Botox


Algemeen

 

botox

 

Hoor je soms anderen zeggen “wat zie je er moe uit” of “wat kijk je boos” terwijl je helemaal niet moe of boos bent? Met injectables kunnen onze cosmetisch artsen je helpen er weer fris, gezond en uitgerust uit te zien.
 

Hoe ontstaan rimpels?

In het gezicht heb je twee soorten rimpels: statische en dynamische rimpels. Statische rimpels ontstaan bijvoorbeeld door verlies van elasticiteit van de huid of afvallen. Dynamische rimpels krijg je door het gebruik van je spieren (denk maar aan lachrimpeltjes en de fronsrimpel tussen je wenkbrauwen).
 

Fronsrimpel

Vooral de fronsrimpel geeft je gezicht een bozige of norse uitstraling. Door te fronsen ontstaan er verticale rimpels tussen de wenkbrauwen. Zodra je stopt met fronsen verdwijnen deze rimpels weer. Naarmate we ouder worden blijven deze rimpels zichtbaar. Helaas is niet fronsen geen optie, het gebeurt onbewust!  Wat wél helpt is de spier te laten ontspannen met Botuline toxine.
 

Botuline toxine

Botuline toxine is een andere naam voor het meest bekende merk spierontspanner dat iedereen kent. Omdat het een geneesmiddel is, kunnen wij het merk hier niet noemen. Daarom gebruiken wij op onze website de naam van de werkzame stof.
 
Botuline toxine ontspant de spieren door de overdracht van de zenuwsignalen naar de spier tijdelijk stil te leggen. Zolang het middel werkzaam is blijft de huid ontspannen en vervagen de rimpels. Botuline toxine is een veilig middel dat al jaren wordt toegepast in onder meer de neurologie (bijvoorbeeld bij mensen met spasmen). Binnen de cosmetische wereld worden kleinere hoeveelheden gebruikt.
 

Behandeling

Alleen een bevoegd en bekwaam arts mag behandelingen met Botuline toxine uitvoeren. De cosmetisch artsen van Nationaal Huidcentrum zijn allen aangesloten bij de NVCG (Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde) en voeren de beschermde titel ‘Cosmetisch Arts NVCG’.

 

De NVCG heeft als doelstelling om de kwaliteit van cosmetische behandelingen te waarborgen en voortdurend te verbeteren. Met haar NVCG-gecertificeerde artsen staat Nationaal Huidcentrum dan ook garant voor kennis van zaken en kwaliteit. Bovendien gebruiken wij alleen 100% hoogwaardige producten.

Adviesgesprek

Ben je benieuwd wat een cosmetische behandeling voor jou kan doen? Bel ons. Een adviesgesprek met onze cosmetisch artsen is altijd vrijblijvend. Als je wilt, kan de arts je na het adviesgesprek meteen behandelen.

Tarieven

Het tarief is afhankelijk van de locatie en hoeveelheid materiaal dat de arts gebruikt om het mooiste resultaat te krijgen.