Maak kennis met… Tamara De Grooth

Maak kennis met Tamara De Grooth, onze nieuwe huidtherapeute. Tamara is gespecialiseerd in de nieuwste technieken op het gebied van huidtherapie en wordt geprezen om haar deskundigheid in combinatie met vriendelijkheid. 
 

5 vragen aan:

Huidtherapeute Tamara de Grooth

 

Wat houdt jouw werk in?

“Ik hou me dagelijks bezig met het grootste orgaan van ons lichaam; de huid. Als huidtherapeut vervul ik dan ook een belangrijke rol in de voorlichting, behandeling en advies over de huid. Kijk maar eens om je heen. Er zijn maar weinig mensen met een ‘perfecte’ huid.

 

Of het nu gaat om medisch geïndiceerde hulpvragen of cosmetische huidverbetering, in mijn werk optimaliseer ik dagelijks de gezondheid van de huid. Mijn werkdag is altijd afwisselend en bestaat uit het uitvoeren van behandelingen, adviesgesprekken, controles en nazorg. Net als de behandelingen zijn ook mijn cliënten divers. Bij de één wordt de huid gekenmerkt door klachten en huidproblemen, vaak gepaard met een negatieve invloed op de kwaliteit van leven. Een ander wil af van een tatoeage die niet meer bij hem of haar past of bijvoorbeeld herinnert aan een zware tijd.”

 

Waar word je blij van tijdens je werk?

“Ik krijg nog iedere dag een lach op mijn gezicht als ik me bedenk dat ik met mijn beroep iemand letterlijk beter in z’n vel kan laten zitten. Echt enthousiast word ik als ik tijdens de behandeling direct resultaat zie, bijvoorbeeld als ik een cliënt behandel met de brandende vraag om roodheid in het gelaat te reduceren en ik tijdens een laserbehandeling direct de vaten zie wegtrekken. Dat maakt mij blij!”

 

Waar ben je echt goed in?

“Door de jaren heen heb ik ontdekt dat ik goed ben in het uitvoeren van de behandelingen, maar ook dat een beoogd eindresultaat bijna altijd gepaard gaat met de bereidwilligheid van de cliënt. Als therapeut kan ik veel met mijn behandelingen betekenen, maar écht langdurig resultaat bereik je als een cliënt ‘therapietrouw’ is, zoals dat heet. Om dit te bereiken is er wederzijds vertrouwen nodig. Ik vind het dan ook belangrijk om mijn cliënten op hun gemak te stellen en samen te zoeken naar de oplossing of therapie met het meest optimale resultaat, één waarbij de cliënt zich goed voelt. Dit doe ik door goed te luisteren en te communiceren, mijn kennis en vaardigheden in te zetten en eerlijk advies te geven over de mogelijkheden en beperkingen van een therapie. Ook dat is mijn talent.”
 

Wat is de meest gestelde vraag door jouw cliënten?

“Veelgestelde vragen zijn ‘ben ik er na 1 behandeling van af?’ en ‘is het resultaat blijvend?’ In enkele gevallen: Ja! Maar in veel gevallen ook niet. Juist omdat huidklachten en huidproblemen een negatieve invloed kunnen hebben op de kwaliteit van leven, wil ik voor mijn cliënten niets liever dan dat ze snel een gezondere huid krijgen. Ik ga dan ook doelgericht te werk. Hierbij staan veiligheid en gezondheid altijd voorop. Soms komen cliënten bij mij op gesprek met huidproblemen of klachten waarbij ze zelf al het één en ander hebben uitgeprobeerd. Dan kan mijn behandeling net het laatste stukje van de puzzel zijn dat ze nodig hebben om weer tevreden in de spiegel te kunnen kijken.”
 

Wat onderscheidt Nationaal Huidcentrum van andere klinieken?

“Wij werken uitsluitend met hoogwaardige middelen en apparatuur. Ook werken we multidisciplinair; huidtherapeuten ondersteunen de dermatologen en cosmetisch artsen en vice versa. Alle behandelaars zijn deskundig, ervaren en hebben echt een passie voor hun beroep. Dit is zeker bepalend voor de positieve sfeer in de kliniek!”
 

Meer weten?

Wil je een afspraak maken voor advies van Tamara De Grooth? Bel ons op 088 425 10 00 of stuur een mailtje naar info@nationaalhuidcentrum.nl.