Drs. Decates over fillers en veiligheid

Tom Decates is werkzaam als cosmetisch arts bij Nationaal Huidcentrum. Hij heeft meer dan 10 jaar ervaring als cosmetisch arts en wetenschapper op het gebied van fillers. Wij stelden hem de volgende vragen:

 

Hoe veilig zijn onze fillers?

Juvéderm® van Allergan is de veiligste filler ter wereld. Ze zijn de grootste, met wereldwijd tientallen miljoenen fillerbehandelingen per jaar. De kans op een complicatie is 0,05% wanneer de artsen onervaren zijn. Wij werken alleen met ervaren artsen dus bij onze kliniek is de kans verwaarloosbaar.

 

Weten we 100% wat er in onze fillers zit?

De fillers van Allergan, Juvéderm® zijn gemaakt van hyaluronzuur, dit is een lichaamseigen stof.

 

Ik ben een nieuwe cliënt en kom voor mijn eerste behandeling. Wat kan ik verwachten?

Ik luister eerst goed naar je wensen. Vervolgens gaan we naar de behandelkamer en prepareer ik de fillers. Hygiëne is erg belangrijk, vandaar dat we het gezicht eerst schoonmaken. Wij werken volgens medische behandelprotocollen.

 

Gemiddeld spuit ik 1 à 2 ml Juvéderm® filler per cliënt in. Daarna zorg ik ervoor dat je weer fris en vrolijk naar buiten stapt. Na twee weken zie ik je weer terug voor controle om samen te beoordelen of het gewenste resultaat behaald is.

 

Op socialmedia zie je voorbeelden van meiden met extreem volle lippen door de fillers. Waar ligt voor jou de grens?

Doel van de behandeling is om je er op een natuurlijke manier mooier uit te laten zien. Net die puntjes op de i waardoor je er nog frisser, jonger en meer uitgeslapen uitziet. Schoonheid komt van binnenuit. Wanneer je jezelf accepteert, kunnen wij jou helpen om net die sprankeling terug te krijgen.

 

Hoe ga je om met ontevreden cliënten?

Door goed te luisteren naar de wensen van de cliënt en duidelijk te zijn als arts voorkom je misverstanden. Daarom komt het niet vaak voor dat wij ontevreden cliënten hebben. Als de cliënt toch ontevreden is dan kunnen we de filler met het product Hyalase oplossen.

 

Wanneer ben je bekwaam als cosmetisch arts?

Je bent bekwaam als cosmetisch arts wanneer je gecertificeerd bent door de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG). Dit betekent dat je je voldoende naschoolt, dus congressen bezoekt en training volgt. Maar ook dat je je periodiek laat controleren door de wetenschappelijke beroepsvereniging van cosmetisch artsen.

 

Waarin verschillen wij van klinieken die met prijzen stunten?

Onze artsen weten wat ze doen. Wij zijn allen gecertificeerd KNMG-arts. Daarnaast werken wij met fillers die beter zijn getest en langer blijven zitten.

 

Waar moet je voor uitkijken als je van plan bent om fillers te nemen?

Is het te mooi om waar te zijn? Dan is dit vaak ook zo. Een fillerbehandeling voor 100 euro is veel te weinig, de kwaliteit van de filler is slecht of na drie maanden is het weg. Weggegooid geld dus!

 

 

Meer over Juvéderm®