branderig aan.

Moet ik bij een bovenooglidcorrectie onder narcose?

Nee, de ingreep vindt plaats onder plaatselijke verdoving.

Mag ik autorijden na de bovenooglidcorrectie?

Dat mag niet. Zorg er voor dat iemand je na de ingreep naar huis kan rijden.

Mag ik make-up dragen op de dag van de behandeling?

Gebruik de dag van de behandeling geen make-up of (oog)crème.

Mag ik tijdens de ingreep valse wimpers of wimperextensions dragen?

Nee, zorg ervoor dat de huid goed schoon is. Verwijder alle make-up, (oog)crème, valse wimpers of wimperextensions.

Hoe en hoe lang moet ik koelen na een bovenooglidcorrectie?

Na de ooglift kun je last hebben van zwelling en verkleuring rond de ogen. Gebruik de eerste 48 uur 5 minuten per half uur een koelelement, koelbril of zakje met erwten om zwelling en blauwe plekken zoveel mogelijk te voorkomen. Om de wondjes niet nat te laten worden plaats je het ijskompres nooit rechtstreeks op de huid. Leg eerst een gaasje of schone theedoek op de ogen.

Mag ik gewoon gaan slapen na de bovenooglidcorrectie?

Ja, dat mag. Leg de eerste 48 uur na de ingreep een extra kussen onder je hoofdkussen en slaap op je rug. Zo voorkom je druk op de oogleden.

Mag ik douchen na de bovenooglidcorrectie?

Douchen en wassen is geen probleem. Voorkom wel dat de pleistertjes op de oogleden nat worden. Je mag de eerste dagen niet met je hoofd onder de waterstraal.

Wanneer ben ik weer toonbaar na de bovenooglidcorrectie?

Het herstel verloopt bij iedereen anders. Over het algemeen ziet ongeveer 10 dagen na de behandeling niemand dat je een bovenooglidcorrectie hebt gehad.

Wanneer na de ooglidcorrectie mag ik weer oogmake-up dragen?

Dat mag pas weer als de wondjes na het verwijderen van de hechtingen volledig zijn gesloten. In de regel is dat 2 weken na de behandeling. Let wel op dat je bij het verwijderen van make-up niet over de littekens wrijft.

Wanneer na de bovenooglidcorrectie mag ik weer lenzen dragen?

Dat mag weer enkele dagen na de ingreep, mits het je lukt om bij het in- en uithalen van je lenzen niet aan je oogleden te trekken. Je kunt dit met de arts overleggen bij het verwijderen van de hechtingen, 1 week na de ooglidcorrectie.

Mag ik na een bovenooglidcorrectie meteen weer werken?

Vermijd de eerste week inspannend werk, bukken en tillen. Na 1 week mag je licht huishoudelijk en administratief werk uitvoeren. Zwaar werk raden wij de eerste 3 weken af.

Mag ik sporten na een bovenooglidcorrectie?

Intensief sporten raden wij de eerste 3 weken af.

Mag ik roken?

Je mag twee weken vóór en twee weken na de behandeling niet roken. Roken verhoogt de kans op complicaties en heeft een negatieve invloed op de wondgenezing.

Mag ik alcohol drinken?

Alcohol werkt bloedverdunnend. Gebruik daarom 24 uur vóór en 24 uur na de ooglidcorrectie geen alcohol.

Welke medicijnen mag ik wel of niet gebruiken?

Stop 1 week voor de behandeling met Aspirine of andere pijnstillers waar acetylsalicylzuur in zit. Dit geldt ook voor bloedverdunnende medicijnen als Marcoumar of Sintromitis. Gebruik je andere medicijnen of ben je allergisch voor een bepaalde stof? Vermeld dit dan op het anamneseformulier dat je invult voorafgaand aan het eerste consultgesprek. De arts kan je hierover adviseren.

Mag ik na de bovenooglidcorrectie zwemmen of naar de sauna?

Om infectiegevaar te voorkomen mag je pas zwemmen of naar de sauna als de wondjes helemaal gesloten zijn.

Mag ik in de zon of onder de zonnebank na een bovenooglidcorrectie?

Hou de oogleden de eerste 6 weken uit de zon. Gebruik daarna een hoge zonnefactor (SPF 30).

Moet ik de littekens van de ooglift insmeren met een (litteken)crème?

Het mag, maar het hoeft niet. Pas als de hechtingen zijn verwijderd en alle wondjes gesloten zijn kun je voorzichtig een (litteken)crème aanbrengen.

Kan hoofdpijn minder worden door een bovenooglidcorrectie?

Om hangende oogleden te compenseren sper je onbewust je ogen open. Hierbij trek je - ook onbewust - je wenkbrauwen op. Dit kan leiden tot hoofdpijn. In veel gevallen verdwijnt de hoofdpijn direct na de ingreep.

Wanneer zie ik resultaat?

Eigenlijk zie je direct na de ooglidcorrectie al resultaat, je hebt weer een open blik. Na het verwijderen van de hechtingen zijn de littekens nog wat rood, maar die vallen weg in de plooi van de arcadeboog. Eventuele (lichte) zwelling kan aanhouden tot enkele weken na de behandeling. Ook kunnen de oogleden nog (licht) gevoelloos zijn. Dit kan een paar maanden aanhouden. Na drie maanden kom je terug voor de eindcontrole.

Ik heb een bultje / bubbeltje bij mijn oog, is dat normaal?

Dit is een normale huidreactie. De huid ziet de hechtdraad als een lichaamsvreemd materiaal en probeert het eruit te werken. Hierdoor kan er bij de uiteinden van de hechting een verhoging ontstaan. Dit trekt in de loop der tijd vanzelf weg.

Mag ik bij de eindcontrole make-up dragen?

Zorg ervoor dat de arts de littekentjes goed kan beoordelen. Het gebruik van oogschaduw is niet handig, mascara kan wel.

Hoe lang houdt het resultaat van een bovenooglidcorrectie aan?

Iedere huid is anders, maar gemiddeld houdt het resultaat van een ooglidcorrectie 15 jaar aan.

Het antwoord op mijn vraag staat hier niet bij. Hoe kan ik jullie bereiken?

Je kunt ons bereiken via telefoonnummer 088-425 10 00 of info@nationaalhuidcentrum.nl.