Hoofdpijn door overhangende oogleden?

Sommige mensen twijfelen om hun oogleden te laten corrigeren. Overhangende oogleden horen immers bij het ouder worden. Daarbij is een ooglift vaak niet goedkoop en brengt een ingreep – hoe klein ook – risico’s met zich mee. Maar de keuze voor een bovenooglidcorrectie is lang niet altijd cosmetisch.

 

“Mijn hoofdpijn verdween als sneeuw voor de zon”

Als je ouder wordt gaan je oogleden hangen. De huid wordt nu eenmaal slapper en het weefsel zakt een beetje. Daar valt wel mee te leven. Wat veel mensen niet weten is dat overhangende oogleden voor flink wat klachten kunnen zorgen.

 

Chronische hoofdpijn of ‘slechts’ overhangende oogleden?

In extreme gevallen beperken overhangende oogleden het zicht en moét je wel behandelen. Maar voor het zover is trek je – ter compensatie van het gewicht op je ogen – de hele dag je wenkbrauwen een beetje op. Wat veel mensen zich niet beseffen is dat dit onbewuste proces kan leiden tot vermoeide ogen, een gespannen voorhoofd, diepe voorhoofdsrimpels en hoofdpijn.

 

Zo schrijft een cliënte in haar review:

 

“Al enige tijd had ik helaas hoofdpijn en diepe rimpels op mijn voorhoofd. Nadat een nicht haar oogleden had laten corrigeren ging bij mij een lampje branden. Zou dit voor mij ook werken? Na de behandeling kan ik dat bevestigen: nul hoofdpijn meer en wegtrekkende rimpels op voorhoofd. Bedankt dr. Fouché!!!”

 

Een ander vertelt:

 

“Ik heb gewoon nooit meer last van hoofdpijn. En een mooie bijkomstigheid; ik krijg veel complimentjes. Van ‘wat zie je er uitgerust uit’ tot ‘ben je soms afgevallen?’ Ja, ik had dit veel eerder moeten doen!”

 

Ontstoken ogen

Een andere niet-cosmetische reden om de oogleden te laten liften zijn ontstekingen. Je dénkt dat je een allergische reactie of ontstoken ogen hebt. De werkelijke reden is het smetten van de huid in de huidplooitjes, waardoor de huid daar rood en gevoelig wordt.

 

Een ooglidcorrectie is tegenwoordig heel gewoon

Uit recente cijfers blijkt dat er per jaar ongeveer 35.000 ooglidcorrecties worden uitgevoerd. Dit maakt het één van de meest voorkomende chirurgische ingrepen in Nederland.

 

 

Advies nodig?

Wil je weten of jouw hoofdpijn of vermoeidheid wellicht te maken heeft met overhangende oogleden? Maak een gratis afspraak voor advies van behandelend arts Dr. Fouché. Wat zijn aanpak onderscheidt van andere artsen is zijn focus op het cosmetische resultaat. Ook al is de reden van jouw ooglidcorrectie misschien niet cosmetisch, het zijn tóch je ogen nietwaar?