Last van hardnekkige acne?


Blijvende jeugdpuistjes

Acne vulgaris, meestal acne genoemd, is de medische term voor jeugdpuistjes. Bijna iedereen in de puberteit krijgt er in meer of mindere mate mee te maken. De één heeft last van enkele puistjes en bij de ander is het een uitgebreide huidaandoening.

 

Acne kan een negatieve invloed hebben en daarmee het plezier in het dagelijks leven ontnemen. Wij begrijpen dit maar al te goed. Onze artsen en huidtherapeuten hebben veel ervaring met het behandelen van acne. En met succes; 94% van onze patiënten die zich melden met acne hebben na de behandeling een ‘schone’ huid. Acnebehandelingen vallen, net als in het ziekenhuis, (deels) onder de verzekerde zorg.

 

Hoe ontstaat acne?
Acne ontstaat door een ontsteking van de huid rondom de talgklieren (talgklierfollikels). De talgklieren in het gezicht, op de rug en de borst gaan tijdens de pubertijd meer talg produceren. Indien er te veel talg wordt geproduceerd, kan de talg zich ophopen en de uitvoergang van de talgklier verstopt raken. Deze onderhuidse ophopingen zorgen uiteindelijk voor ontstekingen. Hierdoor ontstaan mee-eters en puistjes.

 

jonge vrouw met last van acne die een jeugdpuistje uitknijpt

Een speciaal behandeltraject voor acne

Acne blijft een aandoening met een chronisch karakter. Zelfs de lichtere vormen van acne eisen vaak langdurige aandacht. Een standaardbehandeling voor acne bestaat niet. De ernst van de aandoening, de klachten, het optreden van littekenvorming, maar ook leeftijd en geslacht, bepalen met welke acnetherapie zal worden gestart.

 

Wij bieden de volgende behandelingen aan:

 

Uitwendige acnebehandelingen
Voor de lichtere vormen van acne geven wij de voorkeur voor een behandeling op therapeutische basis die de acne van buitenaf aanpakt. Voorbeelden van mogelijke behandelingen:

 

 

Bovenstaande behandelingen worden uitgevoerd door de huidtherapeute. Zij adviseert hoe je de huid het beste kunt schoonhouden en verzorgen. In sommige gevallen worden verschillende behandelingen gecombineerd.

 

Inwendige acnebehandelingen
Als er sprake is van een hevige acne, dan zal de aandoening van binnenuit aangepakt moeten worden. In dit geval word je behandeld door de dermatoloog, die je graag over de aanpak adviseert.

Adviesgesprek

Acne is één van de meest voorkomende huidaandoeningen. De dermatologen en huidtherapeuten van Nationaal Huidcentrum ontwikkelden dan ook een speciaal behandeltraject. In het eerste consult wordt de vorm en mate van acne bepaald. Vervolgens adviseert men een behandeltraject op maat.

 

Heb je last van acne of heb je een dochter of zoon die last heeft van acne? Maak dan een afspraak bij één van onze dermatologen via telefoonnummer 088 425 1000. Met een verwijzing van de huisarts valt het consult bij de dermatoloog onder de verzekerde zorg.