Zo werkt liposculpture, de verfijnde liposuctietechniek

De meeste mensen hebben een bepaald beeld van liposuctie en denken dat het altijd door een plastisch chirurg en onder volledige narcose moet worden uitgevoerd. Niets is minder waar! Bij Nationaal Huidcentrum hoef je niet onder narcose. Ook kun je na de behandeling gewoon naar huis.

Liposculpture, geschikt voor jou?

Liposculpture is zó’n verfijnde techniek dat we er mensen van alle leeftijden mee kunnen helpen. Wel dien je een redelijk gewicht te hebben. Want liposculpture is geen behandeling om af te vallen, maar een uitgelezen methode om de contouren van het lichaam te verbeteren.

 

Of deze behandeling geschikt voor jou, wordt duidelijk in een gratis en vrijblijvend intakegesprek met de patiëntcoördinator en de arts. In dit gesprek hoor je meteen wat het tarief is voor de locaties die je wilt laten behandelen en wat de instructies zijn.

 

De dag van de behandeling

Omdat de behandeling onder plaatselijke verdoving plaatsvindt, kun je ‘s ochtends gewoon ontbijten. Je meldt je in de kliniek en neemt plaats in de wachtkamer. Je wordt opgehaald en naar je eigen rustruimte gebracht, waar je op de behandeling wordt voorbereid.

 

Voorafgaand aan de liposculpture maakt de arts foto’s van de te behandelen locaties. Ook tekent hij de contouren af. Vervolgens verdooft hij de huid, waarna hij kleine sneetjes maakt. Via een dunne canule brengt hij vloeistof in onder de huid. Dit kun je ervaren als een aanraking, druk of een beetje een bijtend gevoel. De vloeistof weekt de vetcellen los, waardoor de arts ze beter kan verwijderen. Als een beeldhouwer volgt hij de contouren van je lichaam om het overschot aan vetcellen weg te halen. Gedurende de behandeling word je begeleid door de OK-assistente.

 

Na de behandeling wordt je huid verzorgd en ingepakt met verband. Vervolgens krijg je een elastisch drukpak (of -band) aan. Je kunt vrijwel direct na de behandeling naar huis.

 

Het herstel na de ingreep verloopt in de regel snel (en zonder de vervelende nasleep van een narcose). De huid heeft circa zes maanden nodig om zich aan de nieuwe vorm aan te passen. Na deze tijd kom je op eindcontrole. Het mooie van liposculpture: als de vetcellen eenmaal weg zijn, komen ze niet meer terug!

 

Meer info over liposculpture?

Wij behandelen o.a. de onderkin, buik, billen en benen met liposcupture. Ook kunnen we deukjes in de huid wegwerken met lipofilling en gedurende de liposculptuurbehandeling de huid verstrakken met BodyTite. Wil je weten of liposculpture geschikt is voor jou? Maak dan meteen een afspraak voor vrijblijvend advies.