Beenvaatjes verwijderen: mooie en gladde benen


Wat zijn beenvaatjes?

Veel mensen hebben last van ontsierende beenvaatjes en spinvaatjes. Vooral vrouwen vinden dit vaak cosmetisch storend. Met lasertherapie kunnen we de vaatjes probleemloos behandelen.

 

Beenvaatjes laseren 

Spataders die kleiner zijn dan 1 millimeter verwijderen we doorgaans met de laser. Of deze behandeling voor jou geschikt is, hoor je in een gratis en vrijblijvend consult.

 

De behandeling duurt tussen de 30 tot 60 minuten, afhankelijk van het aantal vaatjes dat je wilt laten behandelen.

 

spatader of beenvaatjes op de huid van een vrouw

Beenvaatjes

Een egale huid zonder storende vaatjes

Een egale huid zonder storende vaatjes

Het verwijderen van vaatjes met een laser voelt ongeveer als een elastiekje dat tegen de huid schiet. De behandeling is goed vol te houden. Voor extra comfort koelen wij tijdens de behandeling de huid.

 

Verwijderen van rode en blauwe beenvaatjes met een laser

Ons bloed bevat de kleurstof hemoglobine. Deze stof absorbeert het felle licht van de laser en zet het om in warmte. Door de warmte stollen de eiwitten in het bloed (coagulatie). Zo worden de bloedvaatjes afgebroken en opgelost. In zes tot acht weken na de laserbehandeling ruimt het lichaam de restanten van de vaatjes vanzelf op.

 

Na de behandeling

Na de laserbehandeling ontstaat er roodheid en misschien wat lichte zwelling op de plek van de behandelde adertjes. Dit trekt vanzelf weg.

 

Waar je voorafgaand rekening mee kunt houden
Bij behandeling met de laser is het belangrijk dat je de huid minstens vier weken voor de behandeling (en ook erna) goed beschermt tegen de zon en/of de zonnebank. Wordt je huid toch aan de zon blootgesteld, dan is het belangrijk om een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor te gebruiken.

 

jonge vrouw met mooie benen op een bed

 

Adviesgesprek

Je bent altijd welkom voor een gratis en vrijblijvend adviesconsult met de huidtherapeute.