Botox: effectieve rimpelbehandeling op elk gebied


Een ontspannen & gladde huid met Botox

Naarmate we ouder worden zien we dat de huid steeds meer lijntjes en rimpels gaat vertonen. Veel van deze rimpels zijn het gevolg van bewegingen die we maken met ons gezicht; de zogenaamde dynamische rimpels. Door te fronsen, verbaasd te kijken, maar ook door te lachen ontstaan lijntjes die steeds minder goed wegtrekken en uiteindelijk zichtbaar blijven. Met botuline toxine (Botox in de volksmond) kan de cosmetisch arts deze lijntjes en rimpels sterk verminderen of doen verdwijnen.

 

Wat is botuline toxine (Botox) precies? Botuline toxine is een spierontspannend middel dat ervoor zorgt dat je tijdelijk bepaalde spieren niet aan kunt spannen. Het gevolg is dat de huid zich in het behandelde gebied steeds verder ontspant en de rimpels steeds minder zichtbaar worden. Het resultaat is een uitgeruste en  jeugdige uitstraling.

 

Toepassingen van Botox (Botuline Toxine)

Tegenwoordig is Botox vooral bekend om zijn cosmetische toepassingen, maar er zijn nog meer mogelijkheden. Dit middel wordt al jaren ingezet binnen de neurologie, bijvoorbeeld om spastische spieren te ontspannen. Botox is tevens zeer effectief tegen (overmatig) transpireren van bijvoorbeeld de oksels, handen, voeten of het voorhoofd. Ook helpt het goed tegen tandenknarsen en kaakklemmen (bruxisme) en kunnen mensen met spanningshoofdpijn veel baat hebben bij een Botox behandeling. Door bepaalde spiergroepen te behandelen is een wenkbrauwlift voor hangende wenkbrauwen een goede optie. Een dergelijke lift zorgt voor een open en frisse blik.

 

Vrouw die rimpels rondom ogen laat behandelen met injectables

 

Botox behandellocaties

Met Botox behandelen we verschillende locaties op het gezicht & lichaam:

 

 • Fronsrimpel (ontspannen en gladstrijken)
 • Voorhoofdsrimpels (ontspannen en gladstrijken)
 • Kraaienpootjes (ontspannen en gladstrijken)
 • Wenkbrauwen (omhoog liften)
 • Mondhoeken (omhoog liften)
 • Gummy smile (zichtbaar tandvlees bij het lachen)
 • Bunny lines (lijntjes naast de neusbrug)
 • Bovenlip of Lip flip (subtiel meer volume door bovenlip iets om te krullen)
 • Kin (putjes in de kin)
 • Hals (pezen en lijnen minder zichtbaar maken)
 • Oksels (overmatig zweten verminderen)
 • Handen (overmatig zweten verminderen)
 • Voeten (overmatig zweten verminderen)
 • Liquid facelift: combinatie van fillers en Botox

Bevoegd & bekwaam

Bij Nationaal Huidcentrum wordt een Botox behandeling altijd uitgevoerd door ervaren artsen. Onze cosmetisch artsen zijn aangesloten bij de NVCG (Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde).

beelmerk logo nvcg gecertificeerd arts

De NVCG heeft als doelstelling om de kwaliteit van cosmetische behandelingen te waarborgen en voortdurend te verbeteren. Al onze artsen hebben de opleiding tot cosmetisch arts KNMG voltooid en volgen regelmatig nieuwe injectable trainingen.

 

Onze artsen werken uitsluitend met A-merk botox producten en bewezen veilige middelen.

 

Met onze NVCG-artsen staat Nationaal Huidcentrum garant voor kennis van zaken, kwaliteit van behandelingen en 100% hoogwaardige producten.

De Botox behandeling

Een Botox behandeling is eigenlijk zo gebeurd. De arts zal de Botox met een heel klein naaldje inspuiten. Direct na de behandeling zie je nog geen resultaat: het duurt tot een dag of 9 voordat je echt verschil ervaart. De behandelde spier is nu niet meer aan te spannen waardoor er in de huid geen rimpels meer ontstaan. Naarmate de tijd vordert zal de huid steeds gladder worden en zullen de rimpels vervagen. Botox werkt gemiddeld 3 tot 6 maanden.

 

Injectable behandeling

Adviesgesprek Botox behandeling

Een adviesgesprek met één van onze cosmetisch artsen is altijd kosteloos en vrijblijvend. Ben je benieuwd naar wat een cosmetische of medische Botox behandeling voor jou kan doen? Plan hier een afspraak of bel ons om een adviesconsult in te plannen: 088 425 10 00. Een botox behandeling kan, indien gewenst, direct tijdens de intake worden uitgevoerd.