Een buikhuidcorrectie rekent af met overtollige huid


De voordelen van een buikhuidcorrectie

Ook al heb je geen last van overgewicht, toch kun je het gevoel hebben je buik te moeten verstoppen vanwege een overschot aan huid door bijvoorbeeld een zwangerschap, gewichtsverlies of liposuctie. In zo’n geval kan een buikhuidcorrectie uitkomst bieden. 

 

Wat is een buikhuidcorrectie precies?

Als we jong zijn is de huid elastisch en past het zich goed aan. Helaas verliest de huid naarmate we ouder worden aan elasticiteit. Het kan voorkomen dat de huid zó ver is opgerekt, dat het niet meer in de oude vorm terugkomt. De enige oplossing is dan verwijdering van het huidoverschot. Een buikhuidcorrectie doet veel voor je zelfvertrouwen. Na de correctie kun je weer zonder problemen alles dragen.

 

Een buikhuidcorrectie is een cosmetische ingreep om verslapte huid te corrigeren. Het is geen manier om overgewicht tegen te gaan. Heb je last van overgewicht, dan kun je beter eerst afvallen en/of kiezen voor liposuctie. Dan is het eindresultaat beter voorspelbaar en vaak ook mooier.

 

Een buikhuidcorrectie is ook niet hetzelfde als een buikwandcorrectie. In het laatste geval wordt er – naast huid – ook een overschot aan vet verwijderd. Dit is een grote ingreep die onder narcose moet worden uitgevoerd. In Nationaal Huidcentrum voeren wij alleen buikhuidcorrecties uit onder plaatselijke verdoving. Je kunt nog dezelfde dag naar huis. Ook herstel je vele malen sneller.

 

Na een zwangerschap of veel afvallen kan de huid gaan hangen

Wat gebeurt er tijdens de behandeling?

Je meldt je ongeveer een half uur voor de ingreep in de kliniek. De assistente haalt je op uit de wachtkamer en brengt je naar je eigen rustkamer, waar je iets te drinken krijgt en de behandeling nog eens met je wordt doorgenomen. Je begeleider mag in deze ruimte blijven wachten.

In de behandelkamer worden er eerst voor-foto’s van je buik gemaakt. Daarna tekent de arts de huid zorgvuldig af, om precies te bepalen hoeveel huid hij kan wegnemen. Vervolgens verdooft hij het gebied. Deze prikjes zijn het enige dat je van de ingreep voelt. Dan maakt de arts een incisie en neemt hij de overtollige huid weg. Vervolgens sluit hij de huidlagen met een dunne draad. Over de wond komen brede pleisters. De behandeling van een huidcorrectie duurt – afhankelijk van de lengte van de incisie – circa 2 tot 2,5 uur.

 

Direct na de behandeling word je terug naar de rustkamer gebracht, waar je kunt genieten van een hapje en een drankje. Als je je goed voelt en de arts je heeft beoordeeld mag je weer naar huis. Het is wel de bedoeling dat je je laat rijden. Na de behandeling dien je de wond twee weken rust te geven om te genezen. Daarna kun je geleidelijk je dagelijkse werkzaamheden hervatten.

Meer weten over deze behandeling? Maak een vrijblijvende afspraak of bel 088-4251000.

Ben ik geschikt?

Om te bepalen of deze behandeling voor jou geschikt is, zullen we je moeten zien. Voorafgaand aan dit consult kunnen we je vragen om ons desgewenst wat foto’s te sturen.

 

Bij een buikhuidcorrectie verwijderen we de overtollige huid onder de navel

Adviesgesprek

In een vrijblijvend intakegesprek krijg je persoonlijk advies en informeren we je over de voor- en nazorg van deze behandeling. Voor het maken van deze afspraak kun je ons bereiken op 088-425 10 00.

 

Download hier onze digitale folder. 

Veelgestelde vragen

Voor wie is een buikhuidcorrectie geschikt?

Je komt in aanmerking voor een buikhuidcorrectie als je op je buik een losse huid hebt, waar geen vet meer onder zit (ongeveer als de plooi die je kunt pakken op de rug van je hand). Als er op de plek van de verslapte huid ook vet zit, zal er eerst een liposuctiebehandeling worden gedaan. Is het gebied met verslapping te groot, bijvoorbeeld helemaal rondom de navel of is het een groot oppervlak met vel en vet (ook wel vetschort genoemd), dan is alleen een buikwand-correctie mogelijk.

Wat is het verschil met een buikwandcorrectie?

Een buikhuidcorrectie is een cosmetische ingreep om overtollig vel te verwijderen. Dit gebeurt onder plaatselijke verdoving. Bij een buikwandcorrectie wordt er naast huid ook overtollig vet en ander onderhuids weefsel verwijderd en worden soms ook de buikspieren strakker gemaakt. Dit is een grote ingreep die alleen onder algehele narcose wordt uitgevoerd, vaak ook met een opname in een kliniek.

Wat is het verschil met een mini-buikwandcorrectie?

Miniplastiek, buikhuid-lift en mini-buikwandcorrectie zijn andere termen voor een buikhuidcorrectie, mits het een behandeling is onder plaatselijke verdoving. Een buikwandcorrectie of een tummy-tuck is een zwaardere ingreep onder algehele anesthesie.

Hoe verloopt de behandeling?

Voorafgaand aan de behandeling wordt de huid gereinigd en afgetekend. Hierna dient de arts de verdoving toe. De arts maakt een opening in de huid, ter hoogte van de bikinilijn. Na het verwijderen van de overtollige huid sluit hij de opening met oplosbare hechtdraden, die hij onderhuids aanbrengt. Vervolgens sluit hij de opperhuid met niet-oplosbaar hechtdraad. De gehechte wond wordt afgeplakt met een grote steriele pleister. Twee weken na de behandeling vindt de eerste controle plaats, waarin de hechtingen worden verwijderd. Na drie maanden is de laatste controle. In dit consult wordt het eindresultaat beoordeeld.

Hoelang duurt de ingreep?

De duur van de behandeling hangt af van de grootte en complexiteit van de ingreep en kan tussen de 1 uur en 2,5 uur duren.

Hoelang na de behandeling mag je naar huis?

Na de ingreep word je geholpen bij het aantrekken van je kleding en krijg je in je eigen rustkamer iets te eten en te drinken. Niet lang daarna komt de arts langs om te beoordelen of je naar huis mag. Wel onder begeleiding, want het is niet toegestaan om zelf auto te rijden.

Doet een buikhuidcorrectie veel pijn?

Tijdens de ingreep zijn de verdovingsprikjes het enige dat je voelt. De napijn is te vergelijken met een flinke spierpijn. Bij pijnklachten of een beurs gevoel kun je paracetamol nemen.

Hoelang duurt het herstel?

Als je thuiskomt is het de bedoeling dat je de eerste dagen rustig aan doet, hoe goed je je ook voelt. Je mag 48 uur na de ingreep weer douchen. Na 3 dagen mag je de grote pleister die na de behandeling is aangebracht, verwijderen. De kleine pleisters die daaronder over de wond zijn geplakt laat je zitten tot na 2 weken de hechtingen worden verwijderd. Het is raadzaam om de eerste 6 maanden na de ingreep de littekens niet aan de zon, zonnebank of sauna bloot te stellen.

Waar komt het litteken?

De arts werkt het litteken laag op de onderbuik in een huidplooi weg. Om een litteken onder je bikinilijn te kunnen wegwerken, moet het huidoverschot zich dus onderaan de buik bevinden. Soms is een correctie boven de navel ook mogelijk, dan komt het litteken midden op de buik.

Hoelang duurt het voordat het litteken niet meer zichtbaar is?

Het kan een jaar duren voordat de huid helemaal is hersteld en het litteken vlakker en lichter van kleur is geworden. Helemaal verdwijnen doet een litteken niet.

Kan het zijn dat mijn striae verdwijnt?

Striae door zwangerschap of overgewicht is niet altijd helemaal te verwijderen. Een huid met striae is minder elastisch en zal ook een minder strak eindresultaat opleveren dan een huid zonder huidstriemen.

Wat kost het?

Een buikhuidcorrectie kent verschillende uitvoeringen. De behandeltijd hangt af van de moeilijkheidsgraad, vandaar dat we op onze website een vanaf-tarief noemen. In een vrijblijvend intakegesprek kunnen we het definitieve tarief bepalen.

Wordt een buikhuidcorrectie vergoed?

Deze cosmetische ingreep wordt niet door zorgverzekeraars vergoed.