Zo werkt liposculpture, de verfijnde liposuctietechniek

De meeste mensen hebben een bepaald beeld van liposuctie en denken dat het altijd door een plastisch chirurg moet worden uitgevoerd. Niets is minder waar! Liposuctie is een behandeling die voortkomt uit de dermatologie en ‘liposculpture’ is daar de meest verfijnde techniek van. Bij ons word je dan ook behandeld door dermatoloog Dr. Navadeh. Je hoeft niet onder narcose. Dr. Navadeh vraagt je tijdens de behandeling om te staan, zodat hij goed zicht heeft op de natuurlijke vetverdeling van het lichaam.
 

Liposculpture, geschikt voor jou?

Liposculpture is zó’n verfijnde techniek dat we er mensen van alle leeftijden mee kunnen helpen. Wel dien je een redelijk gewicht te hebben. Want liposculpture is geen behandeling om af te vallen, maar een uitgelezen methode om de contouren van het lichaam te verbeteren.

 

Of deze behandeling geschikt voor jou, wordt duidelijk in een gratis en vrijblijvend intakegesprek met de patiëntcoördinator en Dr. Navadeh. In dit gesprek hoor je meteen wat het tarief is voor de locaties die je wilt laten behandelen en wat de instructies zijn.

 

De dag van de behandeling

Omdat de behandeling onder plaatselijke verdoving plaatsvindt, kun je ’s ochtends gewoon ontbijten. Je meldt je in de kliniek en neemt plaats in de wachtkamer. Je wordt opgehaald en naar je eigen rustruimte gebracht, waar je je uitkleedt en van ons een badjas krijgt.

 

Voorafgaand aan de liposculpture maakt Dr. Navadeh foto’s van de te behandelen locaties. Ook tekent hij de contouren af. Vervolgens verdooft hij de huid, waarna hij kleine sneetjes maakt. Via een dunne canule brengt hij vloeistof in onder de huid. Dit kun je ervaren als een aanraking, druk of een beetje een bijtend gevoel. De vloeistof weekt de vetcellen los, waardoor Dr. Navadeh ze beter kan verwijderen. Als een beeldhouwer volgt hij de contouren van je lichaam om het overschot aan vetcellen weg te halen. Gedurende de behandeling word je begeleid door de OK-assistente.

 

Na de behandeling wordt je huid verzorgd en ingepakt met verband. Vervolgens krijg je een elastisch pak aan, dat je vier weken draagt (de eerste twee weken dag en nacht, daarna alleen overdag of ’s nachts). Je kunt vrijwel direct na de behandeling naar huis. Je mag alleen nog niet zelf autorijden. Je begeleider kan gedurende de behandeling wachten in de rustkamer met TV en WiFi of in het centrum van het prachtige Naarden-Vesting, op loopafstand van de kliniek.

 

Het herstel na de ingreep verloopt in de regel snel (en zonder de vervelende nasleep van een narcose). De huid heeft circa zes maanden nodig om zich aan de nieuwe vorm aan te passen. Na deze tijd kom je op eindcontrole bij Dr. Navadeh. Het mooie van liposculpture: als de vetcellen eenmaal weg zijn, komen ze niet meer terug!

 

Wil je weten of liposculpture geschikt is voor jou? Maak dan meteen een afspraak.