Beenvaatjes verwijderen


Algemeen

Veel mensen hebben last van ontsierende beenvaatjes en spinvaatjes. Vooral vrouwen vinden dit vaak cosmetisch storend. Met lasertherapie kunnen we de vaatjes probleemloos behandelen.

 

Verwijderen van rode en blauwe beenvaatjes

 

Het verwijderen van beenvaatjes gebeurt met een laser. Ons bloed bevat de kleurstof hemoglobine, een stof die het licht van de laser absorbeert en omzet in warmte. De warmte lost de eiwitten in het bloed op, waardoor het bloed stolt en het vaatje wordt gecoaguleerd (weggebrand).

 

In 6 tot 8 weken na de laserbehandeling ruimt het lichaam de vaatjes vanzelf op.

Behandeling

Beenvaatjes verwijderen is vrijwel pijnloos. De absorptie van de energiebundel voelt aan als een elastiekje dat tegen de huid schiet. Voor extra comfort gebruiken wij daarom een koelapparaat tijdens de behandeling.

 

Waar je voorafgaand rekening mee kunt houden
Het is belangrijk dat je de huid minstens 4 weken voor de behandeling (en ook erna) goed beschermt tegen de zon en/of de zonnebank. Wordt je huid toch aan de zon blootgesteld, dan is het belangrijk om een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor te gebruiken.

 

Na de behandeling

Na de behandeling kan er roodheid ontstaan en kunnen er korstjes en tijdelijke verkleuringen zichtbaar zijn. Deze zullen verdwijnen. Uiteindelijk krijg je een mooi eindresultaat.

Tarieven

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de hoeveelheid zichtbare vaatjes. Het gemiddelde ligt op 1 tot 3 behandelingen.