Rokerslijntjes direct zichtbaar verminderen


Lijntjes rond de mond: Niet alleen een rokersplaag

Rimpels rondom de lippen noemen we rokerslijntjes. Bij mensen die roken, of hebben gerookt, komen de rimpels namelijk het vaakst voor. Bij het langdurig tuiten van de lippen tijdens het roken kunnen er diepe rimpels ontstaan.

 

Ook mensen die nooit hebben gerookt kunnen last hebben van rokerslijntjes. Hier is dan sprake van erfelijke aanleg. Natuurlijk speelt ook een ouder wordende huid een rol bij het ontwikkelen van rimpels rondom de mond.

 

close up van de mond van een vrouw van middelbare leeftijd met rimpels rondom de mond

Hoe worden rokerslijntjes behandeld?

Met een rimpelvuller

Met behulp van een ultra fijn naaldje injecteert de arts een filler onder de huid. Hierin zit een verdovingsmiddel (lidocaïne) dat er voor zorgt dat de behandeling nagenoeg pijnloos is.

 

Het effect van de behandeling is direct zichtbaar en resultaat houdt zo’n 12 maanden aan. Hierna kan de behandeling worden herhaald.

 

Met de CO2-laser

Ook met de fractionele CO2-laser kunnen wij rokerslijntjes behandelen. De laser stimuleert de aanmaak van collageen en elastine. Deze behandeling vernieuwt de bovenste huidlaag en verbetert de structuur van de huid aanzienlijk.

 

Kort na de behandeling is het resultaat al zichtbaar. Na 3 maanden is het resultaat optimaal. Het resultaat van de laser houdt zo’n 2-5 jaar aan, afhankelijk van iemands levensstijl (roken, zonnebaden). Hierna kan de behandeling worden herhaald.

Adviesgesprek

Er zijn verschillende manieren om rokerslijntjes te verminderen. Ook een combinatie van behandelingen is mogelijk. Bel 088 420 10 00 voor advies en plan een gratis en vrijblijvende afspraak met de cosmetisch arts en/of huidtherapeute. In dit gesprek kunnen zij de mogelijkheden bespreken.