Last van hardnekkige acne?


Blijvende jeugdpuistjes

Acne vulgaris – meestal acne genoemd – is de medische term voor jeugdpuistjes. Bijna iedereen in de puberteit krijgt er in meer of mindere mate mee te maken.

 

De één heeft last van enkele puistjes en bij de ander is acne een uitgebreide huidaandoening. In het laatste geval kan acne van negatieve invloed zijn op het zelfbeeld en zelfs het plezier in het dagelijks leven ontnemen, zeker in deze leeftijd.

 

Wij begrijpen de impact van hardnekkige acne maar al te goed. Onze artsen en huidtherapeuten hebben dan ook veel ervaring met het behandelen van acne. En met succes; 94% van onze patiënten hebben na de behandeling een ‘schone’ huid. Acnebehandelingen vallen, net als in het ziekenhuis, (deels) onder de verzekerde zorg.

 

Hoe ontstaat acne?

De talgklieren in het gezicht, op de rug en de borst produceren tijdens de pubertijd meer talg. Door ophoping van talg kan de uitvoergang van de talgklier verstopt raken. Door de onderhuidse ophopingen ontsteekt de huid rondom de talgklierfollikels en zo ontstaan er mee-eters en puistjes.

 

jonge vrouw met last van acne die een jeugdpuistje uitknijpt

Multidisciplinair behandeltraject voor acne

Acne blijft vaak een aandoening met een chronisch karakter. Zelfs de lichtere vormen van acne eisen vaak langdurige aandacht. Er is dan ook geen standaardbehandeling voor acne. De ernst van de aandoening, de klachten, het optreden van littekenvorming maar ook leeftijd en geslacht bepalen met welke acnetherapie we zullen starten. Daarom ontwikkelden de dermatologen en huidtherapeuten van Nationaal Huidcentrum een speciaal behandeltraject;

 

Uitwendige acnebehandelingen
Voor de lichtere vormen van acne geven wij de voorkeur aan een (combinatie van) behandelingen op therapeutische basis die de acne van buitenaf aanpakt, zoals:

  • Dieptereiniging van de huid
  • Chemische peelings
  • UV-lichttherapie
  • Laserbehandelingen
  • Huidverzorgende producten van DermaCeutic: Mask 15, Foamer 5, Foamer 25, Advanced Cleanser en HyalCeutic

Deze behandelingen worden uitgevoerd door de huidtherapeute. Zij adviseert je eveneens hoe je de huid het beste kunt schoonhouden en verzorgen. Bij Nationaal Huidcentrum is een adviesconsult altijd gratis en vrijblijvend. Maak hier een afspraak voor een intake bij de huidtherapeute.

 

Inwendige acnebehandelingen
Is er sprake van een hevige acne, dan zal de aandoening met behulp van medicatie ook van binnenuit aangepakt moeten worden.

 

In dit geval word je behandeld door de dermatoloog, die je graag over de aanpak adviseert. Met een doorverwijzing van de huisarts worden acnebehandelingen door de dermatoloog (deels) vergoed.

Gratis advies bij Nationaal Huidcentrum

Acne is één van de meest voorkomende huidaandoeningen en de aanpak verschilt per persoon.

 

Heb je last van acne of heb je een dochter of zoon die last heeft van acne? Maak dan een afspraak bij één van onze dermatologen of huidtherapeuten via telefoonnummer 088 425 1000.

 

In het eerste consult bepalen we de vorm en mate van acne. Vervolgens adviseren we een behandeltraject op maat. Met een verwijzing van de huisarts valt het consult bij de dermatoloog onder verzekerde zorg.