Dit is waarom haartransplantatie steeds populairder wordt

Stoor je je aan een kalende kruin of dieper wordende inhammen? Heb je een litteken zonder haargroei of erger je je aan die open plek in je wenkbrauw? Daar kun je tegenwoordig gewoon iets aan laten doen! Haartransplantatie wordt steeds populairder en dat is niet zo gek. Bij Nationaal Huidcentrum is de behandeling vrijwel onzichtbaar en je herstelt razendsnel.

Een discrete methode die uitkomst biedt

Als je last hebt van kaalheid of haarloze plekjes – ook bij littekens en na bestraling – kan een haartransplantatie uitkomst bieden. Vind je het idee toch wel een beetje gênant? Met onze methode is het behandelde gebied goed te camoufleren, zodat niemand in de gaten heeft dat je een haartransplantatie ondergaat. De behandelaar – met 35 jaar(!) ervaring – voert de haartransplantatie uit volgens de nieuwste technieken; vrijwel onzichtbaar, nagenoeg pijnloos en snel.


De oorzaak van haaruitval

Per dag verlies je ongeveer 100 tot 150 haren. Hier merk je niets van, omdat er iedere dag ongeveer evenveel haren aangroeien. Wanneer er minder of geen nieuwe haren aangroeien, is er sprake van haaruitval en begin je kale plekken te zien. Hier krijgt ongeveer 70% van de mannen en 40% van de vrouwen mee te maken.

De meest voorkomende oorzaak van haaruitval is een toename van het hormoon Dihydroxyltestosteron (DHT). Dit hormoon bindt zich aan het haarzakje waardoor deze afsterft. Haaruitval door DHT is erfelijk bepaald.


Hoe werkt de haartransplantatietechniek?

Tijdens een haartransplantatie wordt je eigen haar (meestal van het achterhoofd) verplaatst naar de plek waar het haar dunner is geworden of is uitgevallen. Dit doen we door vanuit het ‘donorgebied’ het haarzakje met haartje (de zogenaamde graft) te verplaatsen.

De FUE stamcel techniek die we bij Nationaal Huidcentrum gebruiken is de meest verfijnde die er is. Het naaldje waarmee de haartransplantatie wordt uitgevoerd is vele malen fijner dan andere technieken. Hierdoor blijft het donorgebied bespaard.

Omdat de verplaatste grafts uit een gebied komen waar het haar bestand is tegen DHT en haaruitval, zullen de getransplanteerde haren – zolang je gezond blijft – niet uitvallen.


Ben ik geschikt voor een behandeling?

De meest belangrijke voorwaarden:

  • Je bent gezond
  • Er is voldoende haar in het donorgebied
  • In het donorgebied groeit haar van goede kwaliteit
  • Je hebt reële wensen over het eindresultaat. Krullend, donker haar geeft bijvoorbeeld een betere dekking dan steil, blond haar

 

Een haartransplantatie is soms niet mogelijk bij bepaalde haar- of huidziekten en vormen van diffuse kaalheid (dunner wordend haar over het hele hoofd, dus ook in het donorgebied).

De voordelen van een haartransplantatie bij Nationaal Huidcentrum

 • Vrijwel onzichtbaar
 • Nagenoeg pijnloos
 • De nieuwste technieken
 • Behoud van gezonde haren
 • De meeste ervaring
 • Dezelfde dag weer naar huis
 • Je kunt gewoon blijven doorwerken
 • Snel herstel

 

Kom langs voor een vrijblijvend consult

Wil je meer weten? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend consult, waarin we het donorgebied bekijken en je alles vertellen over de kosten, het herstel en de nazorg. Je krijgt alle besproken punten en het prijsvoorstel mee naar huis. Zo weet je precies waar je aan toe bent.