Een buikhuidcorrectie rekent af met overtollige huid


De voordelen van een buikhuidcorrectie

Ook al heb je geen last van overgewicht, toch kun je het gevoel hebben je buik te moeten verstoppen vanwege een overschot aan huid door bijvoorbeeld een zwangerschap, gewichtsverlies of liposuctie. In zo’n geval kan een buikhuidcorrectie uitkomst bieden. 

 

Wat is een buikhuidcorrectie precies?

Als we jong zijn is de huid elastisch en past het zich goed aan. Helaas verliest de huid naarmate we ouder worden aan elasticiteit. Het kan voorkomen dat de huid zó ver is opgerekt, dat het niet meer in de oude vorm terugkomt. De enige oplossing is dan verwijdering van het huidoverschot. Een buikhuidcorrectie doet veel voor je zelfvertrouwen. Na de correctie kun je weer zonder problemen alles dragen.

 

Een buikhuidcorrectie is een cosmetische ingreep om verslapte huid te corrigeren. Het is geen manier om overgewicht tegen te gaan. Heb je last van overgewicht, dan kun je beter eerst afvallen en/of kiezen voor liposuctie. Dan is het eindresultaat beter voorspelbaar en vaak ook mooier.

 

Een buikhuidcorrectie is ook niet hetzelfde als een buikwandcorrectie. In het laatste geval wordt er – naast huid – ook een overschot aan vet verwijderd. Dit is een grote ingreep die onder narcose moet worden uitgevoerd. In Nationaal Huidcentrum voeren wij alleen buikhuidcorrecties uit onder plaatselijke verdoving. Je kunt nog dezelfde dag naar huis. Ook herstel je vele malen sneller.

 

Na een zwangerschap of veel afvallen kan de huid gaan hangen

Wat gebeurt er tijdens een behandeling?

Je meldt je ongeveer een half uur voor de ingreep in de kliniek. De assistente haalt je op uit de wachtkamer en brengt je naar je eigen rustkamer, waar je iets te drinken krijgt en de behandeling nog eens met je wordt doorgenomen. Je begeleider mag in deze ruimte blijven wachten.
 
In de behandelkamer worden er eerst voor-foto’s van je buik gemaakt. Daarna tekent de arts de huid zorgvuldig af, om precies te bepalen hoeveel huid hij kan wegnemen. Vervolgens verdooft hij het gebied. Deze prikjes zijn het enige dat je van de ingreep voelt. Dan maakt de arts een incisie en neemt hij de overtollige huid weg. Vervolgens sluit hij de huidlagen met een dunne draad. Over de wond komen brede pleisters. De behandeling van een huidcorrectie duurt – afhankelijk van de lengte van de incisie – circa 2 tot 2,5 uur.

 

Direct na de behandeling word je terug naar de rustkamer gebracht, waar je kunt genieten van een hapje en een drankje. Als je je goed voelt en de arts je heeft beoordeeld mag je weer naar huis. Het is wel de bedoeling dat je je laat rijden. Na de behandeling dien je de wond twee weken rust te geven om te genezen. Daarna kun je geleidelijk je dagelijkse werkzaamheden hervatten.

 

Meer weten over deze behandeling? Maak een vrijblijvende afspraak of bel 088-4251000.

Ben ik geschikt?

Om te bepalen of deze behandeling voor jou geschikt is, zullen we je moeten zien. Voorafgaand aan dit consult kunnen we je vragen om ons desgewenst wat foto’s te sturen.

 

Bij een buikhuidcorrectie verwijderen we de overtollige huid onder de navel

Adviesgesprek

In een vrijblijvend intakegesprek krijg je persoonlijk advies en informeren we je over de voor- en nazorg van deze behandeling. Voor het maken van deze afspraak kun je ons bereiken op 088-425 10 00.

Tarieven

Een buikhuidcorrectie (of mini-plastiek) kent verschillende uitvoeringen. De behandeltijd hangt sterk af van de moeilijkheidsgraad.