Last van hardnekkige acne?


Blijvende jeugdpuistjes

Acne vulgaris – meestal acne genoemd – is de medische term voor jeugdpuistjes. Bijna iedereen in de puberteit krijgt er in meer of mindere mate mee te maken.

 

De één heeft last van enkele puistjes en bij de ander is acne een uitgebreide huidaandoening. In het laatste geval kan acne van negatieve invloed zijn op het zelfbeeld en zelfs het plezier in het dagelijks leven ontnemen, zeker in deze leeftijd.

 

Wij begrijpen de impact van hardnekkige acne maar al te goed. Onze specialisten hebben dan ook veel ervaring met het behandelen van acne. En met succes; 94% van onze cliënten heeft na de behandeling een ‘schone’ huid.

 

Hoe ontstaat acne?

De talgklieren in het gezicht, op de rug en de borst produceren tijdens de pubertijd meer talg. Door ophoping van talg kan de uitvoergang van de talgklier verstopt raken. Door de onderhuidse ophopingen ontsteekt de huid rondom de talgklierfollikels en zo ontstaan er mee-eters en puistjes.

 

jonge vrouw met last van acne die een jeugdpuistje uitknijpt

Behandeltraject voor acne

Acne blijft vaak een aandoening met een chronisch karakter. Zelfs de lichtere vormen van acne eisen vaak langdurige aandacht. Er is dan ook geen standaardbehandeling voor acne. De ernst van de aandoening, de klachten, het optreden van littekenvorming maar ook leeftijd en geslacht bepalen met welke acnetherapie we zullen starten.

 

Acnebehandelingen
Voor een lichtere vormen van acne geven wij de voorkeur aan een (combinatie van) behandelingen op therapeutische basis die de acne van buitenaf aanpakt, zoals:

De behandelingen worden uitgevoerd door de huidtherapeute. Zij adviseert je eveneens hoe je de huid het beste kunt schoonhouden en verzorgen. Bij Nationaal Huidcentrum is een adviesconsult altijd gratis en vrijblijvend. Maak hier een afspraak voor een intake bij de huidtherapeute.

 

Neem bij erg zware acne contact op met de huisarts. Hij of zij kan je vervolgens doorverwijzen naar een dermatoloog, om de acne eventueel met behulp van medicatie ook van binnenuit aan te pakken.

Gratis advies bij Nationaal Huidcentrum

Acne is één van de meest voorkomende huidaandoeningen en de aanpak verschilt per persoon.

 

Heb je last van acne of heb je een dochter of zoon die last heeft van acne? Maak dan een afspraak bij één van onze huidtherapeuten via telefoonnummer 088 425 10 00.

 

In het consult bepalen we de vorm en mate van acne en adviseren we over een behandeltraject op maat.