Informatie aanvragen
Ik heb een vraag
Terugbelverzoek

Vaak horen wij na de zomervakantie vrouwen verzuchten dat ze toch weer twee weken met een omslagdoek om hun middel geslagen aan zee hebben gelegen: cellulite, ofwel sinaasappelhuid. Veel vrouwen (nagenoeg weinig tot geen mannen!) hebben er last van, ongeacht hun omvang en gewicht, maar toch brengt het uiterlijk van putjes in billen, benen en soms ook bovenarmen een ongemakkelijk gevoel met zich mee.

 

Er is een verschil tussen ‘cellulite’en ‘cellulitis’. Laatstgenoemde is een medische ontsteking van het bindweefsel en heeft niks te maken met de gevreesde putjes en deukjes waar dit artikel over gaat. Het is niet eenvoudig de oorzaken van cellulite te benoemen. Voeding, een gebrek aan training, stress en hormonale factoren zoals zwangerschap kunnen een grote rol spelen in het ontstaan van cellulite, maar vaak is het een kwestie van, soms erfelijke, aanleg.

 

Om cellulite te voorkomen, te bestrijden en ieder geval niet te verergeren is het van belang een gezond leefpatroon te volgen. Een hoge inname van suiker, zout, alcohol en kant-en-klaar producten dragen hier niet aan bij, evenmin als roken. Roken vermindert de doorbloeding van het lichaam, terwijl een goede doorbloeding juist zo goed is. Dagelijkse lichaamsbeweging en gerichte training zijn ook belangrijk!

 

Eén van de middelen die zeer goed werken tegen cellulite, zeker in combinatie met bovengenoemde richtlijnen, is endermologie. Endermologie is een massagevorm waarbij wij met speciale apparatuur de aangedane gebieden behandelen met een speciale behandelkop. Deze behandelkop tilt de huid op krachtige wijze op en rolt deze heen en weer. De vetverbranding komt op gang en bovendien worden de doorbloeding en de lymfecirculatie gestimuleerd. De afvoer van overtollig vocht en afvalstoffen wordt hierdoor geoptimaliseerd. Ook zorgt de ‘kneedbeweging’ dat de huid gestimuleerd wordt nieuw collageen en elastine aan te maken. Een win-win situatie dus: de huid wordt gladder en door nieuw collageen strakker en steviger!

 

Tijdens de behandeling draagt u een speciaal hiervoor ontwikkeld elastisch pak. De behandeling zult u ervaren als een stevige massage, waarbij u zich gewoon kan ontspannen.

 

Tijdens het intakegesprek bespreken wij het aantal benodigde behandelingen met u. In die tussentijd is het van belang dat u voldoende water drinkt om afvalstoffen goed te kunnen afvoeren. Uw huid zal snel zacht en gladder gaan aanvoelen. Na de kuur is het verstandig af en toe een onderhoudsbehandeling te ondergaan. Zo houdt u het resultaat mooi.

 

Wilt u weten wat endermologie voor u kan betekenen? Neem dan contact op voor een kosteloos en vrijblijvend consult via telefoonnummer 088 425 1000!


Deel via Twitter Deel via Facebook Deel via E-mail