BodyTite, dé techniek voor een strakkere huid


BodyTite voorkomt verslapte huid na liposuctie

In de meeste gevallen herstelt de huid na een liposuctiebehandeling vanzelf. Soms is de huid echter te veel verslapt of ontstaat er door het wegnemen van vet wat huidoverschot. Met de BodyTite behandeling voorkom je een verslapte huid achteraf.

 

Tot 45% meer huidverstrakking met BodyTite

De BodyTite is een speciaal handstuk dat de huid tijdens een liposuctiebehandeling van binnenuit verwarmt. De warmte zorgt ervoor dat de huid zich samentrekt en strakker wordt. De warmte ontstaat door radiogolven en wordt gecontroleerd afgegeven. De temperatuur loopt nooit verder op dan 38 graden.

 

Onderzoek wijst uit dat het gebruik van BodyTite kan zorgen voor 45% verbeterde huidverstrakking.

Wat houdt een liposuctie met BodyTite precies in?

De BodyTite behandeling vindt in de meeste gevallen in één dag plaats. Nationaal Huidcentrum maakt  gebruik van de nieuwste technieken. We behandelen dan ook onder plaatselijke verdoving. Het grote voordeel hiervan is dat je tijdens de behandeling kunt staan, zodat de arts direct ziet of de vetverdeling klopt.

 

De behandeldag

We ontvangen jou en je begeleider graag een half uur voor de behandeling. In jouw eigen rustruimte nemen we alles nog eens door. Je begeleider mag in de ruimte blijven wachten.

 

Nadat we foto’s hebben gemaakt tekenen we de contouren af. De arts verdooft je huid op een aantal plaatsen, maakt kleine sneetjes in de huid en brengt via een dunne canule verdovingsvloeistof in. Vervolgens wordt het vet met het speciale BodyTite-handstuk weggezogen. De verfijnde techniek maakt gebruik van onderhuidse warmte die de huid doet samentrekken waardoor deze verstrakt. Aan het eind van de behandeling verbinden we de huid. Bovendien krijgt je een elastisch pak aan, dat je 4 weken draagt. Na de behandeling keer je naar de rustruimte terug. Je krijgt nog iets te eten en te drinken en als de arts het goed vindt, kun je weer naar huis.

 

Hoe lang duurt de BodyTite behandeling?

De behandeltijd is afhankelijk van het aantal en de grootte van de te behandelen locaties. Wij bekijken elke behandeling individueel. Graag nodigen we je uit voor een intakegesprek om jouw specifieke situatie te bespreken.

 

Na de behandeling

Je kunt vrijwel direct na de behandeling naar huis, maar zelf rijden mag niet. Omdat de behandeling onder lokale verdoving plaatsvindt en je geen nasleep ondervindt van een volledige narcose, verloopt het herstel na de ingreep in de regel snel. Je kunt je dagelijkse bezigheden dan ook snel weer oppakken.

 

Afhankelijk van de behandelde locatie(s) zie je het volledige resultaat na ongeveer 6 maanden.

 

Een strakke huid na de BodyTite behandeling

Ben ik geschikt?

De BodyTite techniek is geschikt voor het verstrakken van de huid en het verwijderen van plaatselijke, ongewenste vetophopingen op plaatsen zoals de onderkin, armen, buik, billen, heupen en bovenbenen. De behandeling is niet geschikt voor zeer zwaarlijvigen en geen alternatief voor afvallen. Liposuctie is wél geschikt als je al tijden bezig bent met gewichtsverlies, maar je die laatste pondjes er maar niet vanaf krijgt.

 

Wij kunnen de volgende locaties op het lichaam behandelen:

 

  • Buik, heupen, maag, taille of rug
  • Benen, dijen, knieën en billen
  • Armen
  • Kin
  • Borsten

Adviesgesprek

Wij informeren je graag over de mogelijkheden tijdens een persoonlijk en vrijblijvend consult met onze patiëntcoördinator en de arts. In dit gesprek onderzoeken wij of een liposuctie behandeling met BodyTite aan jouw wensen voldoet. Wij vragen je om je medische geschiedenis en eventueel medicijngebruik zodat wij zeker weten dat jouw gezondheid de behandeling toelaat. Vervolgens nemen wij de hele behandeling stap-voor-stap met je door. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Foto's

Voor en na een huidverstrakkende behandeling met BodyTite.


Voor Nationaal Huidcentrum BodyTite, dé techniek voor een strakkere huid
Na Nationaal Huidcentrum BodyTite, dé techniek voor een strakkere huid
Voor Nationaal Huidcentrum BodyTite, dé techniek voor een strakkere huid
Na Nationaal Huidcentrum BodyTite, dé techniek voor een strakkere huid
Nationaal Huidcentrum BodyTite, dé techniek voor een strakkere huid Nationaal Huidcentrum BodyTite, dé techniek voor een strakkere huid