Chemische peeling is razend populair

Steeds vaker kiezen cliënten voor een chemische peeling om huidproblemen op te lossen en er jonger uit te zien. Met een chemische peeling kunnen we fijne lijntjes, grove poriën of een grauwe huid minder zichtbaar maken. Ook zonbeschadiging en pigmentvlekken kunnen we met peelings goed behandelen. De huid wordt strakker, egaler en krijgt een frissere teint.

 

Een chemische peeling, wat is dat precies?

Een chemische peeling bestaat uit zuren in de vorm van een vloeistof. Elke peelingstof (bijvoorbeeld amandelzuur, melkzuur, salicylzuur of glycolzuur) heeft zo zijn eigen uitwerking op de huid. Wij zetten chemische peelings in tegen huidproblemen en bij cliënten die graag huidveroudering willen tegengaan, maar dan zonder facelift, laserbehandeling of gebruik van injectables.

 

Hoe werkt het? 

Naarmate we ouder worden, vernieuwt de huid zich steeds langzamer. Een peeling lost als het ware de celstof tussen de huidcellen op, zodat de cellen los komen te liggen. Doordat de huid nu sneller kan vernieuwen, wordt de huid frisser en strakker.

 

Een sterkere peeling heeft meer ‘downtime’ dan een milde peeling. In die tijd vervelt de huid, waarna er een zacht perzikhuidje voor terugkomt. De meest sterke behandeling start thuis, enkele weken voorafgaand aan de peeling. Door al ruim van te voren te beginnen met bepaalde producten wordt de huid doorlaatbaar voor de peeling en kan de huid zich ook weer snel herstellen.

 

 

Peeling tegen (actieve) acne

Bij acne kan er verhoorning van de huid ontstaan, waardoor afvoergangen van talg vernauwen of afsluiten. De talg hoopt zich onderhuids op en er ontstaan puisten en mee-eters. Met een chemische peeling zorgen we ervoor dat de afvoergangen weer openstaan en de talg kan worden afgevoerd. Ook verkleuringen van de huid en littekentjes ten gevolge van acne kunnen we met een chemische peeling verminderen.

 

Chemische peeling bij Nationaal Huidcentrum:

  • DermaQuest Hibiscus Peel – op basis van 10% amandelzuur, 2% azëlinezuur, hibiscus AHA en lilac plant stamcellen. Uitermate geschikt wanneer er geen ‘downtime’ gewenst is, maar de gevoelige huid toch verzorging nodig heeft. De peeling werkt antibacterieel en kan worden ingezet bij acne en rosacea.
  • DermaQuest Mango Bright – bestaat o.a. uit vitamine C, mangovruchtvlees en sinaasappelstamcellen waardoor de huid na de peeling direct gehydrateerd aanvoelt. Verfrist, egaliseert en helpt hyperpigmentatie (pigmentvlekken) te herstellen. Kojinezuur helpt de aanmaak van melanine te minimaliseren waardoor donkere vlekken verminderen. Na deze peeling ziet de huid er weer stralend uit.
  • DermaQuest Power Pumpkin Resurfacer – is opgebouwd uit melkzuur, salicylzuur, glycolzuur en pompoen-enzymen. Uitermate geschikt bij de behandeling van acne. Vermindert pigmentatie en verbetert fijne lijntjes en hydratatie. Na de behandeling kan de huid tijdelijk egaal rood zien. Dit komt door de activiteit van de pompoen-enzymen, die ervoor zorgen dat afvalstoffen snel uit de huid trekken.
  • DermaQuest Salicylzuur Resurfacer 20% – werkt – mede door de 20% salicylzuur – vetoplossend en voorkomt ontstekingen. Op deze manier kunnen we actieve acne goed aanpakken.
  • Retinol Solution – deze oplossing zetten we tegen een kleine meerprijs in bij de chemische peelings van DermaQuest. Retinol Solution bestaat uit 4% Retinol. In combinatie met de peeling stimuleert de Retinol de celdeling, herstelt het DNA-schade en zorgt het voor een versterkt eindresultaat.
  • Dermaceutic Cosmo Peel – midden tot sterke peel die de eerste tekenen van huidveroudering aanpakt, waardoor onder andere fijne lijntjes in de loop der tijd verminderen. Egaliseert de teint en vermindert pigmentvlekken. Een favoriete behandeling bij de eerste tekenen van huidveroudering.
  • Dermaceutic Cosmo Peel Forte – zeer sterke peeling, bestaande uit 20% TCA (trichloorazijnzuur), 10% fenol en 10% glycolzuur. Uitermate geschikt om de textuur van de huid optimaal te beïnvloeden. Geeft in korte tijd goed resultaat, onder andere bij een verouderde huid waarbij huidverslapping en rimpels zichtbaar zijn, een huid met onregelmatige huidstructuur of een huid met (acne)littekens.

 

Kom langs voor gratis en persoonlijk advies van onze huidtherapeute

Welk type peeling wij adviseren is helemaal afhankelijk van de hulpvraag, de conditie van de huid en persoonlijke wensen rondom de hersteltijd.

 

We nodigen je graag uit voor een gratis intakegesprek waarin de huidtherapeute de huid onderzoekt en je advies geeft over de meest geschikte peeling voor jou. Naast de prijs informeert zij je in dit consult ook uitgebreid over de voorbereiding, behandeling en nazorg van een chemische peeling.

 

Hier vind je meer informatie over chemische peeling. Wil je graag een afspraak maken? Bel ons dan op 088 425 10 00.