Informatie aanvragen
Ik heb een vraag
 

Algemeen

Pigmentvlekken verwijderen
Pigmentvlekken kunnen cosmetisch storend zijn en verschillende oorzaken hebben. Pigment is de bruine kleurstof die onze huid aanmaakt bij blootstelling aan de zon. Pigment is bedoeld om de schadelijke straling van de zon te absorberen en onderliggend weefsel te beschermen.

 

De belangrijkste oorzaken van de vlekken zijn blootstelling aan de zon, huidveroudering, ontsteking aan de huid, hormonale schommelingen en genetische aanleg.

 

Er bestaan verschillende soorten pigment waarvan we het grootse gedeelte goed kunnen behandelen.

Behandeling

Wij kunnen u verschillende laser behandelingen aanbieden. Welke voor u het meest geschikt is, beoordelen we tijdens het intakegesprek.

Behandeling met fractionele CO2 laser
De plekken met een teveel aan pigment kunnen behandeld worden met de fractionele CO2 laser. Deze laser zorgt ervoor dat de kleur van het pigment wordt geabsorbeerd en door het lichaam wordt afgebroken. Gemiddeld zijn er 1-3 behandelingen nodig. Dit is afhankelijk van het type pigment.

 

Behandeling met PicoSure laser
Nationaal Huidcentrum voert met de revolutionaire PicoSure laser de nieuwste techniek uit op het gebied van het behandelen van pigmentvlekken. Door de ultrakorte picoseconde van de PicoSure wordt het teveel aan pigment in stofdeeltjes gefragmenteerd. Deze deeltjes worden door het lichaam zelf opgeruimd. Hierdoor zullen de vlekken verminderen en wordt de huid frisser en egaler. Gemiddeld zijn er 1-3 behandelingen nodig. Dit is afhankelijk van het type pigment.

Na de behandeling
Ook na de behandeling dient u voorzichtig te zijn met de zon of zonnebank. De laser reageert op pigment en daarom is het goed om zo min mogelijk pigment in de huid te hebben. Dit om verschuivingen van pigment te voorkomen.

 

De behandeling wordt met een tussenpozen van gemiddeld vier weken herhaald.

Ben ik geschikt?

Voor het verwijderen van pigmentvlekken bieden wij verschillende specialistische behandelingen aan. Welke voor u het meest geschikt is, wordt duidelijk na een intakegesprek met één van onze huidtherapeuten.

 

De huid mag voorafgaand aan de behandeling niet gebruind zijn. Zowel vooraf als na de behandeling is het belangrijk om de huid goed te beschermen tegen de zon en/of zonnebank. Zes weken voor tot zes weken na de behandeling raden wij aan om niet te zonnen. Mocht uw huid blootgesteld worden aan de zon dan is het belangrijk om een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor te gebruiken.

Adviesgesprek

Voordat er een behandeling kan plaatsvinden, is het van belang dat u voor een intakegesprek langskomt. Op de eerste plaats om te beoordelen of u in aanmerking komt voor de behandeling. Wij maken tijdens het intakegesprek goede afspraken, zodat u de kliniek aan het einde van de rit in volle tevredenheid verlaat.

 

Maak hier een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek.

Tarieven

Om de prijs van een pigmentbehandeling te bepalen zal er eerst een intake gesprek plaats moeten vinden. De prijs hangt af van de gekozen methode en de hoeveelheid pigmentvlekken. U kunt hiervoor altijd vrijblijvend en kosteloos een afspraak maken.

Behandeling
Vanaf prijs
Pigmentvlek verwijderen met PicoSure laser
€ 95,00