Borstverkleining zonder operatie of narcose


Algemeen

Het is niet verwonderlijk dat veel vrouwen met te zware borsten een borstverkleining overwegen. Zware borsten kunnen nek-, rug- en schouderklachten veroorzaken en voor problemen en onzekerheid zorgen bij sporten of het vinden van passende bovenkleding. Niet iedereen weet dat een borstverkleining door middel van liposuctie ontzettend veel voordelen biedt ten opzichte van de chirurgische optie.

 

Perfect alternatief voor een chirurgische borstverkleining

Bij een borstverkleining denk je al snel aan een zware operatie, waarna je best een tijd uit de roulatie bent. Dat hoeft niet altijd zo te zijn! Ook met liposculptuur is een aanzienlijke borstverkleining te realiseren. Na de behandeling zijn de borsten zeker een hele cupmaat kleiner. Is de huid voldoende elastisch, dan kan een vetverwijderende methode van bij een borstverkleining bovendien een mooi, liftend effect geven.

 

Borstverkleining bij vrouwen door liposculpture onder lokale anesthesie is geen nieuwe cosmetische behandeling, maar wordt wel steeds bekender en populairder. Deze methode is dan ook een zeer geschikt alternatief voor de conventionele borstverkleining onder algehele narcose (open lipectomie), mits het wordt uitgevoerd bij een geschikte kandidaat met een reële verwachting.

Borstverkleining zonder operatie

Verschillende onderzoeken hebben bevestigd dat (te) grote borsten bij de meeste vrouwen met name uit vetweefsel bestaan.

 

Wij zijn gespecialiseerd in het verwijderen van vet met tumescente liposuctie. Met deze methode hoef je niet onder volledige narcose, maar wordt de huid lokaal verdoofd. Het voordeel hiervan is dat je tijdens de behandeling óók kunt gaan staan, zodat de specialist in staat is de natuurlijke vorm van de borsten optimaal te modelleren. Bovendien hoef je na de behandeling niet te worden opgenomen in de kliniek, maar mag je dezelfde dag nog naar huis.

 

Eenmaal thuis herstel je snel, omdat je niet te maken hebt met langdurige wondgenezing of de nasleep van een narcose. Daarbij blijven zowel de vorm van de borsten als de sensatie in de tepels behouden en is ook het geven van borstvoeding geen enkel probleem.

 

De voordelen van borstverkleining met liposuctie

 • Veilig, nagenoeg pijnloos en snel herstel
 • De vorm van de borsten blijft behouden
 • Geen tepelverplaatsing
 • Er verandert niets aan het gevoel in de tepels
 • Je kunt na de behandeling gewoon borstvoeding geven
 • De arts heeft goed zicht op de symmetrie van de borsten
 • Je mag voor de behandeling eten en drinken
 • Geen opname, maar dezelfde dag nog naar huis
 • Zonder nasleep van een algehele narcose
 • Weinig last van zwelling of blauwe plekken
 • Geen zichtbare littekens

Ben je benieuwd of je voor borstverkleining met liposuctie in aanmerking komt? Neem contact op via 088 425 10 00.

 

Vrouw die borsten met haar armen beschermt

Zo werkt een borstverkleining met Nationaal Huidcentrum

De procedure van de liposuctie van de borsten is in grote lijnen vergelijkbaar met algemene liposculpture.

 

Ook hier zijn zorgvuldige markering van de rechter en linkerzijde voor de operatie en het gebruik van de geschikte, aangepaste canules (microcanules) zeer van belang. De correcte markering ondersteunt een symmetrisch resultaat en speciale geschikte microcanules zorgen voor een veilige behandeling en een optimaal resultaat.

 

Net als bij algemene liposuctie is het dragen van een drukverband, in dit geval een speciale elastische BH, zeer essentieel ter voorkoming van een slappe huid.

 

Het verloop van de behandeling

Op de dag van de behandeling verwelkomen we jou en je begeleider in de kliniek en neem je plaats in je persoonlijke rustruimte. De OK-assistente haalt je op en begeleidt je naar de behandelkamer. Een borstverkleining met liposuctie duurt doorgaans 1,5 tot 2 uur. Natuurlijk mag je begeleider in de rustruimte op je blijven wachten, maar ook het gezellige centrum van Naarden en Bussum is dichtbij.

