Pigmentbehandelingen


Algemeen

Pigmentvlekken kunnen cosmetisch storend zijn. De belangrijkste oorzaak? Blootstelling aan de zon, huidveroudering, huidontsteking, hormonale schommelingen en genetische aanleg.

Behandeling

Er bestaan verschillende soorten pigment. Ook zijn er verschillende pigmentbehandelingen.

 

Pigmentbehandelingen met PicoSure laser
Nationaal Huidcentrum heeft met haar revolutionaire PicoSure laser de nieuwste techniek in huis. Door de ultrakorte puls (in picoseconden) wordt het teveel aan pigment in zeer kleine deeltjes geschoten. Hierbij komt minder warmte vrij dan bij lasers met langere pulsen. Dit maakt de behandeling veiliger voor zowel lichte als donkere huidtypen. In de weken na de behandeling ruimt het lichaam de deeltjes zelf op. De vlekken verminderen of verdwijnen en de huid wordt frisser en egaler. Gemiddeld zijn er – afhankelijk van het type pigment en je huidtype – 1 tot 3 behandelingen nodig. De behandeling wordt met tussenpozen van gemiddeld vier tot zes weken herhaald.

 

Pigmentbehandelingen met fractionele CO2-laser
Plekken met een teveel aan pigment kunnen we ook behandelen met de fractionele CO2-laser. Deze laser zorgt ervoor dat de kleur van het pigment door het lichaam wordt geabsorbeerd en afgebroken. Gemiddeld zijn er 1-3 behandelingen nodig, afhankelijk van het type pigment en je huidtype.

 

Zowel voorafgaand als na de pigmentbehandelingen is het belangrijk dat je de huid goed beschermt tegen de zon en/of zonnebank. Wordt je huid toch aan zonlicht blootgesteld, gebruik dan een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor.

Adviesgesprek

Er zijn verschillende laserbehandelingen om pigmentvlekken te verwijderen. Voordat er een pigmentbehandeling kan plaatsvinden, is het van belang dat je langskomt voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek, waarin de huidtherapeut beoordeelt of je in aanmerking komt en zo ja, welke aanpak het meest geschikt is voor jou.

 

Maak hier een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek.

Foto's

Voor-en-na-foto’s:


Voor Nationaal Huidcentrum Pigmentbehandelingen
Na Nationaal Huidcentrum Pigmentbehandelingen
Nationaal Huidcentrum Pigmentbehandelingen

Tarieven

Om de prijs van pigmentbehandelingen te bepalen zullen we je moeten zien. De prijs hangt namelijk af van de aanbevolen methode en de hoeveelheid pigmentvlekken. Je kunt hiervoor altijd vrijblijvend en kosteloos een afspraak maken.