Permanente make-up snel verwijderd

Wij worden vaak gebeld door mensen die niet langer tevreden zijn over permanente make-up. De vorm van een wenkbrauw of de kleur van een lipliner kunnen immers uit de mode raken, de kleur kan in de loop der tijd veranderen of het is überhaupt verkeerd gezet (geen nood, ook pas geplaatste permanente make-up kunnen wij snel verwijderen).
 

Help, hoe kom ik van mijn permanente make-up af?

Permanente make-up is booming. Maar net als ‘gewone’ tatoeages is ook deze vorm van tatoeëren behoorlijk aan trends onderhevig. De vorm van een wenkbrauw of de kleur van een lipliner zag er tien jaar geleden heel anders uit dan nu. Wij zien in de kliniek dan ook veel spijtoptanten die permanente wenkbrauwen, lipliner, getatoeëerde sproetjes, moedervlekken en micro hair pigmentation willen laten verwijderen.
 

De verandering van inkten in een huid

Net als bij een tatoeage, wordt er bij het aanbrengen van permanente make-up inkt in de huid gebracht. Een deel van de inkt in de huid breekt af (vandaar de naam ‘semi-permanente make-up’) en de rest van de inkt wordt ingekapseld door de huid.

 

De inkt in de huid kan in de loop van de tijd van kleur veranderen. Dit proces vindt plaats door invloeden van buitenaf maar ook door werking van de huid zelf. Dit is waarom je ooit zo prachtig donkere wenkbrauwen na verloop van tijd blauw of rood kunnen kleuren. En dat wil je natuurlijk niet!

 

Permanente make-up verwijderen met de laser

Bij Nationaal Huidcentrum gebruiken wij de Discovery PICO laser voor het verwijderen van tattoos, permanente make-up en medische tatoeages als littekencamouflage en tepeltatoeages.
 

Snel en veilig

De energie van de laser verbrijzelt de inkt in minuscuul kleine deeltjes die het lymfesysteem vervolgens opruimt en afvoert. Door de kracht van de innovatieve laser die wij gebruiken zijn de deeltjes veel kleiner dan bij een behandeling met een traditionele laser. Hierdoor kan het lichaam de deeltjes sneller afvoeren. Daarnaast zorgt deze laser voor minder warmteontwikkeling in de huid, zodat er minder kans is op bijwerkingen. Vanwege de effectiviteit en de veiligheid van deze laser raden PMU-artiesten, tattoo-artists en huisartsen de Discovery PICO laser aan voor het verwijderen van alle soorten tatoeages.
 

Hoe snel is permanente make-up verwijderd?

Bij gebruik van de Discovery PICO laser zijn er minder behandelingen nodig om permanente make-up te verwijderen. Ook is de tijd tussen de behandelingen korter. Dit scheelt je behoorlijk aan (reis-)tijd!

 

Naast de gebruikte laser zijn er meer aspecten die de behandeltijd kunnen beïnvloeden. Wat bijvoorbeeld ook meespeelt zijn de gebruikte inktsoort, de wijze waarop de inkt is gezet en het huidtype.

 

  • Gebruikte inkt: in de regel zijn inkten met een donkere ondertoon gemakkelijker te verwijderen dan inkten met een rode ondertoon
  • Methode: bij sommige vormen van permanente make-up wordt de inkt laag over laag aangebracht, waardoor de inkt erg diep in de huid zit. Ook kan er bij het aanbrengen ervan littekenvorming in de huid zijn ontstaan
  • Type huid: bij donkere huidtypen duurt het verwijderen van permanente make-up langer dan bij lichtere huidtypen. Dit heeft te maken met de pigmenten die al van nature in de huid aanwezig zijn

 


 

Kom langs voor gratis advies van de huidtherapeute

Wil je meer weten over het verwijderen van permanente make-up of medische tatoeages? Hier vind je meer informatie over de behandeling. Heb je behoefte aan advies van de huidtherapeute? Bij ons is een consult altijd gratis!

 

Bel 088 425 10 00 voor het maken van een afspraak of plan zelf een consult in de agenda van de huidtherapeute.