Informatie aanvragen
Ik heb een vraag
Terugbelverzoek
 

Algemeen

Ruime ervaring in haartransplantaties
Als je je stoort aan je kalende kruin of dieper wordende inhammen dan kun je daar tegenwoordig gewoon iets aan laten doen. Haartransplantaties worden steeds populairder en dat is niet zo gek; de behandelingen zijn vaak nagenoeg onzichtbaar uit te voeren, pijnloos en het herstel is snel.

 

Wie voor een haartransplantatie kiest, wil dat weloverwogen doen. Nationaal Huidcentrum voert de nieuwste technieken uit op het gebied van haartransplantatie. We hebben ruim 35 jaar ervaring in huis!

 

Voor het uitvoeren van de behandeling zijn verschillende methoden mogelijk.

 

De meest geavanceerde methodes zijn:

 

FUE behandeling

Folliculaire Unit Extraction (FUE) is een methode waarbij de grafts (weefsel met daarin het haartje en het haarzakje) één voor één geoogst worden uit het donorgebied met een klein naaldje (doorsnede van 0,7 tot 1,00). Deze grafts worden in hun geheel uit het donorgebied gehaald.

 

FUE STAMCEL behandeling

De FUE STAMCEL behandeling is een verfijnde techniek gebaseerd op FUE. Het naaldje waarmee de grafts uit het donorgebied gehaald worden heeft een doorsnede van 0,5 tot 0,7 mm. Hierdoor blijft een deel van de stamcellen en de haarwortel achter in het donorgebied. Uit dit achtergebleven materiaal in het donorgebied kan weer een nieuw haartje groeien. Hoe meer haartjes er terug groeien, hoe beter het donorgebied bespaard blijft.

Oorzaak van haaruitval
Per dag verlies je ongeveer 100 tot 150 haren. Omdat er iedere dag ongeveer evenveel haren aangroeien is dit niet zichtbaar. Wanneer er echter minder of geen nieuwe haren aangroeien is er sprake van haaruitval en wordt dit zichtbaar in de vorm van kale plekken. Ongeveer 70% van de mannen en 40 % van de vrouwen krijgt hiermee te maken. De meest voorkomende oorzaak van haaruitval is een toename van het hormoon Dihydroxyltestosteron (DHT). Dit hormoon bindt zich aan het haarzakje waardoor deze afsterft. Haaruitval door DHT is erfelijk bepaald.

 

Lees hier meer over een haartransplantatie

Behandeling

Voor de behandeling
Je meldt je op de afgesproken dag en tijd bij Nationaal Huidcentrum. Indien je het prettig vindt kun je iemand meebrengen om je te vergezellen tijdens de behandeling. We komen je ophalen uit de wachtkamer en nemen nogmaals met je door wat we hebben afgesproken. Op basis van deze afspraken tekenen we in overleg met jou het te behandelen gebied af en nemen we foto’s voor in je dossier.

Tijdens de behandeling
Tijdens een haartransplantatie wordt het eigen haar van het achterhoofd verplaatst naar de plek waar het haar uitgevallen is of dunner is geworden. Dit wordt gedaan door het haarzakje met haartje (graft) te verplaatsen. We gebruiken hiervoor een heel klein boortje/naaldje waarmee we de grafts uit het donorgebied halen. Voordat we daarmee beginnen zullen we het donorgebied eerst moeten scheren en verdoven. Als het donorgebied niet te groot is en het haar op het achterhoofd niet te kort, kunnen we het geschoren gebied meestal verstoppen onder de rest van het haar. Om de huid te verdoven krijg je enkele prikjes in de hoofdhuid waarna de behandeling geheel pijnloos kan worden uitgevoerd. Bij het uithalen van de grafts lig je op je buik in onze comfortabele behandelstoel. Wij kunnen een muziekje voor je opzetten, houden je aan de praat of je mag gaan slapen. Wel moet je tijdens de behandeling zo goed mogelijk stil liggen. Natuurlijk houden we af en toe pauze voor een drankje en zullen we jou en je eventuele begeleider voorzien van een heerlijke lunch.

 

Wanneer alle grafts geoogst zijn uit het donorgebied kun je rechtop gaan zitten voor het vervolg van de behandeling. Als je het prettig vindt kun je dan televisie kijken. Nu krijgen de grafts hun nieuwe plaats op het hoofd. We zullen eerst weer de huid verdoven. Meestal is het niet nodig om dit gebied te scheren.

Na de behandeling
Direct na de behandeling heb je zowel op het achterhoofd (in het donorgebied) als in het ontvangstgebied kleine rode puntjes en een rode huid. In de dagen na de behandeling vormen zich kleine korstjes. Het is belangrijk dat je hier niet aan zit. Soms ontstaat er ook wat zwelling die binnen enkele dagen weer weg zal zakken. Pas een week na de haartransplantatie mag je je haar weer wassen en stylen. Ook zul je in de eerste week bijvoorbeeld niet mogen sporten. Je krijgt hierover uitgebreide instructies mee op papier.

