Botox


Algemeen

Naarmate we ouder worden zien we dat de huid steeds meer lijntjes en rimpels gaat vertonen. Veel van deze rimpels zijn het gevolg van bewegingen die we maken met ons gezicht; de zogenaamde dynamische rimpels. Door te fronsen, verbaasd te kijken maar ook door te lachen ontstaan lijntjes die steeds minder goed wegtrekken en uiteindelijk zichtbaar blijven. Met Botox kan de arts deze lijntjes en rimpels sterk verminderen of doen verdwijnen.

 

Wat is Botox precies? Botox is een spierontspannend middel dat ervoor zorgt dat je tijdelijk bepaalde spieren niet aan kunt spannen. Het gevolg is dat de huid zich in het behandelde gebied steeds verder kan ontspannen en de rimpels steeds minder zichtbaar worden. Het resultaat is een uitgeruste en  jeugdige uitstraling.

 

Andere toepassingen van Botox

Botox is een middel dat al jaren ingezet wordt binnen de neurologie, bijvoorbeeld om spastische spieren te ontspannen. Tegenwoordig is Botox vooral bekend om zijn cosmetische toepassingen, maar zijn er nog meer mogelijkheden. Botox is een zeer effectief middel tegen (overmatig) transpireren van bijvoorbeeld de oksels maar ook van handen, voeten of het voorhoofd. Ook helpt het goed tegen tandenknarsen en kunnen mensen met spanningshoofdpijn baat hebben bij een Botox behandeling. Door bepaalde spiergroepen te behandelen is een wenkbrauwlift voor hangende wenkbrauwen ook mogelijk. Een dergelijke lift zorgt voor voor een open en frisse blik.

 

 

Vrouw met fronsrimpel en Botox injectie

Botox behandellocaties

Met Botox behandelen we verschillende locaties:

 

  • Fronsrimpel
  • Voorhoofdsrimpels
  • Kraaienpootjes
  • Gummy smile (veel tandvlees bij het lachen)
  • Kin (putjes in de kin)
  • Oksels
  • Handen
  • Voeten
  • Liquid facelift: combinatie van fillers en Botox

Bevoegd en bekwaam

Bij Nationaal Huidcentrum wordt een Botox behandeling altijd uitgevoerd door ervaren artsen. Onze cosmetisch artsen zijn aangesloten bij de NVCG (Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde).

beelmerk logo nvcg gecertificeerd arts

De NVCG heeft als doelstelling om de kwaliteit van cosmetische behandelingen te waarborgen en voortdurend te verbeteren.

 

De artsen werken uitsluitend met A-merk producten en bewezen veilige middelen.

 

Met onze NVCG-artsen staat Nationaal Huidcentrum garant voor kennis van zaken, kwaliteit van behandelingen en 100% hoogwaardige producten.

De Botox behandeling

Een Botox behandeling is eigenlijk zo gebeurd. De arts zal de Botox met een heel klein naaldje inspuiten. Direct na de behandeling zie je nog geen resultaat: het duurt tot een dag of 9 voordat je echt verschil ervaart. De behandelde spier is nu niet meer aan te spannen waardoor er in de huid geen rimpels meer ontstaan. Naarmate de tijd vordert zal de huid steeds gladder worden en zullen de rimpels vervagen. Botox werkt gemiddeld 3 tot 6 maanden.

Adviesgesprek

Een adviesgesprek met één van onze cosmetisch artsen is altijd kosteloos en vrijblijvend. Ben je benieuwd wat een cosmetische behandeling voor jou kan doen? Bel ons. Een behandeling kan, indien gewenst, meteen uitgevoerd worden.