Schaamlipcorrectie (labiacorrectie)


Algemeen

Veel vrouwen ervaren irritatie of pijn bij activiteiten als fietsen of paardrijden, bij het vrijen of het dragen van strakke broeken. De oorzaak: het uitsteken van de binnenste schaamlippen. Naast ongemak leveren (te) grote binnenste schaamlippen soms ook gevoelens op van schaamte en onzekerheid. Gelukkig kun je met een kleine cosmetische ingreep snel en voor altijd van dit gevoel af zijn.

 

Discrete labia- of schaamlipcorrectie

 

Binnenste schaamlippen die uitsteken zijn heel normaal, maar kunnen soms voor behoorlijk wat last zorgen. Een ‘labiacorrectie’ is dan ook een veelvoorkomende en veilige behandeling die wij vrijwel dagelijks bij vrouwen van alle leeftijden uitvoeren. De ingreep is poliklinisch en wordt gedaan door een bekwame arts, ondersteund door een vrouwelijke assistente.

 

Bij Nationaal Huidcentrum kom je voorafgaand aan een labiacorrectie altijd eerst langs voor een (gratis) intakegesprek met een vrouwelijke patiëntcoördinator, waarin je al je vragen kunt stellen.

Behandeling

Een schaamlipcorrectie is poliklinisch en duurt maximaal een uur. De cosmetische ingreep wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd door dermatoloog Dr. Navadeh, ondersteund door een ervaren ok-assistente.

 

Nadat de huid is verdoofd verwijdert Dr. Navadeh de overtollige huid van de labia minora (binnenste schaamlippen) zodat ze in verhouding komen met de buitenste schaamlippen (labia majora). Na de ingreep hecht hij het wondje met oplosbare hechtingen. Vervolgens verblijf je korte tijd in je eigen rustkamer. Als de arts akkoord is kun je – onder begeleiding – naar huis.

 

Mogelijk zijn de schaamlippen na de ingreep licht pijnlijk en iets gezwollen. Ook kan er gering bloedverlies optreden. Is dit het geval, dan geven een pijnstiller en/of een koud kompres verlichting.

 

Het risico op complicaties is gering. Ook blijven er geen zichtbare littekens achter. Bovendien behouden de schaamlippen na de ingreep hun natuurlijke gevoeligheid. Binnen één tot twee weken ben je volledig hersteld. Gewoonlijk kom je na 2 en na 12 weken langs voor een nacontrole.

 

Schaamlipcorrectie of labiacorrectie bij Nationaal Huidcentrum

Adviesgesprek

Overweeg je een schaamlipcorrectie? Aarzel niet langer en maak een afspraak voor een vrijblijvend en discreet intakegesprek, waarin onze vrouwelijke patiëntcoördinator en de arts je kunnen vertellen wat een labiacorrectie precies inhoudt.

 

In dit gesprek nemen zij stap-voor-stap de procedure met je door. Ook krijg je foto’s van vóór en na de behandeling te zien. Zo ben je goed geïnformeerd over elke fase van de labiacorrectie.

 

intakegesprek schaamlipcorrectie

 

Hoge klanttevredenheid

Nationaal Huidcentrum is een moderne cosmetische kliniek met medische specialisaties op het gebied van huid & haar.

 

Onze behandelingen kennen een hoge klanttevredenheid. Dit lees je terug in de reviews op de website Kliniekervaringen.nl. Het ISO-keurmerk van onze kliniek garandeert je de beste medisch-cosmetische zorg.

Tarieven

Wij hanteren de meest scherpe tarieven voor een deskundige en veilige schaamlipcorrectie: