Informatie aanvragen
Ik heb een vraag
Terugbelverzoek
 

Algemeen

Een buikhuidcorrectie kan veel doen voor je zelfvertrouwen. Ook al heb je geen last van overgewicht, toch kun je het gevoel hebben je buik te moeten verstoppen vanwege een huidoverschot. Na een buikhuidcorrectie kun je weer zonder problemen strakkere kleding dragen.

 

Een teveel aan huid kan ontstaan door bijvoorbeeld het verliezen van gewicht, door een zwangerschap of na een liposuctie. De huid is zeer elastisch als we jong zijn en kan zich goed aanpassen. Helaas verliest de huid steeds meer van die elasticiteit naarmate we ouder worden. Ook kan de huid soms zo ver zijn opgerekt dat het niet meer mogelijk is om weer helemaal in de oude vorm terug te komen. De enige oplossing is dan een correctie door het overschot aan huid te verwijderen. Over hoe de behandeling wordt uitgevoerd lees je hieronder meer.

 

Een buikhuidcorrectie is niet hetzelfde als een buikwandcorrectie; hierbij wordt er ook een overschot aan vet verwijderd. Een buikwandcorrectie is een grote ingreep die onder narcose moet worden uitgevoerd. Bij een buikhuidcorrectie hoeft er alleen plaatselijk verdoofd te worden en is het herstel vele malen korter.

 

Om te bepalen of deze behandeling geschikt is voor je zullen we je moeten zien. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek geven onze specialisten je persoonlijk advies.

Behandeling

De behandeldag

Je meldt je ongeveer een half uur voor de ingreep samen met je begeleider. Je wordt naar je eigen rustkamer gebracht waar je iets te drinken krijgt aangeboden en de behandeling nog een keer met je doorgenomen wordt. Je begeleider mag in deze ruimte blijven wachten. In de ruimte is een televisie, muziekinstallatie en WiFi aanwezig.

 

De arts tekent je huid zorgvuldig af, zodat hij precies kan bepalen hoeveel huid weggenomen kan worden. Vervolgens wordt het gebied verdoofd. Deze prikjes zijn het enige dat je voelt van de ingreep. De arts maakt een incisie in de huid waarna hij de huid losmaakt om de overtollige huid weg te nemen. Daarna worden de verschillende huidlagen met een dunne draad gesloten. Over de wond worden brede pleisters geplakt. De behandeling van een huidcorrectie duurt, afhankelijk van de lengte van de incisie, circa 1 uur.

 

Direct na de behandeling word je weer naar de rustkamer gebracht en kun je in de comfortabele ligstoel genieten van een hapje en een drankje. Als je je goed voelt en de arts heeft je beoordeeld mag je weer naar huis. Het is wel de bedoeling dat je je laat rijden. Na de behandeling moet je de buik twee weken de tijd gunnen om te genezen. Daarna kun je geleidelijk je dagelijkse werkzaamheden hervatten.

 

Wat mag je van de behandeling verwachten?
Een buikhuidcorrectie is geen middel om overgewicht tegen te gaan maar om de huid, welke verslapt is, te corrigeren. Heb je last van overgewicht, dan kun je beter eerst afvallen voordat je de ingreep ondergaat. Het resultaat is dan mooier en bovendien is het eindresultaat beter voorspelbaar.

 

Meer weten over deze behandeling? Neem gerust contact met ons op. Klik hier of bel 088-4251000

Foto's

Voor -en na foto’s


Voor Nationaal Huidcentrum Buikhuidcorrectie
Na Nationaal Huidcentrum Buikhuidcorrectie
Voor Nationaal Huidcentrum Buikhuidcorrectie
Na Nationaal Huidcentrum Buikhuidcorrectie
Nationaal Huidcentrum Buikhuidcorrectie Nationaal Huidcentrum Buikhuidcorrectie

Tarieven

Een buikhuidcorrectie of mini buikwandplastiek kent verschillende uitvoeringen. De behandeltijd hangt sterk af van de moeilijkheidsgraad.

Behandeling
All-in prijs
Buikhuidcorrectie
€ 1.750,-