Beenvaatjes verwijderen


Algemeen

Het verwijderen van beenvaatjes
Veel mensen hebben last van ontsierende beenvaatjes/spinvaatjes. Vooral vrouwen zien dit als cosmetisch storend. Door middel van lasertherapie kunnen de verwijde vaatjes probleemloos behandeld worden. Nationaal Huidcentrum maakt gebruik van de laatste laser techniek waarmee zeer goede resultaten worden geboekt. Zowel rode als blauwe vaatjes kunnen behandeld worden. De behandeling is vrijwel pijnloos. De absorptie van de energiebundel voelt aan als een elastiekje dat tegen de huid schiet.

Behandeling

Ons bloed bevat de kleurstof hemoglobine, dat het laserlicht absorbeert en omzet in warmte. Deze warmte lost de eiwitten in het bloed op, waardoor het bloed stolt en het vaatje wordt gecoaguleerd (weggebrand). Het lichaam ruimt deze vaatjes in de opeenvolgende 6-8 weken op.
De behandeling kan licht gevoelig zijn. Voor extra comfort maken wij daarom gebruik van een koelapparaat.

 

Waar je voorafgaand rekening mee kunt houden
Minstens 4 weken voor de behandeling moet de huid voldoende beschermd worden tegen zonlicht. Daarom is het zowel vooraf als na de behandeling belangrijk om je huid goed te beschermen tegen de zon en/of zonnebank. Mocht je huid blootgesteld worden aan de zon dan is het belangrijk om een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor te gebruiken. Tijdens het intakegesprek informeert onze huidtherapeut je hier uitgebreid over.

 

Na de behandeling
Het aantal behandelingen dat men nodig heeft is afhankelijk van de hoeveelheid zichtbare vaatjes. Het gemiddelde ligt op 1 tot 3 behandelingen. Na de behandeling kan er roodheid ontstaan en een aantal dagen later kunnen er korstjes ontstaan. Een tijdelijke verkleuring kan zichtbaar zijn. Uiteindelijk verdwijnen deze en blijft er een mooi resultaat over.

Tarieven

De tarieven voor het verwijderen van beenvaatjes.