Microneedling behandeling met de I’M Pen


Behandeling voor huidverbetering en -verjonging

Microneedling is een goede behandeling voor huidverbetering, het beschermen van de huid tegen zonschade en tegen pigmentvlekken. Deze behandeling bevordert de hydratatie van de huid en stimuleert de celvernieuwing.

 

Met onze microneedling behandeling kun je:

  • Fijne lijntjes in je gezicht en hals verzachten
  • Je huid een mooie, gezonde glow geven
  • De structuur van je huid verbeteren
  • Pigmentvlekken en melasma (hyperpigmentatie) verminderen
  • (Acne) littekens verminderen

 

Microneedling behandeling voor een mooie gezonde huid

Bij Nationaal Huidcentrum gebruiken we de Speed Wave Therapy (SWT) voor onze microneedling behandeling. Dit is een veilige en resultaatgerichte procedure. Deze behandeling zet de huid aan tot herstel en stimuleert de aanmaak van nieuwe collageen en elastine.

 

De behandeling wordt uitgevoerd met de I’M Pen. Met een hoge snelheid worden er, door 36 micronaaldjes, kleine microkanaaltjes (zeer kleine perforaties) in de huid gemaakt. Deze microkanaaltjes zorgen ervoor dat je huid  ‘denkt’ dat er schade is aan de huid en zet het natuurlijke wondgenezingsproces in gang. Na de behandeling zal je huid gestimuleerd worden om collageen en elastine aan te maken. Beide zorgen voor de stevigheid en elasticiteit van de huid.

 

 

Microneedling behandeling

Wat voor behandelingen zijn er?

Wij bieden de volgende behandelingen aan:
– Skinbooster
– Glow Facial
– Mela Lightening Facial


De microneedling behandeling kan toegepast worden op:

– Gelaat
– Hals
– Decolleté

 

 

Skinbooster behandeling

Skinbooster behandeling
Met onze Skinbooster behandeling worden er, door middel van microneedling, actieve werkstoffen diep in de huid gebracht. Deze werkstoffen, bestaande uit hyaluronzuur of een SRS cocktail (dit zal worden afgestemd op jouw huidtype), zorgen ervoor dat jouw huid een natuurlijke glow krijgt en dat de structuur en vochtbalans van de huid verbeteren.

 

Glow Facial behandeling
Tijdens onze Glow Facial behandeling worden er twee behandelingen met elkaar gecombineerd, namelijk microneedling en peeling. Deze combinatie geeft de droge en gevoelige huid een mooie gezonde glow. Tijdens de behandeling krijgt de huid een hoge dosis vitamine C en antioxidanten toegediend. Het doel van onze Glow Facial behandeling is het versterken en kalmeren van de huid en het stimuleren van celvernieuwing. Het resultaat is een goed doorbloede, gladde, zachte en versterkte huid, waarbij onder andere droogtelijntjes worden aangepakt. Deze behandeling is geschikt voor ieder huidtype, ook voor een rode en/of gevoelige huid.

 

Mela Lightening Facial (pigment) behandeling
Onze Mela Lightening Facial behandeling is een geavanceerde behandeling die pigmentvlekken en melasma (hyperpigmentatie) aanpakt. Tijdens de behandeling worden er 3 soorten zeer hoog gedoseerde Vitamine C en Tranexaminezuur (een aminozuur met een ‘lightning’ effect) in de huid gebracht door middel van microneedling. Dit is de meest veilige en effectieve methode om de werkstoffen diep in de huid te brengen, daar waar de pigmentvorming en aanmaak van nieuwe cellen plaatsvindt. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat Tranexaminezuur de melanine (biologisch pigmentvorming in de huid) vertraagt.

Wat gebeurt er tijdens de microneedling behandeling?

Voor aanvang van de behandeling reinigen we de huid. Indien noodzakelijk voeren we een korte dieptereiniging uit waarbij we overmatig talg, gerstekorrels of andere onzuiverheden verwijderen. Daarna starten we met de microneedling behandeling, waarbij we met de I’M Pen kleine microkanaaltjes (zeer kleine perforaties) in de huid maken. Deze microkanaaltjes zorgen ervoor dat je huid ‘denkt’ dat er schade is aan de huid en zet het natuurlijke wondgenezing proces in gang. De behandeling is niet pijnlijk.

