Informatie aanvragen
Stel een vraag
 

Algemeen

Vrouwen die last hebben van cellulite vinden dit vaak erg vervelend en weten ook hoe moeilijk het is om er af te komen. Ook hele slanke vrouwen kunnen last hebben van ontsierende putjes in de billen of op de bovenbenen. Helaas kun je er zelfs door gezond eten en veel bewegen weinig aan veranderen.

 

Cellulite of sinaasappelhuid (vaak ten onrechte cellulitis genoemd, dit is een huidinfectie) is te herkennen aan een huid met afwisselend kuiltjes en bobbeltjes. Het komt voornamelijk voor bij vrouwen op de benen, de heupen en de billen en wordt veroorzaakt door ophopingen van vocht, vet en afvalstoffen. De ophopingen worden onderhuids opgeslagen in ‘kamertjes’ met muurtjes van bindweefsels. Hierdoor wordt de huid plaatselijk naar buiten geduwd en trekken de bindweefsels de huid omlaag. Dit veroorzaakt kuiltjes afgewisseld met bobbeltjes.

Behandeling

Voor de behandeling van cellulitis hebben wij verschillende mogelijkheden.
Bij een lichte vorm van cellulite kan een reeks van endermologie behandelingen of bindweefsel behandelingen voldoende zijn. Deze behandelingen zijn dieptemassages waarbij het lichaam gestimuleerd wordt om het vocht, het vet en de afvalstoffen af te voeren. Deze behandelingen worden bij ons in de kliniek door huidtherapeuten uitgevoerd.

 

Bij een diepe vorm van cellulite adviseren wij een uitgebreidere behandeling. Een liposuctiebehandeling in combinatie met endermologie kan een zichtbare verbetering geven. Tijdens de liposuctiebehandeling worden vetcellen verwijderd. Het resultaat is een meer evenredige verdeling van het vet en een egalere huid met verbeteringen tot 70%.

Ben ik geschikt?

Jarenlang is er onderzoek gedaan naar een effectieve behandeling van cellulite. Inmiddels zijn er een aantal behandelmethoden die een goed resultaat geven. Welke methode het beste toegepast kan worden is afhankelijk van de mate van cellulite.

Adviesgesprek

Tijdens een persoonlijk adviesgesprek kunnen wij u adviseren over welke behandeling zal leiden tot optimale resultaten. Een persoonlijk advies is vrijblijvend en er zijn geen kosten aan verbonden.