Beenvaatjes verwijderen: mooie en gladde benen


Wat zijn beenvaatjes?

Veel mensen hebben last van ontsierende beenvaatjes en spinvaatjes. Vooral vrouwen vinden dit vaak cosmetisch storend. Met lasertherapie kunnen we de vaatjes probleemloos behandelen.

 

Verwijderen van rode en blauwe beenvaatjes

Het verwijderen van beenvaatjes (besenreis varices) gebeurt met een laser. Ons bloed bevat de kleurstof hemoglobine, een stof die het licht van de laser absorbeert en omzet in warmte. De warmte lost de eiwitten in het bloed op, waardoor het bloed stolt en het vaatje wordt gecoaguleerd (weggebrand). In de (6 tot 8) weken na de laserbehandeling ruimt het lichaam de vaatjes vanzelf op.

 

spatader of beenvaatjes op de huid van een vrouw

Beenvaatjes

Een egale huid zonder storende vaatjes

Beenvaatjes verwijderen is vrijwel pijnloos. De absorptie van de energiebundel voelt aan als een elastiekje dat tegen de huid schiet. Voor extra comfort gebruiken wij daarom een koelapparaat tijdens de behandeling.

 

Waar je voorafgaand rekening mee kunt houden
Het is belangrijk dat je de huid minstens 4 weken voor de behandeling (en ook erna) goed beschermt tegen de zon en/of de zonnebank. Wordt je huid toch aan de zon blootgesteld, dan is het belangrijk om een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor te gebruiken.

 

Na de behandeling

Na de behandeling kan er roodheid ontstaan en kunnen er korstjes en tijdelijke verkleuringen zichtbaar zijn. Deze zullen verdwijnen. Uiteindelijk krijg je een mooi eindresultaat.

 

jonge vrouw met mooie benen op een bed

Adviesgesprek

Je bent altijd welkom voor een gratis adviesconsult van de huidtherapeute.

 

Close up van een spinvaatje op menselijke huid

Spinvaatje (spider naevi)