 

Na de microneedling behandeling verzorgen we je huid nog met een kalmerend en voedend masker en de herstellende K Ceutic met SPF50 crème. Na de behandeling is het van belang dat je dagelijks een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor, minimaal SPF30, gebruikt.

 

Productadvies

Om het beste resultaat te behalen en behouden is een goede voor- en nabehandeling nodig. Onze huidtherapeuten adviseren je hierover. Bij Nationaal Huidcentrum bieden wij de volgende producten aan die je huid goed kunnen ondersteunen:

 

Dermaceutic Foamer 15 of Dermaceutic Foamer 15
Deze foamers worden gebruikt om de huid goed te reinigen en voor te bereiden op de behandeling. Ons advies is om twee weken van tevoren te beginnen met één van deze foamers.

 

Light Ceutic of Turn Over
Deze nachtcrèmes kun je ook gebruiken om je voor te bereiden op de behandeling. Smeer één van deze crèmes ’s avond op de huid, nadat je deze hebt gereinigd met één van de foamers.

 

K Ceutic

Deze (dag)crème wordt na de behandeling aangebracht op de behandelde huid en kalmeert, voedt en verzacht. Wil je dit thuis herhalen om je huid te onderhouden, dan kun je deze crème bij Nationaal Huidcentrum aanschaffen.

Veelgestelde vragen

Wat is Hyaluron?

Hyaluron is een stof die van nature voorkomt in de huid en is een lichaamseigen vochtbinder. Bij huidveroudering neemt de hoeveelheid Hyaluron in de huid af. Als het op de huid wordt aangebracht, wordt het direct geabsorbeerd. Het zorgt ervoor dat jouw huid gehydrateerd en beschermd blijft en dat de lijntjes/rimpels in het gezicht verminderen. Hyaluron is bewezen effectief en zeer geschikt voor microneedling.

Hoe lang blijft mijn huid rood na de behandeling?

Na een microneedling behandeling zal de je huid warm aanvoelen en kan rood zijn. De roodheid is meestal na 4 tot 6 uur verdwenen. Het warme gevoel zal na 24 tot 48 uur afgenomen zijn.

Wanneer kan ik het beste behandeld worden?

Een pigmentbehandeling wordt meestal in de winterperiode uitgevoerd. Pigmentvlekken en melasma verergeren door zonlicht, daarom kun je het beste in de winter de pigmentvlekken lichter laten maken met de Discovery PICO laser of de Mela Peel Forte behandeling. In de zomerperiode kun je het resultaat het beste behouden/onderhouden door middel van microneedling en het gebruik van de juiste producten.

Wanneer zie ik resultaat?

De genezing van je huid start direct na de behandeling. Je ziet meteen al dat de huid goed doorbloed is. Na een paar dagen heeft de huid een mooie gezonde glans, voelt comfortabel aan door de goede hydratatie en ziet er voller en gladder uit.

Doet de behandeling pijn?

Doordat de naaldjes, waarmee gewerkt wordt, heel klein zijn doet de behandeling niet veel pijn en is prima te verdragen. Je zult een licht prikkelend gevoel ervaren.

Wat is de I'M Pen?

De I'M Pen is een dermapen, die bestaat uit 36 micronaaldjes. Deze kleine naaldjes maken met een hoge snelheid microkanaaltjes (zeer kleine perforaties) in de huid.

Hoe lang duurt het herstel van een microneedling behandeling?

Na de behandeling zal de huid wat rood zijn en warm aanvoelen. Het is mogelijk dat de huid na de behandeling wat gaat schilferen, er kunnen lichte korstjes vormen en/of krijgt de huid kan licht gaan zwellen. Deze reactie zal na ongeveer 2 dagen weer afnemen/verdwijnen.

Wat moet ik doen na de behandeling?

De dag van en de dag na de behandeling adviseren wij je niets aan je gezicht te doen. Wel kun je deze hydrateren met het producten die onze huidtherapeuten hebben geadviseerd. Let erop dat je alleen met schone handen je gezicht aanraakt.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Voor het beste resultaat adviseren wij 4 tot 6 behandeling met een interval variërend tussen de 6 en 10 weken (afhankelijk van het behandeldoel).