Nog meer veiligheid bij fillers!

Tijdelijke fillers: gevaarlijk of niet?

Al tijden is er veel te doen om de veiligheid van fillers. Het gebruik van permanente fillers is verboden door het risico op complicaties en problemen op de lange termijn. Daarnaast weten mensen beter waar zij op moeten letten bij de keuze voor een arts, waardoor er steeds meer mensen de weg naar de juiste arts vinden. Maar wat als jouw arts bevoegd, bekwaam en secuur is, hij of zij een filler gebruikt van topkwaliteit en er toch onverhoopt iets misgaat?

Ondanks dat de kans gelukkig nihil is, kan het gebeuren dat jouw lichaam heftig reageert op fillers. Een professioneel team van artsen en onderzoekers ontdekten dat de oorzaak van een complicatie kan liggen in jouw DNA. In zeldzame gevallen kan het immuunsysteem een extreme reactie geven op de ingespoten filler, met vervelende en soms langdurige gevolgen van dien.

Testen op risico’s bij fillers

De genetische afwijking die zorgt voor de reactie van het afweersysteem op de fillers, is met een simpele test te vinden. Voor deze test is er enkel een uitstrijkje van uw wangslijm nodig, waarna met 84% zekerheid gezegd kan worden of er een negatieve reactie volgt op het gebruik van fillers.

Deze test van BSure Medical is verkrijgbaar bij Nationaal Huidcentrum en het wanguitstrijkje kan eenvoudig door uzelf of door één van onze artsen worden afgenomen. Vervolgens wordt het staafje anoniem verstuurd naar het laboratorium, waarna u de uitslag krijgt van een arts van Nationaal Huidcentrum.