We raden je aan om je te laten rijden na de behandeling. Ondanks het feit dat je de hele dag weinig hoeft te doen is het een vermoeiende dag. Wanneer de behandeling klein is en je in de buurt woont kun je uiteraard zelf naar huis rijden. Na ongeveer 6 weken zien we je terug voor de eerste controle. Mocht je eerder vragen hebben dan zijn we voor onze klanten 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

Resultaat
Het resultaat van een haartransplantatie laat even op zich wachten. De nieuwe haartjes vallen eerst weer uit, dit kan vrij snel na de behandeling al beginnen. Pas een maand of 3 na de behandeling zal de eerste (blijvende) haargroei zichtbaar worden. Deze haartjes hebben nog wel even tijd nodig om dikker en sterker te worden. We zien je daarom graag na een maand of 6 terug. Pas na 9 tot 12 maanden kunnen we samen het eindresultaat beoordelen tijdens de laatste controle. We zullen dan weer foto’s nemen om het verschil goed in kaart te brengen.

 

Omdat de verplaatste grafts uit een gebied komen waar het haar bestand is tegen DHT en haaruitval, zullen de getransplanteerde haren niet uitvallen zolang je gezond blijft.

Ben ik geschikt?

Is mijn situatie geschikt voor een haartransplantatie?
Wanneer je op bepaalde plekken op het hoofd last hebt van kaalheid kan een haartransplantatie vaak uitkomst bieden. Natuurlijk moet er wel voldoende haar groeien in het zogenaamde donorgebied. Het donorgebied bevindt zich globaal midden op het achterhoofd, ter hoogte van en net boven de oren. In dit gebied moet er naast genoeg haar ook haar zitten van goede kwaliteit. Wij zullen dit uiteraard beoordelen bij het intake gesprek. De behandeling is geschikt voor alle mannen en vrouwen die aan deze voorwaarden voldoen. De grootte en kwaliteit van het donorgebied zijn bepalend voor de hoeveelheid haar die we kunnen verplaatsen.

 

 

Een haartransplantatie is naast erfelijke kaalheid ook geschikt voor aangeboren kale plekken, lege plekken na bestraling of op littekens. Voor de behandeling moet je gezond zijn, reële wensen hebben wat betreft het eindresultaat en over voldoende donorharen beschikken.

 

In het geval van bepaalde haar- of huidziekten is een haartransplantatie niet altijd mogelijk. Ook kunnen we bepaalde vormen van diffuse kaalheid (dunner worden haar over het hele hoofd dus ook in het donorgebied) niet altijd behandelen.

 

Hoe dekkend de haartransplantatie uiteindelijk wordt, is afhankelijk van het aantal behandelingen dat je ondergaat en het aantal grafts dat per behandeling wordt herplaatst. Daarnaast speelt de haarsoort een grote rol. Krullend, donker haar geeft een betere dekking dan bijvoorbeeld steil blond haar. Op de voor en na foto’s kun je het best kijken naar iemand die hetzelfde soort haar heeft om een inschatting te maken.

Adviesgesprek

Voordat er een haartransplantatie kan plaatsvinden zullen we je eerst moeten zien tijdens een vrijblijvend consult. Tijdens dit gesprek onderzoeken wij of een haartransplantatie aan jouw wensen voldoet en of jouw situatie geschikt is. Vervolgens nemen wij de hele behandeling stap-voor-stap met je door en doen we een prijsopgave. Alle besproken punten en het prijsvoorstel krijg je mee naar huis. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

 

 

 

 

Tijdens het adviesgesprek bekijken we het donormateriaal, het gebied dat je wil laten behandelen en vertellen we je alles over het herstel en de nazorg. We kunnen ook samen de eventuele nieuwe haarlijn aftekenen. Hiervan mag je uiteraard foto’s nemen zodat je het thuis nog eens rustig kunt bekijken.

Foto's

Voor -en na foto’s


Voor Nationaal Huidcentrum Haartransplantatie
Na Nationaal Huidcentrum Haartransplantatie
Voor Nationaal Huidcentrum Haartransplantatie
Na Nationaal Huidcentrum Haartransplantatie
Voor Nationaal Huidcentrum Haartransplantatie
Na Nationaal Huidcentrum Haartransplantatie
Voor Nationaal Huidcentrum Haartransplantatie
Na Nationaal Huidcentrum Haartransplantatie
Voor Nationaal Huidcentrum Haartransplantatie
Na Nationaal Huidcentrum Haartransplantatie
Voor Nationaal Huidcentrum Haartransplantatie
Na Nationaal Huidcentrum Haartransplantatie
Nationaal Huidcentrum Haartransplantatie Nationaal Huidcentrum Haartransplantatie Nationaal Huidcentrum Haartransplantatie Nationaal Huidcentrum Haartransplantatie Nationaal Huidcentrum Haartransplantatie Nationaal Huidcentrum Haartransplantatie

Tarieven

Kosten haartransplantatie inzichtelijk

De kosten van een haartransplantatie zijn afhankelijk van het aantal haarzakjes dat wordt verplaatst. Tijdens het intakegesprek bespreken we daarom je wensen en bekijken de kwaliteit van je donorharen. Hierbij spelen bijvoorbeeld de dikte en kleur van je haar een rol. Donker krullend haar geeft een betere dekking dan stijl blond haar. Op basis van alle indicatoren maken we een passende aanpak en prijsafspraak.

 

Model- en last minute korting
Wij zijn altijd geïnteresseerd in mannen en vrouwen die voor- en na foto’s beschikbaar stellen. Zo kunnen wij jouw ervaring op onze website delen en anderen helpen. Dit tegen een aantrekkelijke korting. Daarnaast is het mogelijk om je op te geven voor een last minute behandeling. Mocht er onverhoopt een haartransplantatie uitvallen dan word je gebeld en bieden wij een gereduceerd tarief.

Behandeling
Vanaf prijs

Impressievideo