Van ‘hamsterwangen’ naar een stralende glimlach


Onvermijdelijke effecten van ouderdom

Door bot-, spier- en vetverlies in het gezicht ontstaan zogeheten ‘hamsterwangen’, vaak een onontkoombaar gevolg van ouder worden. Verlies van elasticiteit van de huid speelt hierbij een grote rol. Omdat de huid zakt kun je – naast hamsterwangen – ook last krijgen van afhangende mondhoeken of ‘marionetlijnen‘.

 

Hamsterwangen kunnen we nooit helemaal verwijderen, maar met rimpelvullers kunnen we ze wel drastisch en snel verminderen. Door de filler op bijvoorbeeld de jukbeenderen te gebruiken, herstellen we de natuurlijke gezichtscontouren. Ook de kaaklijn kunnen we met een filler aanzienlijk verbeteren.

Hoe worden hamsterwangen en hangende mondhoeken behandeld?

Met hulp van een fijne naald of canule injecteert de arts de rimpelvuller onder de huid. Door een verdovingsvloeistof is de behandeling nagenoeg pijnloos.

 

Het effect van de behandeling is direct zichtbaar en na de behandeling kun je je dagelijkse bezigheden direct oppakken. Het resultaat houdt zo’n 12 maanden aan. Hierna kan de behandeling worden herhaald.

 

Adviesgesprek

Je kunt altijd langskomen voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek met één van onze cosmetisch artsen. Als je wil, kan de arts na het advies direct de hamsterwangen verminderen.