Informatie aanvragen
Ik heb een vraag
Terugbelverzoek
 

Algemeen

Door bot-, spier- en vetverlies in het gezicht ontstaan de zogeheten hamsterwangen. Dit is vaak een onontkoombaar gevolg van het ouder worden. Ook verlies van elasticiteit van de huid speelt hierbij een grote rol. Omdat de huid zakt kun je ook last krijgen van de marionetlijnen (afhangende mondhoeken).

 

De hamsterwangen kunnen nooit helemaal verwijderd worden, maar wel drastisch verminderd worden door  gebruik van een filler. Door het volume in het gezicht te herstellen en een filler op bijvoorbeeld de jukbeenderen te gebruiken herstel je de natuurlijke gezichtscontouren weer en krijg je die strakke kaaklijn weer terug.

 

Met hulp van een ultra fijn naaldje injecteert de arts de filler onder de huid. In de filler zit een verdovingsmiddel (lidocaïne) en zorgt ervoor dat de behandeling nagenoeg pijnloos is.

 

Het effect van de behandeling is direct zichtbaar en je kan na de behandeling je dagelijkse bezigheden direct weer oppakken. Het resultaat van de filler houdt zo’n 12 maanden aan. Hierna kan de behandeling weer herhaald worden.