Nieuw onderzoek naar liposuctie bij lipoedeem

Lipoedeem komt voor bij ca. 11% van de vrouwen. Ondanks deze hoge incidentie en medische erkenning van meer dan 75 jaar is de kennis over deze aandoening nog steeds niet optimaal. Veel (para)medici zijn niet op de hoogte van de moderne behandelmethoden. Nieuw onderzoek wijst uit dat liposuctie bij lipoedeem de levenskwaliteit van patiënten met lipoedeem aanzienlijk kan verbeteren.

 

Onderzoek: Liposuctie onder tumescente lokale anesthesie helpt bij lipoedeem

 

Hoewel de conservatieve behandelingen (ambulante compressietherapie, lymfdrainage en fysiotherapie) de klachten van lipoedeem relatief verminderen, neemt de vetophoping er niet door af. Ook dieet, sport en diuretica zijn niet of nauwelijks van invloed op de klachten van patiënten. Ondanks deze therapieën ontwikkelt het ziektebeeld zich in de loop der jaren en verergeren de symptomen voortdurend.

 

Klik hier voor het onderzoek van Dr. E. Navadeh, medisch specialist bij Nationaal Huidcentrum. Zijn onderzoek wijst uit dat liposuctie onder tumescente lokale anesthesie wél zorgt voor het afnemen van de symptomen van de aandoening en leidt tot verbetering van kwaliteit van leven. Deze behandeling wordt dan ook beschouwd als de voorkeursbehandeling bij lipoedeem.

 

Bel voor advies over liposuctie bij lipoedeem en/of het maken van een vrijblijvende afspraak bij Dr. Navadeh naar Nationaal Huidcentrum in Naarden.

 

Meer informatie over onze behandelingen bij lipoedeem vind je hier.

 

Het onderzoek naar liposuctie bij lipoedeem verscheen voor het eerst in Nederlands Tijdschrift voor Dermatologie en Venereologie, jaargang 29, nummer 1.