Informatie aanvragen
Ik heb een vraag
Terugbelverzoek
 

Algemeen

Wat is acne?
Acne vulgaris, meestal acne genoemd, is de medische term voor jeugdpuistjes. Bijna iedereen in de puberteit krijgt wel in meer of mindere mate met acne te maken. De één heeft last van enkele puistjes, en bij de ander is het een uitgebreide huidaandoening. Acne kan een negatieve invloed hebben en daarmee het plezier in het dagelijks leven ontnemen. Wij begrijpen dit maar al te goed. Onze artsen en huidtherapeuten hebben veel ervaring met het behandelen van acne. En met succes; 94% van onze patiënten die zich melden met acne hebben na de behandeling een ‘schone’ huid. Acne behandelingen vallen, net als in het ziekenhuis, (deels) onder de verzekerde zorg.

 

Hoe ontstaat acne?
Acne ontstaat door een ontsteking van de huid rondom de talgklieren (talgklierfollikels). De talgklieren in het gezicht, op de rug en de borst gaan tijdens de pubertijd meer talg produceren. Indien er te veel talg wordt geproduceerd, kan de talg zich ophopen en de uitvoergang van de talgklier verstopt raken. Deze onderhuidse ophopingen zorgen uiteindelijk voor ontstekingen. Hierdoor ontstaan mee-eters en puistjes. Lees hier meer over het ontstaan van acne.

Behandeling

Acne blijft een aandoening met een chronisch karakter. Zelfs de lichtere vormen van acne eisen vaak langdurige aandacht. Een standaardbehandeling voor acne bestaat niet. De ernst van de aandoening, de klachten, het optreden van littekenvorming, maar ook leeftijd en geslacht, bepalen met welke acnetherapie zal worden gestart.

Wij kunnen je de volgende behandelingen aanbieden:

 

Uitwendige acnebehandelingen
Voor de lichtere vormen van acne geven wij er de voorkeur aan om deze te behandelen op therapeutische basis, die de acne van buitenaf aanpakt.

 

Voorbeelden van mogelijke behandelingen zijn:

Bovenstaande behandelingen worden uitgevoerd door de huidtherapeute. Ook zal de huidtherapeute je adviseren hoe je de huid het beste kunt schoonhouden en verzorgen. In sommige gevallen zullen verschillende behandelingen met elkaar gecombineerd worden.

 

Inwendige acnebehandelingen
Indien er sprake is van een hevige acne dan zal de aandoening van binnenuit aangepakt moeten worden en word je behandeld door de dermatoloog. Bij de behandeling heeft men de keuze uit diverse middelen die op verschillende manieren werken. Onze dermatologen adviseren je hier graag over.

Adviesgesprek

Acne is één van de meest voorkomende huidaandoeningen. Daarom hebben dermatologen en huidtherapeuten van Nationaal Huidcentrum hier een speciaal behandeltraject voor ontwikkeld.

 

Tijdens een eerste consult wordt de vorm en mate van acne bepaald. Vervolgens wordt er een behandeltraject op maat geadviseerd.

 

Veelal vallen deze behandelingen onder de vergoedingen die door de zorgverzekeraar worden gehanteerd. Hiervoor verwijzen wij je naar jouw polis. Voor een bezoek aan de dermatoloog heb je een verwijsbrief nodig van je huisarts.