 

De arts maakt enkele foto’s voor in het medisch dossier. Vervolgens tekent hij het behandelgebied af en verdooft hij de huid met kleine prikjes. Als de huid volledig is verdoofd maakt hij kleine onopvallende sneetjes, waardoor hij via een dunne canule vocht onder de huid inbrengt. Het vocht zorgt ervoor dat de vetcellen loskomen, zodat ze goed kunnen worden weggezogen. Het infiltreren van de verdovingsvloeistof (dit is de lokale tumescente anesthesie) voelt enigszins oncomfortabel en vreemd, maar na deze fase loopt de gehele procedure soepel en gevoelloos.

 

Omdat je tijdens de behandeling kunt staan is de arts goed in staat om de vetverdeling van de borsten te zien en wordt het eindresultaat mooi symmetrisch.

 

Na de borstverkleining 

Na de behandeling krijg je van de OK-assistente een strakke, elastische BH aangemeten. In je privé-rustruimte kun je even van de behandeling bijkomen. Voel je je goed en vindt de arts het verantwoord, dan mag je onder begeleiding naar huis.

 

Thuis zorgt de strakke BH dat de opperhuid goed tegen de onderste huidlagen drukt. Je draagt het vier weken, de eerste twee weken dag en nacht en daarna alleen overdag óf ‘s nachts.

 

Eventuele complicaties

Liposculptuur van de borst is een veilige behandeling zonder noemenswaardige complicaties, mits deze op een correcte manier en met een adequate techniek wordt uitgevoerd. In uitzonderlijke gevallen kan er een haematoom ontstaan, dat in principe binnen 1 à 2 weken spontaan verdwijnt. Andere complicaties, zoals postoperatieve bloeding en infectie, zijn zeer zeldzaam.

Voor wie is liposuctie van de borsten geschikt?

De behandeling is uitermate geschikt om de zwaarte uit de borsten te halen, maar is niet hetzelfde als een complete borstlift. Een realistische verwachting is ongeveer een cupmaat verschil, afhankelijk van de conditie van de huid en de verdeling van het klier- en vetweefsel in de borsten. Ook behalen wij zeer goede resultaten bij vrouwen met asymmetrie tussen de rechter- en linkerborst. Na de borstliposuctie zijn de borsten weer mooi gelijk.

 

De beste kandidaten voor een borstverkleining door middel van liposculpture zijn vrouwen die last hebben van te grote, te zware of asymmetrische borsten, maar niet van hangende borsten. In het laatste geval is een conventionele borstverkleining waarschijnlijk een betere optie.

 

Ook leeftijd speelt een belangrijke rol. Bij vrouwen die ouder zijn dan 60 jaar is er een grotere kans dat de huid na de liposuctie van de borsten gaat hangen. Zij zijn daarmee minder geschikt voor deze procedure.

 

Kortom, borstverkleining door middel van liposculpture met microcanules en onder de lokale tumescente anesthesie is een veilige en effectieve behandeling voor vrouwen met realistische verwachtingen. Deze therapie leidt tot proportionele gewichtsafname van de borsten en in vele gevallen zelfs relatieve borstlifting door retractie van de elastische vezels van de borsten.

 

Een vrouw meet haar borstomvang met een meetlint

Gratis en vrijblijvende intake borstverkleining

Wil je weten of je voor een borstverkleining met liposuctie in aanmerking komt? Neem dan contact op via telefoonnummer 088 425 10 00.

 

We kunnen je vragen om alvast wat foto’s te sturen om te bepalen of het zinvol is om een afspraak voor het intakegesprek te maken. Is dit inderdaad het geval, dan ben je welkom voor een gratis en vrijblijvend consult waarin de arts beoordeelt of je daadwerkelijk voor de behandeling in aanmerking komt en de patiëntcoördinator alles stap-voor-stap met je doorneemt.

 

Zo kunnen wij je de behandeling aanbieden die aan je verwachtingen voldoet en ben jij in staat een weloverwogen beslissing te nemen.