Informatie aanvragen
Stel een vraag
 

Algemeen

We kunnen ons voorstellen dat het lastig kan zijn om het corrigeren van de schaamlippen te bespreken. Bij Nationaal Huidcentrum wordt de intake altijd door een vrouw gedaan. Zij zal ook het aanspreekpunt blijven tot na de behandeling. Tijdens de schaamlipcorrectie zal de arts u samen met één van onze OK assistentes begeleiden om u zoveel mogelijk op uw gemak te stellen.

 

Sommige vrouwen hebben het probleem dat hun binnenste schaamlippen (te) groot zijn. Dit kan last geven bij bijvoorbeeld fietsen of paardrijden. Een schaamlipcorrectie kan dan uitkomst bieden. Soms geven de schaamlippen geen last maar worden deze door de vrouw als “niet mooi” ervaren omdat ze groter en dus zichtbaarder zijn. Ook dan is een correctie mogelijk, mits de wens niet onredelijk is. De laatste jaren komen deze behandelingen steeds meer voor omdat hierover gemakkelijker gesproken wordt en omdat vrouwen vaker al het schaamhaar verwijderen.

Behandeling

Een schaamlipcorrectie, ook wel labiacorrectie genoemd, vindt onder plaatselijke verdoving plaats. De behandeling duurt maximaal een uur. Nadat het gebied verdoofd is wordt het overtollige weefsel verwijderd. Daarna wordt het wondje gehecht met oplosbare hechtingen.

 

Na de behandeling
Na de behandeling verblijft u nog even bij ons in de kliniek. Voordat u naar huis gaat controleert de arts het behandelde gebied. Als u zich goed voelt, mag u onder begeleiding weer naar huis. U ontvangt na de behandeling uitgebreide na-instructies. Het beste is om u bij thuiskomst zo rustig mogelijk te houden. Gewoonlijk komt u na 2 weken en na 12 weken terug voor controle.

 

Wat zijn de risico’s en eventuele complicaties?
Een schaamlipcorrectie is in het algemeen een zeer veilige ingreep. Toch kunnen complicaties optreden. Algemene operatierisico’s, zoals een nabloeding of een infectie kunnen voorkomen. Echter is het risico hierop gering.

Adviesgesprek

Tijdens een persoonlijk en vrijblijvend consult met onze patiënt coördinator en de arts vertellen wij u graag of een schaamlipcorrectie voor u een geschikte behandeling kan zijn. Is dit het geval dan wordt stap voor stap de hele procedure met u doorgenomen. Voordat u de behandeling ondergaat, ontvangt u vervolgens van ons uitgebreide informatie over de behandeling.

 

Maak hier een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek

Foto's

Wij kunnen u tijdens de intake foto’s tonen van deze behandeling.


Tarieven

Een schaamlipcorrectie wordt onder lokale verdoving uitgevoerd en kent een zeer korte herstelperiode.

Behandeling
Vanaf prijs
Schaamlipcorrectie
€ 995,-