Informatie aanvragen
Ik heb een vraag
Terugbelverzoek
 

Algemeen

Acne vulgaris (meestal acne genoemd) is de medische term voor jeugdpuistjes. Bijna iedereen in de puberteit krijgt in meer of mindere mate met deze aandoening te maken. De één heeft last van enkele puistjes, bij de ander is het een uitgebreide huidaandoening die veel psychische problemen kan geven en het plezier in het dagelijks leven kan ontnemen. Wij begrijpen dit maar al te goed. Onze artsen en huidtherapeuten hebben veel ervaring met het behandelen van acne, en met succes. 94% van onze patiënten die zich melden met acne hebben na de behandeling een ‘schone’ huid. Acnebehandelingen vallen, net als in het ziekenhuis, (deels) onder de verzekerde zorg.

 

Hoe ontstaat acne?
Acne ontstaat door een ontsteking van de huid rondom de talgklieren (talgklierfollikels). De talgklieren in het gezicht, op de rug en de borst gaan tijdens de pubertijd meer talg produceren. Indien er te veel talg wordt geproduceerd, kan de talg zich ophopen en de uitvoergang van de talgklier verstopt raken. Deze onderhuidse ophopingen zorgen uiteindelijk voor ontstekingen. Hierdoor ontstaan mee-eters en puistjes.

Behandeling

Acne is één van de meest voorkomende huidaandoeningen. Daarom ontwikkelden de dermatologen en huidtherapeuten van Nationaal Huidcentrum een speciaal behandeltraject voor acne. In een eerste consult wordt de vorm en mate van acne bepaald. Vervolgens wordt er een behandeltraject op maat geadviseerd. Zo’n traject kan bestaan uit verschillende behandelingen. Natuurlijk is het ons doel om een zo minimaal mogelijk belastend behandeltraject samen te stellen.

 

Mocht je voorgeschreven medicatie hebben, dan kunnen wij middels uitvoering van therapeutische behandelingen de dosis medicatie wellicht verlagen. Je wordt gedurende het traject begeleid door de dermatoloog en/of de huidtherapeute. De huidtherapeute kan ook de littekens van acne behandelen. Informatie over littekenbehandeling van acne vind je hier.

 

 

 

Adviesgesprek

Heb je last van acne of heb je een dochter of zoon die last heeft van acne? Maak dan een afspraak bij één van onze dermatologen via telefoonnummer 088 425 1000. Met een verwijzing van de huisarts valt het consult bij de dermatoloog onder de verzekerde zorg.