Is jouw cosmetisch arts wel bekwaam?

Na een lange periode van voorbereiding en afstemming is het zo ver: vanaf 1 juli 2019 is ‘cosmetische geneeskunde‘ erkend als als geneeskundig profiel en ‘cosmetisch arts’ een beschermde titel. Goed nieuws dus, zeker na alle aandacht rond wanpraktijken door niet-bekwame artsen.
 

‘Cosmetisch arts’ vanaf 1 juli een beschermde titel

Cosmetische ingrepen groeien in populariteit, en het aantal aanbieders ook. Tegenwoordig kun je voor inectables terecht bij ‘bijklussende’ tandartsen of huisartsen en zijn er zelfs schoonheidsspecialistes die cosmetische ingrepen aanbieden (met alle gevolgen van dien). Voor serieuze cosmetisch artsen is de erkenning van het profiel dan ook een geweldige mijlpaal in het streven naar bescherming van cliënten tegen niet-bekwame behandelaars.
 

Wat gaat er veranderen?

Vanaf 1 juli moeten behandelaars zowel bevoegd als bekwaam zijn. Dit betekent dat de arts – naast de verplichte BIG-registratie – alleen mag handelen binnen zijn of haar deskundigheidsgebied. Een tandarts mag bijvoorbeeld wel een spierontspanner in de kaakregio gebruiken, maar het niet rond de ogen injecteren. Ook komt er een ‘kwaliteitskader cosmetische geneeskunde’ waar behandelaars zich aan moeten houden. Tenslotte wordt Zorgkaart Nederland uitgebreid. Vanaf 1 juli kun je deze website raadplegen om er zeker van te zijn dat jouw behandelend arts de titel ‘cosmetisch arts’ mag voeren.

 

Niet zeker van je arts? Kom langs voor goed advies

Onze cosmetisch artsen zijn bevoegd, bekwaam en zeer ervaren in het uitvoeren van cosmetische behandelingen. Bij hen staat jouw natuurlijke schoonheid altijd voorop. Wil je je laten adviseren door één van onze artsen? Kom langs voor een vrijblijvend gesprek!