Beenvaatjes verwijderen: mooie en gladde benen


Wat zijn beenvaatjes?

Veel mensen hebben last van ontsierende beenvaatjes en spinvaatjes. Vooral vrouwen vinden dit vaak cosmetisch storend. Met sclerocompressietherapie of lasertherapie kunnen we de vaatjes probleemloos behandelen.

 

Beenvaatjes laseren of scleroseren?

Afhankelijk van de diameter van het vaatje kiezen we de techniek. Scleroseren is een geschikte behandelmethode voor kleine tot middelgrote spataderen. Spataders die kleiner zijn dan 1 millimeter verwijderen we doorgaans met de laser. Welke optie het meest geschikt is in jouw situatie, hoor je in een gratis en vrijblijvend consult.

 

Beide behandelingen duren 30 tot 60 minuten, afhankelijk van het aantal vaatjes dat je wilt laten behandelen.

 

spatader of beenvaatjes op de huid van een vrouw

Beenvaatjes

Een egale huid zonder storende vaatjes

Een egale huid zonder storende vaatjes

Het verwijderen van vaatjes met een laser voelt ongeveer als een elastiekje dat tegen de huid schiet. De behandeling is goed vol te houden. Voor extra comfort koelen wij tijdens de behandeling de huid.

 

Verwijderen van rode en blauwe beenvaatjes met een laser

Ons bloed bevat de kleurstof hemoglobine. Deze stof absorbeert het felle licht van de laser en zet het om in warmte. Door de warmte stollen de eiwitten in het bloed (coagulatie). Zo worden de bloedvaatjes afgebroken en opgelost. In zes tot acht weken na de laserbehandeling ruimt het lichaam de restanten van de vaatjes vanzelf op.

 

Na de behandeling

Na de laserbehandeling ontstaat er roodheid en misschien wat lichte zwelling op de plek van de behandelde adertjes. Dit trekt vanzelf weg.

 

Waar je voorafgaand rekening mee kunt houden
Bij behandeling met de laser is het belangrijk dat je de huid minstens vier weken voor de behandeling (en ook erna) goed beschermt tegen de zon en/of de zonnebank. Wordt je huid toch aan de zon blootgesteld, dan is het belangrijk om een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor te gebruiken.

 

jonge vrouw met mooie benen op een bed

 

Verwijderen van beenvaatjes met sclerocompressie

Bij kleine tot middelgrote spataderen (ook wel besenreis varices of besenreiser varices genoemd) scleroseren we de vaatjes. Dit betekent dat we met een injectienaald een vloeistof in de spatader spuiten. Het geïnjecteerde middel zorgt ervoor dat de gladde vaatwand stroef wordt en verkleeft, waarna het bloedvat verschrompelt en verdwijnt.

 

Is scleroseren pijnlijk?

De inspuitingen zijn over het algemeen niet pijnlijk. De meeste mensen voelen er zelfs weinig van.

 

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Spatadertjes komen over het algemeen op beide benen voor. Meestal behandelen we één been per behandelsessie. Dit heeft te maken met de vloeistof, waarvan je maar een bepaalde hoeveelheid in je lichaam mag hebben.

Heb je per been weinig storende vaatjes, dan kunnen we beide benen ook in één keer behandelen. Soms is het nodig om één been meerdere keren te behandelen.

Om te zorgen dat de vaatwandjes van de spataderen aan elkaar blijven kleven krijg je na de behandeling een elastische kous aan, die je enkele dagen draagt. Deze kous(en) dien je zelf aan te laten meten voordat je de behandeling ondergaat. Het gaat hier om een klasse 1 of 2 compressiekous.

Adviesgesprek

Je bent altijd welkom voor een gratis en vrijblijvend adviesconsult met de huidtherapeute.