BodyTite verbetert de resultaten van liposuctie

Liposuctie is wereldwijd de meest populaire behandeling om lokaal lichaamsvet te verminderen. Bij Nationaal Huidcentrum vindt een liposuctiebehandeling altijd plaats in de vorm van liposculptuur onder plaatselijke verdoving. Dit is de meest verfijnde en moderne vorm van liposuctie die er bestaat. Ik wil iedereen die overweegt om een behandeling te ondergaan ervan bewust maken dat de resultaten nog mooier kunnen worden als die met BodyTite wordt gecombineerd. In dit blog zal ik uitleggen waarom dit zo is.

 

Onderzoek wijst uit: 45% strakkere huid met BodyTite

BodyTite is een veilige en effectieve behandeling voor het verstrakken van de huid door radiofrequentie energie. De techniek wordt ook wel Radiofrequency Assisted Liposuction (RFAL) genoemd. BodyTite wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving.

 

De behandeling wordt uitgevoerd met een speciaal handstuk dat uit twee onderdelen bestaat: een interne elektrode met een canule en een externe elektrode. Voor de behandeling maakt de behandelaar een kleine incisie in het behandelgebied waardoor de elektrode met canule in de huid wordt ingebracht. De externe elektrode wordt over de buitenkant van het huidoppervlak bewogen.

 

De radiofrequentie energie tussen de twee elektroden verwarmt de huid en het onderliggende weefsel. De warmte zorgt voor samentrekking van de collageenvezels en stimulatie van de collageenaanmaak in de huid. Hierdoor ontstaat een strakkere en stevigere huid en verbeterde lichaamscontouren. De hermodellering van het collageennetwerk gaat na de behandeling door en resultaten nemen daarom met de tijd toe.

 

 

De voordelen van BodyTite

Een voordeel van het toepassen van BodyTite tijdens een liposuctiebehandeling is dat vetcellen beter kunnen worden verwijderd. BodyTite verwarmt de vetcellen, waardoor deze vloeibaar worden en daarna gemakkelijker en in grotere hoeveelheden kunnen worden weggezogen met liposculptuur.

 

Na liposuctie zal de huid zich in de meeste gevallen weer herstellen of zelfs iets strakker worden (gemiddeld met 10%). Wanneer iemand een verminderde huidelasticiteit heeft, kan dit na de behandeling leiden tot wat huidoverschot of onregelmatigheden in de lichaamscontouren. Door de huid tijdens liposuctie te behandelen met BodyTite, kan dit (zoveel mogelijk) worden voorkomen. Het is namelijk wetenschappelijk aangetoond dat BodyTite de huid tot ongeveer 45% kan verstrakken. Daarom zal de huid na een combinatiebehandeling van liposuctie en BodyTite strakker en gladder zijn dan na een behandeling waarbij alleen liposuctie is toegepast.

 

Dr. E. Navadeh, medisch directeur van Nationaal Huidcentrum

Blog: Dr. E. Navadeh, Nationaal Huidcentrum

Bovendien vormen sommige lichaamsdelen een uitdaging om enkel met liposuctie naar tevredenheid te kunnen behandelen. Zo is het bijvoorbeeld niet altijd eenvoudig om de bovenarmen mooi in vorm te brengen met een liposuctiebehandeling. Om mooiere resultaten te kunnen creëren, combineer ik liposuctie in dit soort gevallen daarom met BodyTite.

 

Uit twee wetenschappelijke studies, die in 2013 en 2015 verschenen in Plastic Reconstructive Surgery Global Open, blijkt dat BodyTite in staat is om veilig en effectief de huid van de bovenarmen te verstrakken. Andere behandelgebieden waarbij BodyTite een nuttige aanvulling is op liposculptuur zijn bijvoorbeeld de onderbuik en binnenbenen. Ook zorgt een gecombineerde behandeling van liposcutie en BodyTite voor mooiere resultaten als er voor de behandeling al wat huidverslapping bestaat, zoals na zwangerschap of veel afvallen.

 

In een klinisch onderzoek in Aesthetic Surgery Journal uit 2013 is aangetoond dat een behandeling met BodyTite en liposuctie significant betere resultaten geeft op het gebied van huid- en weefselverstrakking dan een afzonderlijke liposuctiebehandeling.

 

Een gerandomiseerde groep van 12 patienten werd aan de ene kant van hun buik met liposuctie behandeld en aan de andere kant van hun buik met een combinatie van liposuctie en BodyTite. Voor de behandeling, 6 weken erna, en 1 jaar na de behandeling werd hun huidelasticiteit met Vectra 3D Fotografie gemeten en werden de resultaten door statistieke software met elkaar vergeleken. Hieruit bleek dat na 6 weken de huid die alleen met liposuctie was behandeld 10.3% was verstrakt en na 1 jaar nog 8.3% strakker was dan voor de behandeling.

 

De huid van het behandelgebied dat met liposuctie en BodyTite was behandeld was na 6 weken 28.5% strakker en na 1 jaar was de huid zelfs 34.5% strakker geworden.

 

De conclusie is dat een combinatie van liposuctie en BodyTite zorgt voor een significant strakker huidbeeld na de behandeling dan liposuctie alleen. Ook neemt de huidverstrakking bij een gecombineerde behandeling van liposuctie en BodyTite tot 1 jaar na de behandeling toe.

 

Leidende kliniek in liposuctie

In Nederland is Nationaal Huidcentrum de enige kliniek waar je een gecombineerde behandeling van liposculptuur met BodyTite kunt ondergaan. Wil je meer weten over de behandeling of ben je benieuwd naar jouw persoonlijke mogelijkheden? Bel of mail ons dan gerust.

 

Onze medewerkers staan voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden en je bent altijd welkom voor een kosteloos en vrijblijvend intakegesprek.

 

Bronnen:

 

Christopher T. Chia, MD, Spero J. Theodorou, MD, Alfredo E. Hoyos, MD, and Gerald H. Pitman, MD, Radiofrequency-Assisted Liposuction Compared with Aggressive Superficial, Subdermal Liposuction of the Arms: A Bilateral Quantitative Comparison, Plastic Reconstructive Surgery Global Open, July 2015, 3 (7): e459.

 

Spero J. Theodorou, MD, Christopher T. Chia, MD, Radiofrequency-assisted Liposuction for Arm Contouring: Technique under Local Anesthesia, Plastic Reconstructive Surgery Global Open, Augustus 2013, 1 (5): e37.

 

Diane Irvine Duncan, Nonexcisional Tissue Tightening: Creating Skin Surface Area Reduction During Abdominal Liposuction by Adding Radiofrequency Heating, Aesthetic Surgery Journal, November 2013, 33 (8): 1154–1166.

 

Guillermo Blugerman, MD, Diego Schavelzon, MD, Malcolm D. Paul, MD, A Safety and Feasibility Study of a Novel Radiofrequency-Assisted Liposuction Technique, Plastic and Reconstructive Surgery, March 2010, 125 (3): 998-1006.